Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 грудня 2019, 04:52
8348
11

Віктор СКРИПНИК: «Зоря не ставила автобус, ми грали сміливо»

Наставник луганської команди дуже радий перемозі над грандом українського футболу

| Оновлено 09 грудня 2019, 04:52
8348
11
Віктор СКРИПНИК: «Зоря не ставила автобус, ми грали сміливо»
ФК Динамо Київ. Віктор Скрипник
Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник прокоментував перемогу над київським «Динамо» в матчі 17-го туру УПЛ (2:1):
 
– У Києві далеко не завжди виграєш. Дуже раді тій перемозі, яку сьогодні здобули. Не скажу, що вона була випадкова. У нас був план на гру, який спрацював на 100%. Намагаємося грати в футбол, дивимося на себе, а не на суперника. Якщо опонент починає перебудовуватися і підлаштовується під нас, це вже крок до свого футболу.
 
Знаємо сильні сторони «Динамо». І «Шахтар» і «Динамо», можна сказати, це «дзеркала» нашого футболу. Хотіли грати в свою гру, десь ризикували, залишали один в один ззаду і грали попереду один в один. Не ставили «автобус». У нас в команді не знають, що це таке. Граємо сміливо. Привітав хлопців з перемогою. Вони нескінченно раді. Сьогодні наша команда заслужила три очки. Ми були сміливими, цілеспрямовано. Те, що напрацьовували, спрацювало в повній мірі.
 
– Сьогодні було видно, що гравці «Зорі» не нижчі класом, ніж футболісти «Динамо».
– Коли ти дивишся на себе і фокусуєшся тільки на тому, що відбувається тільки у тебе в команді, на наших тактичних побудовах, наших принципах гри, то все виходить. Це психологія. Результат, який зараз є – це копітка робота протягом усіх 5 останніх місяців. Невідомо, як буде далі, не кажу, що ми продовжимо всіх обігрувати, але такі поєдинки, як сьогодні, подобаються не тільки тренерам, гравцям, а й уболівальникам. Ми вивчаємо сильні і слабкі сторони суперників. «Динамо» не виняток. Дві команди грали на перемогу сьогодні. Може бути, десь ми розгубилися після вилучення у «Динамо», але це вже в минулому.
 
Ради трьом очкам. Нічого немає в футболі неможливого. Один з найважливіших факторів – це психологія. І «Динамо» колись програє. Сьогодні ми зловили цей день і обіграли суперника на його полі. Це приємно. Шкода, що чемпіонат не закінчується на цій грі. Ще попереду багато матчів, але скажу, що ми хочемо бути на тому місці, де зараз знаходимося.
 
– Ви говорили, що вивчаєте сильні і слабкі сторони «Динамо». Могли б сказати, які больові точки у киян?
– Якщо ви помітили, то ми діяли в два нападаючих, які грали в центральних захисників. Коли «Динамо» пресингує, то ці захисники високо піднімаються, і тоді швидкі форварди при правильному відкриванні можуть використовувати свою швидкість. Знали, що робити, як рухатися без м'яча. Розуміли, що потрібно робити не тільки тим, у кого є м'яч, але і тим хлопцям, які вже попереду. Нагнітали, тиснули. З боку може здатися, що все просто, але це трудомістка робота. Це тренування, відео, і за руку беремо, розповідаємо. Все це наслідок нашої роботи. Комплімент моїй команді. Приходить результат і головне, щоб команда вірила в це, вірила в успіх. Вони вже хочуть завтра тренуватися, але я даю їм два вихідних дня. Знаємо, що попереду у нас «Шахтар». Однак повторюся, в футболі немає нічого неможливого. Будемо готуватися і намагатися обіграти «гірників».
 
