Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 листопада 2021, 09:07
14995
4

Динамо на 4-му місці, хитрість Тайсона, бісіклета Бойчука

Найцікавіші події 17-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 листопада 2021, 09:07
14995
4
Динамо на 4-му місці, хитрість Тайсона, бісіклета Бойчука
ФК Динамо

Передостанній в нинішньому році тур УПЛ вийшов на рідкість результативним. А ще він ознаменувався черговими змінами на обох полюсах турнірної таблиці. На чисте друге місце вийшла «Зоря» після перемоги над «Динамо», в той час як динамівці опустилися відразу на четверте. Деякі пертурбації відбулися і в таборі аутсайдерів. Після нічиєї в Маріуполі «Львів» відірвався від замикаючих турнірку «Ворскли» і «Карпат» на одне очко.

Футболки туру

ФК Динамо

На всіх матчах цього ігрового дня команди виходили на поле в однакових футболках - з написом «Давай, забивай». У такий спосіб команди УПЛ підтримали дітей з онкологічними захворюваннями: за кожний м’яч, забитий в УПЛ, в благодійни фонд «Таблеточка» перечисляють 1000 гривень.

Розгроми туру

Дебютанти елітного дивізіону - «Колос» і «Дніпро-1» - по турнірній дистанції УПЛ йшли ніздря в ніздрю. Опоненти непогано стартували, але потім потрапили в затяжну смугу невдач. Практично синхронно її подолали, все ще претендуючи на потрапляння в верхню шістку. Хто більше гідний туди потрапити - повинен був відповісти очний поєдинок між цими командами на «Оболонь-Арені». І він відповів. Досить несподівано команда Костишина розгромила свого опонента, відвантаживши у ворота дніпрян відразу чотири сухих м'ячі. Це перша в рамках УПЛ велика перемога «Колоса».

Цифри і факти. Найважливіші події 17-го туру УПЛ

З різницею в чотири м'ячі перемогла і «Десна». У грі проти «Карпат» підопічні Рябоконя забивали на різний смак: і після стандартів, і «першим номером», і після контратак. Спочатку ніщо не віщувало такого розгрому команди Санжара. Незважаючи на те, що гості швидко забили два м'ячі, господарі зуміли залишитися в грі, реалізувавши пенальті. І навіть після того, як Калитвинцев забив третій гол, а через вилучення Кудрика львів'яни залишилися в меншості, «Карпати» знову знайшли в собі сили скоротити відставання в рахунку до мінімуму. Забивши другий гол, «Карпати» увірували, що можуть врятувати цю гру. І захопилися атаками. «Десна» дуже вміло ловила господарів на контргру. І досягла успіху в цьому. Протягом трьох хвилин Хльобас і Калитвинцев забили два м'ячі, і «Карпати» опустили руки. Підсумок - 6:2 на користь «Десни», а «Карпати» не можуть виграти вже в десяти останніх матчах.

Голи туру

Унікальний для наших широт гол був забитий в матчі «Колос» - «Дніпро-1». У другому таймі, коли номінальні господарі мали запас міцності у вигляді двох забитих м'ячів, вони могли собі дозволити грати не тільки на результат, а й красиво. Півзахисник «Колоса» Ільїн зважився на дальній удар. До воріт було дуже далеко, та й бив Олег з гострого кута. Голкіпер дніпрян Юрчук напевно думав, що Ільїн робитиме навісну передачу. Але той зважився саме на удар. І м'яч по красивій траєкторії влетів в дальній верхній кут воріт «Дніпра-1».

Дуже красивий м'яч був забитий і у Львові, де зустрічалися місцеві «Карпати» і «Десна». Власне, на «Україні» було забито аж вісім м'ячів. І шість з них - у ворота господарів. Але однозначно кращий гол в матчі, а може, і в турі, забили саме «Карпати». На 64 хвилині «зелено-білим» вдалася гарна атака. Після флангової передачі в центр штрафного майданчика «Десни» м'яч отримав Мартінс і скинув на Бойчука. Молдавський форвард красивим ударом через себе загнав м'яч в дальній кут воріт чернігівців. Без шансів для Литовки. На жаль для львів'ян, цей красивий гол не врятував їх від розгромної поразки.

Сейв туру

На 28-й хвилині зустрічі на «Оболонь-Арені» дніпряни мали хороший шанс для того, щоб зрівняти рахунок в матчі. Гості отримали право на небезпечний штрафний удар - буквально в пару метрах від лінії штрафного майданчика. Удар у Булеци вийшов відмінним: і сильним, і точним. Але вище всяких похвал в цьому епізоді зіграв воротар «Колоса» Волинець, який в красивому кидку витягнув м'яч з верхньої «дев'ятки».

Атака туру

Зразково-показову атаку провела «Олександрія» на 75-й хвилині зустрічі з «Ворсклою». У цій атаці було задіяно півкоманди, а ще всі дії атакуючих гравців вийшли і швидкими, і по-ігровому видовищними. Та й завершальний удар у Ковальця вийшов на славу - сильний і різаний удар в дальній кут воріт.

