Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 грудня 2019, 12:28
74659
11

Реванш Джошуа та Руїса не повинен був відбутися. Ентоні тепер буде важко

Лев Кравців про поєдинок, який повинен був закінчитися ще в першому сезоні, але розтягнувся на два

| Оновлено 08 грудня 2019, 12:28
74659
11
Реванш Джошуа та Руїса не повинен був відбутися. Ентоні тепер буде важко
Boxing Scene

Ентоні Джошуа програв перший поєдинок проти Енді Руїса, поусміхався в рингу і терміново захотів реваншу. Після певного періоду часу, декількох сперечань і вибивання більшого гонорару, реванш був затверджений. 7 грудня друга зустріч таких різних боксерів відбудеться в Саудівській Аравії.

У чому була проблема з реваншем?

Ніхто не чекав, що Руїс переможе. Створить проблеми - можливо. Покаже клас в перших раундах - швидше за все. Та не більше того. Але Енді показав, що він не просто так є мексиканським воїном. Він встав після нокдауну, відправив туди ж Ентоні і добився дострокової перемоги. Це не вдавалося ані Ділліану Вайту, ані Володимиру Кличку, нікому, хто не був настільки ж явним андердогом перед боєм з Джошуа.

Адже Ентоні йшов більш ніж упевнено. Всього один його суперник зумів встояти до кінця, усі інші падали. Джошуа вибирався після складної ситуації у бою з Володимиром, переживав дикі раунди з Повєткіним, перелом носа з Такамом і важчелезний бій з Вайтом. Переживав, і звідусюди виходив переможцем. А тут не зміг.

Руїс вийшов на бій, готуючись усього місяць. Букмекери давали на його перемогу коефіцієнти від 11 до 16, а за нокаут цифра часто перевалювала за 20. Ніхто не вірив, що маленький, товстий, короткорукий хлопчик зможе в рингу хоч щось проти цієї машини для вбивств. Але він зміг скористатися своїми плюсами і тут, і в організації реваншу.

Boxing Scene

Звичайно, Едді Хірн - промоутер Джошуа - не дурень. Він ще до поєдинку говорив, що Ентоні розслаблятися не варто, що Руїс небезпечний і, що логічно, підписав контракт на реванш. З першого бою Енді підняв 5 мільйонів доларів, з другого, за першим контрактом, міг заробити 11. Але, мабуть, мексиканця це не задовольнило. Як і ідея провести другий бій у Великобританії.

Переговори затягувались, Руїс говорив про те, що тепер він - сторона А в переговорах і диктуватиме умови, і погрожував піти на бій з Вайлдером. Диктувати умови не вийшло через попередній контракт, але плюси він собі вибив: поєдинок не у Великобританії (хоч і не в Мексиці, як про те мріяв Енді), і на додаток два мільйони до контракту. За це варто було боротися.

Ентоні, звичайно, отримає більше. Набагато більше. Саудівська Аравія пообіцяла все організувати і заплатила за те, щоб друга битва пройшла у них. Арену побудували за 40 днів у пустелі, а бійцям і Matchroom Boxing насипали два мішечки із золотом. За контрактом промоутерська компанія Едді Хірна гарантовано отримає 5 мільйонів доларів (як Руїс у першому бою, так) Енді - 13 мільйонів, а Джошуа в сім разів більше за суперника - більше вісімдесяти мільйонів доларів.

У супертяжах стільки не отримував ніхто і ніколи. Максимальні гарантовані гонорари Володимира Кличка були якраз біля того, що заплатять Руїсу. Неймовірні цифри для Алі, Тайсона, Льюїса та інших легенд. Бізнес ці хлопці роблять прекрасно.

Так Ентоні чесно програв?

А є ті, хто в це не вірить? Давайте серйозно, навіщо було програвати? Щоб отримати ось стільки в реванші? Так Джошуа і так би отримав стільки (якщо не більше) у бою з Тайсоном Ф’юрі або об'єднувальному поєдинку проти Деонтея Вайлдера.

