Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 грудня 2019, 14:38
4976
18

СТЕПАНЕНКО: Прошу вибачення у вболівальників. Не можна робити такі помилки

Хавбек «Шахтаря» прокоментував розгром від «Аталанти» в Лізі чемпіонів (0:3)

| Оновлено 12 грудня 2019, 14:38
4976
18
СТЕПАНЕНКО: Прошу вибачення у вболівальників. Не можна робити такі помилки
ФК Шахтар Донецьк. Тарас Степаненко

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко підбив підсумки поразки від «Аталанти» (0:3) в Лізі чемпіонів.

– Результат на табло, так би мовити. Проте я питаю себе: чи дістав би я другу жовту за такий фол, який здійснив Муріель? Гадаю, що дістав би взагалі без роздумів і розмов. Однак слід сказати й про те, що знов нас підводить дисципліна. Не можна діставати такі червоні картки, адже навіть за рахунку 0:1 лишалося грати ще 25 хвилин. Також через дисципліну ми пропустили другий м’яч: постійно відпрацьовуємо стандарти, знаємо, хто яку позицію займає, а тут просто низом іде передача до штрафного, і ми пропускаємо гол. Я цього не розумію. Звісно, перепрошую за свою помилку: не бачив того гравця, який стояв перед воротами. Мені ззаду підказали, що я один. Подумав, скину м’яч на воротаря і ми швидко почнемо наступну атаку, а скинув на суперника, який забив… Для мене особисто цей епізод є дуже неприємним.

Але слід прямувати далі. Ми гратимемо в Лізі Європи, й, можливо, в чомусь цей турнір для нас зараз кращий. Тобто молоді гравці набудуть досвіду, і ми зможемо пройти якнайдалі. Проте, знову ж таки, якщо не буде дисципліни, то… Наприклад, ми дістаємо жовті картки за те, що дехто відкидає м’ячі, вибиває, а потім не їде на важливу гру із «Зорею». Це питання поваги до команди, до клубу та вболівальників. Я вважаю, це неправильно. Яким би результат не був, слід ставитися з повагою до себе і до того клубу, який так багато для тебе зробив. Чому деякі люди грають із травмами, цілковито віддаються й прагнуть щось робити для цього клубу навіть попри помилки, а інші дозволяють собі такі ситуації? От і дістаємо те, що дістаємо…

Однак це все слід забути. Попереду важлива гра із «Зорею». Я ще раз прошу вибачення в уболівальників. Досвідчені футболісти просто не можуть припускатися таких помилок – це я про себе говорю. І сподіваюсь, що молоді гравці також зроблять висновки з помилок, яких вони припустилися. Утім повинні йти вперед та домагатися результату.

– Ти грав у центрі поля, і той період, коли «Аталанта» почала забивати, збігся з виходом Руслана Малиновського. Чи відчув, що саме в цій зоні суперник заграв інакше?
– Їх не влаштовувала нічия, і вони пішли ва-банк: замінили центрального захисника, випустили Руслана, й він віддав гольову передачу. Я зараз запитав його про це, а він відповів, що в них награна комбінація, коли двоє футболістів біжать на такий пас. Ми це на тренуваннях відпрацьовували, і кожен знає, де він повинен стояти. Чому в тій зоні не стояв гравець? Я цього не знаю. У таких матчах перемагає той, хто є більш дисциплінованим і краще обороняється. Попереду може щось не виходити, проте вся команда мусить добре захищатися. Якщо б у нас усе було добре позаду, то час грав би на нас.

– Два групові етапи поспіль не можете перемогти в Харкові. Це невезіння або щось інше?
– Певно, що частка везіння має бути, проте сподіватися на це не можна. Ми забили на виїзді «Аталанті» в доданий час, дивом відігралися з 1:3 з «Динамо» (Загреб). Тож говорити щодо фарту не доводиться. Сильні люди завойовують свій успіх. Тому везіння потрібно заслужити. А для цього має бути команда, дисципліна, кожен повинен викладатися на полі та виконувати свої обов’язки.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
14sergey1953
Что попросил прощение, это хорошо, но такому опытному футболисту привозить такие голы, в таком ответственном матче недопусьимо.
D.Lanskoy
Да ерунда это. Когда команда безнадежно проигрывает 0-2 в меньшинстве, одним голом больше, одним меньше. Вина Степаненко не большая, чем у всей команды.
George Abuladze
Лошары, у себя дома проиграть 3:0, до 70 минуты играли в обороне, вы что не видели матч Зенита и Бенфики, та нужно было сразу давить итальяшек и забивать голы,не команда, а трусливое стадо, отправляйте своего недотренеришку обратно в Викторию Гимараеш
solart1964
И, как бы больно динамовским фанам не было, но засчитай гол Коваленко судья и игра тоже совсем по другому руслу пошла бы..)
kino
Карма не дрімає. То мало статись ще в Манчестері. За все приходиться платити. Було би ваше риже мудрішше, то посприяло б зробити в Україні чесний чемпіонат з рівними можливостями для всіх команд. І чемпіонат став би цікавішше і люди почали би ходити, і команди були би сильнішші, а значить і в Европі небуло би таких позорних вльотів Але картяру фокуснику це і наф. непотрібно. Головне взяти чемпіонство в кабінеті, получити за ЛЧ 15 лямів, а там і хай трава не росте. Дибіли і варвари. Поки воно не сяде тут футболу не бу де.
brighi10
бурят на плаксу гонит
alekos59
Нам твои извинения до с раки.
rugby1970
Надеюсь, врач команды тебе, безголовому клоуну, расскажет, в какое именно отверстие ты можешь засунуть свои извинения!!! ПОЗОРИЩЕ!!!