Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 23:57
2207
0

Зволле – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Кияни стартують у другому етапі єврокубка

| Оновлено 04 липня 2021, 23:57
2207
0
Зволле – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
ФБУ
Поєдинок «Зволле» - «Київ-Баскет» відбудеться в середу, 11 грудня, в Нідерландах. Початок поєдинку о 20.30 за київським часом.
 
Матчем проти чемпіона Нідерландів минулого сезону «Київ-Баскет» почне для себе другий груповий етап Кубка ФІБА. Завдяки перемозі в своїй групі на попередній стадії єврокубка кияни потрапили в цілком комфортний квартет. У нього крім українського та голландського клубів входять угорський «Керменд» і латиський «Вентспілс». Схема турніру залишилася незмінною - в наступний етап виходять по два кращих колективи з групи.
 
Протягом останнього п'ятиріччя «Зволле» стабільно входить в число лідерів голландського клубного баскетболу. Клуб з однойменного міста стабільно займає місця у верхній частині турнірної таблиці національної першості і непогано виступає в плей-офф. Але по-справжньому проривним для суперників «Київ-Баскета» став минулий сезон, коли біло-сині (саме такі клубні кольори у «Зволле») вперше в своїй історії стали чемпіонами Нідерландів, обігравши у фінальній серії плей-офф «Гронінген» - 4:2 . Також в клубному музеї «Зволле» два Суперкубка Нідерландів, перемогу в розіграші яких клуб святкував в 2017 і 2019 роках.
 
Отримавши після перемоги в національній першості право на участь в Лізі чемпіонів ФІБА, «Зволле» ним не скористався і безпосередньо заявився в Кубок ФІБА. На першому груповому етапі голландці виступали в групі В отримавши в суперники кіпрський «Керавнос», ізраїльський клуб «Нес-Ціона» і австрійський «Капфенберг». У даній четвірці голландський клуб зайняв друге місце, здобувши три перемоги і зазнавши три поразки.
 
Наведемо повний список результатів «Зволле» в Кубку ФІБА:
 
23 жовтня. «Керавнос» (Кіпр) - «Зволле» - 88:85
 
30 жовтня. «Зволле» - «Капфенберг» (Австрія) - 89:64
 
6 листопада. «Нес-Ціона» (Ізраїль) - «Зволле» - 92:90
 
13 листопада. «Зволле» - «Керавнос» (Кіпр) - 78:72
 
20 листопада. «Капфенберг» (Австрія) - «Зволле» - 67:100
 
27 листопада. «Зволле» - «Нес-Ціона» (Ізраїль) - 88:94
 
У поточному чемпіонаті Голландії «Зволле» здобув в дванадцяти поєдинках одинадцять перемог і поступився лише в одній зустрічі. Такий успішний виступ дозволяє суперникам «Київ-Баскета» впевнено займати перше місце в турнірній таблиці, випереджаючи основних переслідувачів з Гронінгена, Роттердама і Ден Боша на дві перемоги.
 
В ростері суперників «Київ-Баскета» присутні четверо легіонерів, всі вони представляють США. Причому один з них дуже добре знайомий українським любителям баскетболу. Йдеться про двадцятичотирьохрічного захисника Мартеза Волкера, який минулий сезон провів у складі «Прометея» з Кам'янського виступаючи у другому за силою дивізіоні українського баскетболу.
 
У Бенілюксі Мартез не загубився і став одним з лідерів своєї команди. На рахунку Волкера в середньому 17,7 очок в матчах єврокубка (кращий результат в команді) і 13,9 очок в поєдинках чемпіонату Нідерландів. Іншим важливим гравцем задньої лінії «Зволле» є американський захисник Шеррон Дорсі-Волкер (17,5 очок в матчах Кубка ФІБА і 14,2 набраних балів в середньому за гру внутрішньої першості). У передній лінії голландського клубу виділяється американець Ноа Долмен (16,0 набраних очок + 5,2 підбирання в середньому за гру в Єврокубку ФІБА і 16,4 зароблених пунктів + 5,9 підбирань в чемпіонаті Нідерландів). З місцевих гравців варто виділити бігмена Мохамеда Херразі (7,5 очок + 6,3 підбирання в єврокубку і 6,3 набраних балів  + 9,5 підбирань в поєдинках внутрішньої першості). Список найкращих гравців «Зволле» був би неповним без згадки про захисника Джордана Джонсона (14,7 очок + 4,5 передач в Кубку ФІБА і 17,4 набраних балів  + 4,7 передач в чемпіонаті Нідерландів). Джордан проводить свій перший сезон в європейському баскетболі і є найкращим асистентом свого клубу в двох турнірах, але при цьому нерідко заграється в атаці і здійснює велику кількість складних і непідготовлених кидків.
 
Поєдинок проти чемпіона Нідерландів не стане для українських баскетболістів легкою прогулянкою, особливо на тлі фізичної і психологічної втоми після поразки в трьох овертаймах від БК «Одеса», але кадрового ресурсу столичного клубу цілком достатньо для перемоги. Для її досягнення підопічним Айнарса Багатскіса необхідно нав'язати «Зволле» свій баскетбол і максимально ускладнити життя американським лідерам голландського клубу. «Київ-Баскету» все зазначене вище цілком під силу, а разом з цим і переможний старт в новому етапі єврокубкових баталій.
Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»
 
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 8
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

НБА. Сакраменто обіграв Портленд, Бостон перестріляв Вашингтон
Баскетбол | 15 квітня 2024, 09:09 0
НБА. Сакраменто обіграв Портленд, Бостон перестріляв Вашингтон

Зіграно заключні матчі регулярного чемпіонату ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.