Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 09 грудня 2019, 19:20
12851
9

Гендиректор РУСАДА: «Ми впали в лайно, і тепер все дуже погано»

Юрій Ганус шокований рішенням WADA про дискваліфікацію Росії на 4 роки

| Оновлено 09 грудня 2019, 19:20
12851
9
Гендиректор РУСАДА: «Ми впали в лайно, і тепер все дуже погано»
YouTube / Fontanka
Генеральний директор російського антидопінгового агентства РУСАДА Юрій Ганус прокоментував рішення WADA про дискваліфікацію Росії на 4 роки на всіх найбільших спортивних змаганнях:
 
«Що буде далі після рішення ВАДА? Будуть створені дорожні карти. Одна з головних завдань – та ж сама, яка була перед Олімпіадою в Південній Кореї. У нас же висновки не робляться ніякі. Точніше ми, РУСАДА, робимо ці висновки, а наша спортивна влада – ні. Відповідно, ми також будемо відпрацьовувати всі питання, пов'язані з підготовкою наших спортсменів у відповідності з усім стандартами для того, щоб вони змогли виступити на Олімпіаді.
 
У РУСАДА взагалі немає ніяких обмежень в роботі. Якби цього не сталося, тут би працювали інші іноземні агентства. Ми наше агентство за два роки підняли з небуття, але на нас в Росії постійно ведуть якісь атаки, на нас переводять стрілки. РУСАДА – єдина організація всередині спортивної системи, яка вийшла гідно з цієї історії.
 
Ми не підвели спортсменів. Завдяки нам зберігається міст, який допоможе нас повернути в міжнародний спорт. Ось це дуже важливо зрозуміти. Я вас запевняю, ми робили і робимо все можливе і неможливе для того, щоб дійсно забезпечити належний рівень захисту прав наших спортсменів. На жаль, не були виконані умови відповідності, які не залежали від РУСАДА. Ми продовжимо працювати в повному обсязі.
 
Так, за Росію взагалі ніхто не заступився на виконкомі ВАДА, хоча писали, що серед членів виконкому є кілька наших союзників. І це реакція міжнародної спільноти. Тому всі ці розмови про те, що нас хтось там підтримує в ВАДА, в МОК, – неправда. Всі обурені тим становищем, яке є, тими маніпуляціями, які ми зробили з базами даних московської лабораторії. А це хіба було непередбачувано? Ми впали в лайно. Так само, як з легкою атлетикою. Там все зовсім погано. Звідти, напевно, взагалі нікого не допустять до Олімпіади.
 
Чи повинен подати у відставку міністр спорту? Це вже справа верховних властей, але я вважаю, що повинні прийти нові лідери в спорт, які насправді повинні вивести наш спорт з кризи. Це повинні бути лідери з високим капіталом довіри, яким повірять спортсмени. Ці нові лідери повинні звернутися до спортсменів і фактично показати їм майбутнє, що не потрібно залишати Росію, нашу спортивну юрисдикцію. На мою думку, на це здатні тільки нові лідери. Я не хочу давати ніяких оцінок. Просто скажу, що робота по виходу з кризи була не просто неефективна, вона була контрпродуктивною».
 
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Сергій ДАНИЛІВ: «На 70 відсотків я вже визначився зі складом збірної»
Бокс | 06 травня 2024, 10:53 0
Сергій ДАНИЛІВ: «На 70 відсотків я вже визначився зі складом збірної»

Жіноча збірна відправляється на підготовку до Таїланду

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
firstromario
Щось забагато самокритики. Думаю цей ослик довго не проживе.
Саша Яковенко
Он ещё год назад на Эхе предупреждал об этой ситуации.
Shchebet
Нельзя упасть туда, где и так находишься...
Саша Зардунов
В дерьмо упали по всем фронтам и уже никогда Пу..не отмоется от дерьма.
Суд ещё будет. Wada на этом фоне будет просто легкой прогулкой
Євген Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Иванов
Что за бред он несет??? Сама РУСАДА фальсифицировала пробы расейских "витязей", а он что, не знал? Как всегда - включат дурака...
vizuals
З прізвищем Анус інакше і бути не повинно