Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 грудня 2019, 17:39
3791
0

Ігор ПЛАСТУН: «Жодних образ на Шевченка немає»

Захисник бельгійського «Гента» - про взаємини з головним тренером збірної України

| Оновлено 07 грудня 2019, 17:39
3791
0
Ігор ПЛАСТУН: «Жодних образ на Шевченка немає»
УАФ. Ігор Пластун
Захисник бельгійського «Гента» і збірної України Ігор Пластун підвів підсумок відбіркового циклу синьо-жовтих на Євро-2020 і розповів про взаємини з головним тренером збірної Андрієм Шевченком.
 
- Нещодавно відбулося ще одне жеребкування - Україна дізналася двох суперників по фінальній частині Євро-2020. Нідерланди і Австрія - прийнятний варіант?
- Після невиходу на чемпіонат світу у вболівальників і у команди була надія на вдалий виступ у відборі на Євро-2020. На щастя, у збірної все вийшло. Команда з першого місця вийшла з групи, домігшись історичної події. На чемпіонаті Європи слабких збірних не буде. Звісно, багато хто не хотів Португалію. Всі пам'ятають, які у нас проти них були складні ігри. Але Австрія теж не подарунок, у них футболісти грають в Німеччині, в Бундеслізі. Тому матчі з кожною збірною будуть складними.
 
 - Який матч у минулому відборі запам'ятався найбільше?
- Я майже не грав, але був всередині команди, це теж було дуже важливо для мене. З боку здалося, на мій погляд, переломним виявився виїзний матч з Люксембургом, коли ми забили переможний гол на 93-й хвилині зустрічі. Не дай бог, ми б втратили там очки, думаю, команда могла розклеїтися, психологічно надломитися. Але після нічиєї в Лісабоні і трьох очок в Люксембурзі, пішов позитивний приплив і збірна набрала крейсерський хід.
 
- Ти не потрапляв до основного складу збірної. Андрій Шевченко на цю тему вів бесіди з запасними гравцями?
- У нас згуртований і дружний колектив. Всі все розуміють, тому якихось пояснень не треба. Жодних образ на тренера немає. Є конкуренція і моя справа на полі в тренуваннях та іграх проявляти себе. Той, хто викликаний в збірну, може потрапити до основи, а може залишитися в запасі. Це нормальний робочий процес. Так що ніяких підводних каменів в збірній немає.
 
- У чому збірна України додала в 2019 році?
- У розумінні гри, командних дій, починаючи від воротаря і закінчуючи нападниками. Кожен знає, що йому робити на полі, розуміє своє завдання. У нас було багато теорії, на якій все чітко пояснювалося. Найголовніше, що вийшло задумки тренерського штабу втілити потім в грі на поле, і результат не змусив себе довго чекати. Думаю, в ці півроку до Євро у нас ще буде час удосконалити свої дії і з оптимізмом відправитися на фінальний турнір.

 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.