– На самому початку першого тайму у «Зорі» було багато моментів, але підводила реалізація. А потім у «Динамо» був один удар і гол. Було видно, що до кінця першого тайму кияни пристосувалися до стилю гри «Зорі». Що ви сказали команді в перерві? Попереджали хлопців, що далі так грати не вийде?
– Але вийшло, якщо дивимося на результат. Ми грали так, як і в першому таймі. При всій моїй повазі до власної команди, скажу, що «Зоря» Луганськ – це хлопці, які колись десь були не потрібні. Той же Громов зараз грає у нас, а колись був у «Динамо». Йому, щоб забити гол, треба три моменти. Не применшую його переваг, але класний футболіст, який забиває з одного епізоду, коштує великих грошей. У нас невеликий бюджет, але великий ентузіазм, великі цілі і віра в себе. Робимо все, що можемо. Не піднімаємо ніс, залишаємося двома ногами на землі. Граємо в свій футбол, який подобається моїй команді.
 
Ми знаходимося в Запоріжжі. Вболівальники на нас ходять, але не так, як би, можливо, ходили в Луганську. «Зоря» живе не у себе вдома, але у нас є наші вболівальники. Нехай їх не завжди стільки, скільки хотілося б бачити, але продовжуємо і хочемо їх радувати. Вони підтримують нас при будь-якому результаті і дякую їм за це. Для того, щоб моменти створювалися і були, нам потрібно багато бігати, багато працювати. Можливо в майбутньому, якість переросте в кількість.
 
– Що з Джоелем Абу Ханною?
– У Джоеля був спазм м'язів в животі. Він зрозумів, що щось не те. При ривку у нього був дискомфорт, щось кольнуло. Не хотілося ризикувати. Сподіваюся, що у нього немає нічого серйозного і він буде в строю найближчим часом.
 
– Поєдинок з «Шахтарем» закриває календарний рік. «Зоря» зараз виснажена, чи хлопці готові грати і далі?
– Це покаже час. Якщо гравець йде після матчу і показує, що не втомився зовсім, то і футболом займатися не треба. Для того, щоб обіграти «Динамо», потрібно все з себе вичавити, що моя команда сьогодні і зробила. Можливо, якби ми зіграли просто на 100%, то була б нічия або програли б в один м'яч. Нас би теж хвалили, казали що «Зоря» зіграла в хороший, відкритий футбол. Але щоб отримати три очки, потрібно переступити через себе.
 
– В одній з пісень є такі слова: Є одна у льотчика мрія – висота. Яка мрія у вас, як у тренера?
– Я скажу трохи філософськи. Я там вже був. Не прагну нікуди виїхати або тренувати якусь суперкоманду. Хочу отримувати задоволення від роботи, від такої команди, яка зараз у мене. У нас прекрасні хлопці в «Зорі». Ми дивимося тільки на себе, хочемо бути сильними. Якщо не займемо високе місце в цьому сезоні, то продовжимо працювати далі, щоб в наступному чемпіонаті бути вище. Титули – це добре, але їх не можна прогнозувати. До них треба готуватися, йти поступально, покращуючи кожен свій крок. Неможливо постійно видавати феєричні гри. Десь будуть і спади, десь щось не буде і вболівальникам подобатися, і нам. Життя триває, і ми працюємо. Майбутнє покаже, де ми приземлимося.
 
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukraine
Молодець тренер!
cucumber
Браво, тренер!
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Артем Демидов
Молодцы. Так держать. Скрипник классный тренер... Желаю вам занять 2 место.
Но под еврокубки команду нужно будет усилить.
ukrop45
Ось такий Скрипник подобається! Хочеться вірити, що зараз він справжній і такий футбол буде притаманний Зорі. А те що було на початку сезону, де він виправдовав беззубу і нудну гру команди у відборі на ЛЄ досадне непорозуміння.
DKTheBest2
Хорошо играла Заря. Молодцы. В концовке непонятно зачем начали прижиматься к воротам и чуть не позволили Динамо сравнять счет, но повезло.
Бойко и Кадар сыграли на тведую единицу.
KoPoJIb_KpoToB
МУЖИКИ! Боюсь представить ,какой был бы счет если бы арендованные могли выходить
pavel85
Сегодня Заря играла лучше чем Шахтер, это 100% .Возможно Динамо ни чего не предоставили,ну очень смелая игра, совсем не узнаю Зарю в хорошем смысле слова.. Ну и Динамо что-то слабенькое ,опять пропустили быстрый гол, видно что в команде психологический спад.Жду интересной игры Заря Шахтер.. Но для начала, пусть Шахтер Аталанту пройдет, в чем сомневаюсь. ((