Стандарт туру

«Олександрія» в який вже раз доводить, що краще за цю команду розігрувати стандартні ситуації в УПЛ не може практично ніхто. Ось і в матчі з «Ворсклою» підопічні Володимира Шарана знову забили гол після розіграшу штрафного. Вийшло впевнено і майстерно: після шикарної далекої навісної передачі з правого флангу Ковалець не менш класно пробив головою в дальній кут.

Попередження туру

Попередження туру

На п'ятій доданій хвилині до основного часу гри «Шахтар» - «Олімпік» капітан «гірників» Тайсон отримав попередження. Безглузде попередження - за відкидку м'яча. Це попередження стало для бразильця четвертим у сезоні, стало бути, останню гру «Шахтаря» в нинішньому році в УПЛ - проти «Зорі» - Тайсон буде змушений пропустити. Або, все ж, не «буде змушений, а «радо пропустить»? Подейкують, що таким ось нехитрим способом Тайсон вирішив заробити собі передчасну відпустку.

Спокій туру

Після того, як в попередньому турі «Шахтар» несподівано втратив очки в грі з «Маріуполем», багато говорилося про те, що «гірники» продовжать цю тенденцію і в матчі проти «Олімпіка». Тим більше, що «олімпійці» вельми непогано виглядали в минулому матчі з «Динамо». І пообіцяли дати бій і «Шахтарю». Команда Вісенте Гомеса дійсно дала бій чемпіонам. Але не більше того. «Шахтар» зіграв впевнено, вмотивовано і без натяку на недооцінку суперника: у «Олімпіка» просто не було шансів.

Грубість туру

Єдиний поєдинок туру, в якому не було забитих м'ячів, був зіграний в Маріуполі, де господарі приймали «Львів». По-справжньому небезпечні моменти в цій зустрічі можна перерахувати на пальцях однієї руки. А ось обопільної грубості в цьому поєдинку було вдосталь. На 48 хвилині матчу Антон Братков, програвши позиційно Вакулі, грубо і навмисно зрубав Владислава, навіть не намагаючись зіграти в м'яч. За що відразу ж отримав пряму червону картку від арбітра Сергія Бойка. 

Але насолодитися усіма принадами гри в більшості господарям не вийшло. На 65 хвилині склади команд зрівнялися. І знову Бойко показав пряму червону. І знову до дій рефері не може бути претензій: В'ячеслав Танковський грубо заїхав в ногу Сергію Люльці.

Поперечини туру

У матчі «Динамо» - «Зоря» каркас воріт аж чотири рази ставав другом воротарів. Спочатку перекладина врятувала господарів після удару Кабаєва - вже на другій хвилині зустрічі. В середині першого тайму каркас воріт зіграв вже за гостей - після удару Бесєдіна. У другому таймі голкіпера луганчан Шевченка знову підстрахувала перекладина. На цей раз в неї влучив де Пена. Ну і, нарешті, найбільш видовищний удар у поперечину в активі Кочергіна - за кілька хвилин до фінального свистка.

Матч туру

Матч на «Олімпійському» між «Динамо» і «Зорею» однозначно розглядався як центральний у турі. Воно й не дивно, адже на той момент зустрічалися друга і третя команди чемпіонату. Поєдинок повністю виправдав свій статус. Обидві команди в достатній кількості продемонстрували і майстерність, і волю до перемоги, і характер, та й грубість теж. Гості зуміли збентежити свого опонента вже на старті, але киян врятувала поперечина. Ненадовго - вихованець «Динамо» Михайличенко, який зараз захищає кольори «Зорі», відкрив рахунок в матчі. Порівняно швидко господарі зусиллями Вербича зуміли зрівняти рахунок. На тому перший тайм і закрили. Головні події матчу розгорнулися у другій половині гри. Спочатку Кадар отримав друге попередження і залишив поле, а потім Хомченовський оперативно реалізував чисельну більшість. До кінця гри рахунок таким і залишився, хоча гості були ближчими до того, щоб забити третій, ніж динамівці до того, щоб зрівняти рахунок.

Слова туру

Після матчу на «Олімпійському» наставник «Динамо» Олексій Михайличенко, відповідаючи на питання про причини поразки від «Зорі», не став викручуватися: «ми не змогли виконати те, що планували, а суперник зміг. Не можна говорити, що рахунок не по грі. Швидше за все, ми на інший результат не награли. Буває, що не йде гра у одного-двох футболістів, але сьогодні не вийшло у дуже багатьох. У мене немає інших коментарів».

Турнірна таблиця УПЛ

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині
Футбол | 11 травня 2024, 00:48 0
ФОТО. Реакція Довбика на пропущений гол Жирони на 90+9-й хвилині

10 травня жиронці втратили перемогу в матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
serge_kr
Все заслужено, Зоря и Десна обыгрывали ДК и не уступили в этом сезоне, надеюсь что еще Александрия потеснит их с 4 места!
Мирослав Пецух
Какая разница сколько забили мячей,прошло 18туров а игры не видно.Уже некому менять Михайличенка--может пришла пора Суркисов???Посмотрите как сделал команду Скрипник--видно что команда растет на глазах...Я уверен,что в Динамо есть прекрассные игроки но им не дают играть.Возьмите хотя бы Кадири,Попов,и еще можно насчитать десяток,а они все греют лавку.Это уже неумение тренера,он уже со старой грамматикой-надо искать молодых Как Скрипник...