Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 жовтня 2021, 13:19
3590
0

СВІТОЛІНА: «Багдатіс допомагав мені ще під час Підсумкового турніру-2018»

Українська тенісистка - про початок роботи з колишнім кіпрським тенісистом

| Оновлено 07 жовтня 2021, 13:19
3590
0
СВІТОЛІНА: «Багдатіс допомагав мені ще під час Підсумкового турніру-2018»
Інстаграм Маркоса Багдатіса
Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про своє рішення розпочати співпрацю з Маркосом Багдатісом.
 
- Еліна, ви оголосили, що Маркос Багдатіс буде тим самим додатковим тренером у вашій команді. Розкажіть, чому ви вирішили співпрацювати?
- З Маркосом ми познайомилися на командному турнірі в Індії «Champions Tennis League» у 2015 році і вже там він мені допомагав у багатьох питаннях. Тоді я ще працювала з тренером Ієном Хьюзом. Багдатіс - спортсмен високого рівня, він розуміє, чого мені, можливо, не вистачає, якісь дрібні нюанси, які дуже важливі на такому рівні. Він може мені допомогти в складних ігрових ситуаціях, оскільки сам проходив через ці труднощі і бачить ці моменти з боку гравця.
 
Маркос мені дуже допомагав ще під час Підсумкового турніру в Сінгапурі в 2018 році. Він там не перебував, але я з ним спілкувалася і його поради мені дуже допомагали на ментальному рівні. Вже тоді я питала, чи не хотів би він мені допомагати як тренер, але в той момент він ще виступав і це було неможливо. Я завжди хотіла з ним працювати. Разом з Ендрю Беттлс ми прийшли до того, що Багдатіс - та людина, яка може мені допомогти в тенісі і і я вдячна Енді, що він пішов на цей крок і погодився працювати разом з Маркосом
 
- Багдатіс сімейна людина, у нього троє дітей. Чи готовий він постійно їздити з вами на турніри або це буде дистанційна робота?
- На даний момент ми плануємо, що десь 25 тижнів він буде з нами на турнірах. Ми будемо разом обговорювати на яких турнірах він буде задіяний, на австралійській серії він точно буде зі мною. Також і тренувальний процес буде вестися втрьох з Енді Беттлсом, який залишається незамінним членом команди. Енді дуже добре мене знає, ми з ним провели дуже багато спільної роботи і він безумовно важливий для моєї команди.
 
- Ви вже три роки гравець топ-10. На такому рівні складно кардинально змінювати свій теніс. На чому будуть зроблені акценти з урахуванням появи нового тренера?
- Думаю у нас будуть невеликі зміни в моїй грі. У мене є свій стиль гри, тому кардинальних змін не буде. В принципі мій стиль тенісу дуже різносторонній, з кимось я можу грати більше в захисті, з кимось - більше в атаці. Те, що потрібно зробити - так це підняти свій середній рівень. Максимум 3-4 матчу можна відіграти на високому рівні, але в більшості своїй ти граєш саме на середньому рівні. Його якраз потрібно поліпшити і зробити більш стабільним. Це наше головне завдання.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.