Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 10 грудня 2019, 07:23
1732
0

Scottish Open: Хокінс припинив боротьбу в перший же день

У Шотландії стартував рейтинговий турнір

| Оновлено 10 грудня 2019, 07:23
1732
0
Scottish Open: Хокінс припинив боротьбу в перший же день
Ледь закінчився UK Championship, як у Глазго стартував 8-й рейтинговий турнір сезону. Це третій турнір серії Home Nations. На жаль, інтриги - чи зможе хтось заробити 1 млн фунтів - вже не буде. Такий приз покладено за перемогу на всіх чотирьох змаганнях протягом сезону. Чемпіонат Англії виграв Марк Селбі, Північної Ірландії - Джадд Трамп. Однак і в Шотландії буде на що подивитися.
 
На турнір заявлені 15 снукерістов з Топ-16 світового рейтингу. Відмовився тільки Марк Вільямс. Призовий фонд - понад 400 тис. фунтів. Переможець отримає 70 тис., фіналіст - 30. Премія за найбільшу серію - 5 тис. фунтів. Матчі з 1/64 по 1/8 фіналу пройдуть у форматі до 4-х перемог, чвертьфінали - до 5-ти, півфінали - до 6-ти. Фінал відбудеться 15 грудня і пройде до 9-ти перемог.
 
Чинним переможцем Scottish Open є Марк Аллен. У минулому році у фінальній зустрічі він обіграв Шона Мерфі з рахунком 9:7. Рекордсмен за титулами - Стів Девіс, який перемагав тут 6 разів. Правда перша перемога трапилася ще в 1981-му, коли турнір не був рейтинговим. Однак буквально з наступного сезону Scottish Open став рейтинговою подією. Втім, була в історії перерва, коли снукерісти в Шотландії грали не за очки і навіть взагалі не грали. Але з 2016-го все увійшло в звичну колію. Тоді переможцем, до слова, став Марко Фу.
 
Марко бере участь і в цьогорічному турнірі. І почав з перемоги, причому не зовсім звичайної. Його суперник, Сем Крейгі, запізнився до початку матчу. Тож Марко стартував з 1:0 і виграв три наступних фрейму - 4:0.
 
Марк Аллен важко почав поєдинок з Енді Хіксом, програвши дві перші партії. Але потім зібрався і взяв 4 фрейма поспіль - 4:2.

 
Гарі Уїлсон, Джон Хіггінс, Джо Перрі, Марк Селбі, Ніл Робертсон Грем Дотт також успішно подолали перший раунд. Причому Дотт в матчі з бразильцем Ігорем Фігейредо оформив 2 брейка «+60» і 2 сенчурі. Одна з серій - в 137 очок - поки залишається найкращою на турнірі. Інші високорейтингові гравці вступлять в боротьбу у вівторок.

 
Ну а найбільшою несподіванкою стала поразка Баррі Хокінса. Він без шансів поступився №76 посіву Джону Естлі. При цьому в перших двох фреймах Хокінс взагалі не набрав жодного очка, а Естлі оформив протягом матчу 3 півсотенних серії - 4:0.
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.