Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Художня гімнастика
| Оновлено 17 сiчня 2022, 04:59
2810
1

Міжнародна федерація гімнастики вирішила писати Kyiv, а не Kiev

36-ий Чемпіонат Європи з художньої гімнастики відбудеться у Києві у травні 2020 року

| Оновлено 17 сiчня 2022, 04:59
2810
1
Міжнародна федерація гімнастики вирішила писати Kyiv, а не Kiev

Напередодні Чемпіонату Європи з художньої гімнастики, який у 2020 році відбудеться у Києві, Міжнародна федерація гімнастики (FIG) та Європейський гімнастичний союз (UEG) прийняли рішення змінити в офіційній документації написання української столиці з «Kiev» на «Kyiv».

Рішення було прийнято після офіційного звернення Федерації художньої гімнастики України (UGF) і Оргкомітету Чемпіонату Європи з художньої гімнастики «Київ-2020», повідомили вUGF.

Своє звернення українці мотивували кількома аргументами. По-перше, 36-ий Чемпіонат Європи з художньої гімнастики відбудеться у Києві у травні 2020 року. А в офіційному логотипі Чемпіонату, який у листопаді вже був затверджений Європейським гімнастичним союзом, написано «KУIV 2020».

По-друге, транслітерація «Kyiv" є більш коректною і вже цілий ряд міжнародних організацій перейшли саме на такий варіант написання.

У Федерації художньої гімнастики України наголошують, що до змагань, які відбудуться у Києві саме напередодні Олімпіади-2020, буде прикута увага провідних засобів масової інформації. До столиці України прибудуть десятки делегацій з різних країн світу. Відтак зміна назви в офіційній документації допоможе в тому числі уникнути плутанини в комунікації.

«Ми вдячні, що Міжнародна федерація гімнастики та Європейський гімнастичний союз прийняли рішення змінити написання на Kyiv фактично миттєво після нашого звернення. Наступного року весь спортивний світ слідкуватиме за подіями у Києві під час Чемпіонату Європи з художньої гімнастики. Заходи такого рівня є додатковим стимулом, щоб зберігати національну ідентичність та поважати ідентичність інших», - прокоментувала віце-президент Федерації гімнастики України Ірина Дерюгіна.

Вона також повідомила, що офіційне представлення логотипу та гасла Чемпіонату відбудеться в Києві у січні 2020 року.

Нагадаємо, у 2012 році написання назви української столиці як «Kyiv» було визнане Х Конференцією ООН з географічних назв.

У червні 2019 р. Рада США з географічних назв ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України у міжнародній базі.

У жовтні 2019 р. транслітерацію змінила Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА). Після цього міжнародні аеропорти світу масово змінюють написання української столиці з «Kiev» на «Kyiv».

В останній рік зміни до правил написання вносять провідні засоби масової інформації світу: The Guardian, The New York Times, Associated Press, The Washington Post, The Wall Street Journal, BBC та багато інших.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мао Дзедун
Интересно когда это художественная гимнастика стала зимним видом спорта.