Щоб поставити на свою поразку? Про це навіть смішно говорити. Є таке поняття, як авторитет. Авторитет для великих атлетів не продається. Тим більше у випадку з Джошуа, який разом з Хірном настільки грамотно поставив свій бренд, що йому не треба купувати  ані машини, ані житло, взагалі нічого. Все забезпечується рекламними контрактами. Тобто усі зароблені гроші йдуть Ентоні на життя. Навіщо відмовлятися від усього цього, псувати репутацію заради ще декількох мільйонів, якщо вони і так течуть річкою?

Просто таке трапляється. Як то кажуть: «Це бокс». Енді скористався своїми сильними сторонами, а Джошуа, в першу чергу, не був готовий ментально. Коли усі навкруги говорять, що ти боксуєш з сеньйором-помідором, складно налаштуватися на те, що цей суперник - серйозний. Володимир Кличко пройшов через декілька подібних поразок, поки навчився старанно готуватися навіть до мормеків і розслаблятися на Тайсоні Ф’юрі. Але це трохи інша історія.

Є думка, що програв Ентоні через інше місце проведення бою. У Великобританії не працюють багато міжнародних антидопінгових організацій, а потрапивши до США, Джошуа довелося очиститися від допінгу - звідси і поразка. Це думка багатьох фанатів боксу. Чи правда? Доказів немає - стверджувати не будемо.

Те, що Джошуа завжди виглядав, як неймовірний атлет, який носить на собі дві гори м'язів, але при цьому витривалий, сильний, швидкий і відновлюється навіть після нокдаунів, а тут раптом розвалився, виглядало дивно, так. Але могли зіграти різні чинники. І той, про який говорить багато хто, і банальна фізіологія, плюс психологія. Наприклад, Джошуа налаштувався на те, що буде просто, влучив, але тут почало летіти у відповідь. А до бою Ентоні підійшов просто велетенських розмірів, що теж зіграло злий жарт. І ось маєте результат - дострокова поразка в 7 раунді.

Але виключати інші варіанти не будемо, як і намагатися підтвердити.

Так що по реваншу?

Ентоні знову фаворит. Він незвично злий, обіцяє відповісти критикам і знести голову суперникові, незважаючи на повагу до бою. Джошуа явно невдоволений тим, що його відразу ж списали з рахунків після єдиної поразки, хоча чого він чекав? Це нормально. Так було раніше, а зараз так роблять постійно. Ломаченка взагалі списують після кожної не дострокової перемоги.

Але Руїс не явний андердог, а лише невеликий аутсайдер. На його перемогу дають коефіцієнт приблизно 2.8, що незрівнянно менше попередніх 11-16. Чи правильно це? Безумовно. На стороні Енді психологічна перевага - на суперника звідусіль давлять, йому потрібна перемога нокаутом. Брутальним і жорстоким, щоб відновити статус-кво.

На його боці нормальний, а не місячний тренувальний табір. На його стороні стилістичні особливості. Ми і перед минулим поєдинком згадували, що Джошуа непросто битися з маленькими суперниками, а ще британець довго вкочується у бій. Енді дуже непогано тримає і швидко відновлюється. А ще насипає швидкі серії ударів на ближній дистанції, де у Ентоні завжди були проблеми. Він, на відміну від Вайта, Повєткіна і Такама, вміє бити багато, швидко і не боятися, що прилетить у відповідь.

Звичайно, Ентоні - фаворит. Це просто здоровий глузд. Олімпійський чемпіон уміє боксувати, уміє долати труднощі, дуже вмотивований, злий і готовий знищувати. Якщо Джошуа впіймає потрібну хвилю, при якій збереже вогник в очах, але не рвоне лупцювати з перших секунд - буде дуже спекотно.

Boxing Scene

Якщо ж рвоне - може потрапити на зустрічні удари. І потрапить же точно. Питання в тому, чи витримає. Чи зуміє правильно побудувати бій, коли таких влучань буде мінімум, а суперникові прилітатиме максимум? Коротше кажучи, чи збереже бойовий настрій в грудях при холодній голові?

