Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 грудня 2019, 02:15
9890
8

Десна в гостях у більшості розгромила Карпати

Чернігівці здобули сьому виїзну перемогу в чемпіонаті

| Оновлено 09 грудня 2019, 02:15
9890
8
Десна в гостях у більшості розгромила Карпати
fckarpaty.com

На заключний у цьому році домашній матч чемпіонату головний тренер «Карпат» Роман Санжар, порівняно з минулим туром, зробив певні зміни у стартовому складі. Замість Вакуленка, Деди та Ляха на поле вийшли Гуцуляк, Дубінчак та Халл. До речі, для Гуцуляка це був 100-й матч в УПЛ. Щодо складу «Десни», то Олександр Рябоконь замість Єрмакова, Картушова та Коноплі у гру включив екс-карпатівця Гітченка, Калітвінцева та Кузика.

Початок поєдинку виявився насиченим на голи.  Після навісної передачі партнера Імереков, випередивши Халла, з близької відстані влучив у сітку воріт «Карпат». Гості могли швидко закріпити перевагу, коли після удару Калітвінцева м’яч пролетів поруч з дальньою штангою воріт «зелено-білих». І все ж, згодом «Десна» таки забила другий гол. Мартінс порушив правила проти Кузика і арбітр Шурман вказав на «позначку». Раніше в УПЛ 11-метрові удари «Десни» виконували лише брати Фаворови, а цього разу вперше (!) пробивав пенальті Філіппов і свого шансу не втратив, розвівши воротаря та м’яч по різних кутах.

До честі господарів поля, вони швидко скоротили рахунок і також влучним ударом з «позначки». Прохід захисника Мартінса правим краєм був перерваний недозволеним прийомом і арбітр вдруге у цій грі призначає пенальті. І Назарина також демонструє вміння виконувати 11-метрові удари, вдруге з початку чемпіонату не промахнувшись із «позначки».

Забитий гол додав впевненості «Карпатам», які виконали два поспіль кутових удари, але небезпечних моментів біля воріт Литовки не виникало. Пожвавлення на трибунах викликав рейд лівим флангом Дубінчака, після передачі якого міг відзначитися Кльоц, але його удару забракло влучності. Атаки «левів» продовжувалися і після помилки Мостового міг відзначитися Мартінс, удар якого парирував Литовка. А під кінець тайму вже забракло влучності одному з кращих бомбардирів поточного чемпіонату Філіппову, який зіграв у «стінку» з Кузиком, але вистрілив у «молоко».

Ледь розпочався другий тайм, як міг оформити дубль Філіппов, який виходив на побачення з воротарем. Але Кудрик в цьому епізоді зіграв надійно. І все ж, через декілька хвилин «Десна» знову забила гол. Після флангової передачі Мостового м’яч від Кучера відскочив до Калітвінцева і Владислав свого шансу не втратив. На цьому неприємності для «Карпат» не закінчилися і арбітр матчу показує червону картку Кудрику, який, залишивши штрафний, порушив правила проти Хльобаса.

Незважаючи на чисельну меншість, «Карпати» відновили інтригу, забивши красивий гол. Після передачі Мартінса в падінні через себе відзначився Бойчук. Роман Санжар, намагаючись підсилити атакувальні дії, випускає на поле нападника Деду. Але гості зуміли знову забити гол, коли Хльобас з лівого флангу атаки обіграв воротаря, пробивши у незахищеній кут воріт.

Суперники і далі швидко переходили центр поля і «Десна» забила п’ятий гол, покращивши клубний рекорд результативності за один матч УПЛ. Калітвінцев, завершуючи контрвипад гостей, дальнім ударом оформив свій перший дубль в чемпіонатах. Але на цьому голепад від гостей не закінчився і Філіппов оформив свій вже 3-й дубль в чемпіонатах.

В підсумку «Карпати» повторили клубний антирекорд, пропустивши в УПЛ на своєму полі 6 голів, а «Десна» вперше у своїй історії забила в одному матчі елітного дивізіону 6 голів. При цьому «Карпати» вперше в чемпіонатах України програли саме з рахунком 2:6.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур

«Карпати» - «Десна» - 2:6
 
  Назарина (17, з пенальті), Бойчук (64) - Імереков (3), Філіппов (15, з пенальті, 89), Калитвинцев (51, 80), Хльобас (77)
 
 Мартінс (14), Дубінчак (74), Веремієнко (85) - А. Фаворов (37)
 
 Кудрик (56)
 
«Карпати»: Кудрик - Веремієнко, Халл, Кучер (Артим, 59) - Мартінс, Кльоц, Назарина, Дубінчак- Ді Франко (Лях, 46), Бойчук, Гуцуляк (Деда, 68)
 
«Десна»: Литовка - Д. Фаворов, Гітченко, Імереков, Мостовий - Калитвинцев (Дегтярьов, 84), Огиря, Кузик (Картушов, 74), А. Фаворов, Хльобас (Конопля, 88) - Філіппов
 
Арбітр: Денис Шурман
 
Стадіон: «Україна»
 
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eclipse
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Десна - мощь. Жаль Карпаты, надеюсь что команда с традициями, фанатами и историей не пропадёт!
Владимир Пидвирный
Це крапка. Гнати цю бид,оту за гори Карпати, гнати з санжаром в шию. Закрити цю продажну контору. Димінкевець-це давно не команда. А лейбу Карпат зніміть мраз--і не позорте славну колись назву.
Александр Федько
не " Черниговчане ", а Черниговцы
Golhrenshtanga
Йопаный стыд,переформация нужна системы клуба,а не смены тренеров каждый месяц
y-grec
Що, спорт.юа, 1:1?
wicker
Сєвєрянє з перемогою1 То повний ПЗД..... Навть коти леона знають, що Десна, у гостях гра в рази краще а ніж вдома. а тут РОЗІБРАНІ Карпати виставляють одночасно три гравці атаки, які НІКОЛИ не відпрацьовують у захисті....які НАХ... 3-4-3..... тільки 5-4-1-1 замість гуцула руйнівник.....
rosti79
Одним словом каЛЬпаты