Багато питань до Джошуа, тому що план Енді на бій простий - йому треба влучити. Перебоксувати довгорукого і при цьому хорошого боксера він не зможе. Це було і в першому бою до нокдауну у відповідь. Руїсу треба бути ближче і бити більше з надією на те, що у опонента знову почнуться проблеми з вестибулярним апаратом. Вийде – станеться сенсація року номер два. Ні - значить, ні. Ніхто не здивується.

А ось Джошуа варто подумати перед боєм, налаштуватися і показати, на що він здатний. Бо якщо програє, навряд чи найближчим часом йому світитиме щось серйозне. Якщо взагалі світитиме хоч колись. Поєдинок за майбутнє, не інакше.

Поєдинок Енді Руїс - Ентоні Джошуа відбудеться в суботу, 7 грудня, в Саудівській Аравії. Орієнтовно бій почнеться о 23:00 за київським часом. Sport.uа проведе текстову трансляцію бою Енді Руїс - Ентоні Джошуа.

Опитування

Голосів 451
Як, на вашу думку, завершиться бій-реванш між Енді Руїсом і Ентоні Джошуа (7 грудня 2019 року, Саудівська Аравія)?

Достроковою перемогою Ентоні Джошуа

237 голосів 52.55 %

Достроковою перемогою Енді Руїса

104 голоса 23.06 %

Перемогою Ентоні Джошуа за очками

79 голосів 17.52 %

Перемогою Енді Руїса за очками

31 голос 6.87 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(128)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як перший номер. Сіннер має унікальну серію з початку року
Теніс | 28 березня 2024, 11:16 4
Як перший номер. Сіннер має унікальну серію з початку року

Італієць вийшов до півфіналу турніру в Маямі

ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же
Футбол | 27 березня 2024, 14:39 6
ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же

Вболівальники дуже хотіли отримати спільну фотографію з капітаном збірної України

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bobyk
80 мільйонів.. Мамаміа
UKRAINE FAN
Верил в Руиса пока он не взвесился 128кг что на 7 кг больше чем в прошлом поединке. Мексиканец в ужасной форме он по ходу только жрал и забил на тренировки!
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Morjoviy
Знаете зачем я захожу на спорт.уа? Не для того, чтобы читать "срач", а для того, чтобы читать такие толковые статьи. Автор, Спасибо!
Sukiyaki
Зачем столько букв?
Джошуа будет сфокусирован и собран.
Никаких шансоа у Руиса.
Легкие деньги, для тех, кто ставит
Fish Fish
ДЖОШУА ПОБЕДИТ. И ПОБЕДИТ УВЕРЕННО!!!
JohnNeuman
И откуда столько хейта к Джошуа? Вообще непонятно. Качок? Ну не так уж это и плохо для спорта. Никого не обзывает, а только хвалит? Ну и это не самый плохой вариант, даже если это и не совсем искренне, да и это профессиональный бокс - вон Усик дерется за "лавэ", Ломаченко говорил что проф. бокс для него второстепенен по сравнению с любительским. И главное, Джошуа побил по настоящему Владимира за много лет со времен Брюстера и Сандерса, что не удавалось очень многим.
JohnNeuman
в один калитос будет бой, Руис будет взрываться с дальней дистанции и рваться на ближнюю в обмен. Но все это уже ожидаемо. И боксерских и физических способностей Джошуа хватит чтобы уверенно победить. Уверенно потому что Руис будет вести бой в стиле "пан или пропал"
A.V.
Більше 5000 не залишили ні одного погодження з аналітиком. Мабуть, причина в різному розумінні сучасного боксу?!
konstantinpraha
Да, возможно, хотелось бы, чтобы Руис победил, для закручивания гаек в хэви.... Но... люди, вы серьезно в это верите???? Тут можно хату ставить просто на победу ДжошUA! Это люди из разных миров. Если в первой встрече была недооценка, игра, изматывание, то лично я офигеваю с таких высоких котировок букмекеров на Джошуа.