Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 06 грудня 2019, 16:33
6339
0

Топ-10 скасованих боїв в UFC, які так і не відбулися

У нашому списку Хабіб і Фергюсон, Макгрегор, Діас, Пор’є і багато інших

| Оновлено 06 грудня 2019, 16:33
6339
0
Топ-10 скасованих боїв в UFC, які так і не відбулися
Твіттер. Хабіб Нурмагомедов і Тоні Фергюсон

У UFC було багато поєдинків, які всупереч бажанню матчмейкерів не відбулися через різні негаразди. Від титульних боїв до просто потенційно вибухових матч-апів. Деякі з них були вкрай очікувані фанатами, і ті досі ставлять питання «що б було, якщо?».

Sport.ua представляє десятку найкращих заброньованих боїв UFC, яким не судилося відбутися.

Хабіб Нурмагомедов vs Тоні Фергюсон

Просто-таки бій-рекордсмен зі знаком мінус. Цих двох чотири рази намагалися звести в октагоні, і кожного разу невдало.

Забій ребра Нурмагомедова завадив їхньому бою в грудні 2015 року на TUF 22 Finale, Хабіба замінив Едсон Барбоза. Травма Фергюсона призвела до відміни бою з росіянином на UFC on FOX 19 в квітні наступного року, і Хабібу довелося битися з Дарреллом Хорчером. У березні 2017 року важке згоняння ваги Нурмагомедова стало причиною його госпіталізації, і бій проти Фергюсона на UFC 209 за звання тимчасового чемпіона в легкій вазі не відбувся. І, нарешті, в квітні 2018 року на UFC 223 Фергюсон травмує коліно, і його на дуже короткому повідомленні замінює Ел Яквінта, перемагаючи якого, Нурмагомедов стає повноцінним чемпіоном.

П'ята спроба влаштувати цей бій запланована на 18 квітня 2020 року. У мейн івенті UFC 249 Нурмагомедов утретє захищатиме свій чемпіонський пояс.

Нейт Діас vs Дастін Пор’є

У листопаді 2018 року на UFC 230 Діас збирався повернутися після тривалого простою, проте його супротивник Пор’є вибув з поєдинку, пошкодивши стегно.

Можливо, любителі ММА були позбавлені потенційного «Бою року», але, враховуючи, що тепер у хлопців є своя історія, може, цей бій ще коли-небудь відбудеться. Пор’є, принаймні, в цьому зацікавлений.

Джон Джонс vs Ден Хендерсон

У вересні 2012-го на UFC 151 Джонс збирався провести четвертий захист свого поясу в напівважкій вазі, але опонент в особі Хендерсона покинув кард із травмою коліна.

Йому на заміну викликався Чейл Соннен, проте тренер Джонса Грег Джексон порадив своєму підопічному не вступати у бій, оскільки за ті декілька днів, що залишилися до бою, він не встигне підготуватися до нового суперника. У результаті весь івент UFC 151 було скасовано.

Джуніор дос Сантос vs Брок Леснар

Після завершення 13-го сезону реаліті-шоу «The Ultimate Fighter» його тренери традиційно повинні були побитися один з одним. Бій Дос Сантоса і Леснара помістили на турнір UFC 131, що проходив у Ванкувері в червні 2011 року. Але через безперервну хворобу - дивертикуліт - Леснар вибув, і його замінили Шейном Карвіном.

У результаті перемога над Карвіном вивела Дос Сантоса на бій проти тодішнього чемпіона у важкій вазі Кейна Веласкеса, і той сенсаційно був повалений «Циганом» з трону.

Ентоні Петтис vs Жозе Альдо

Топовий легковаговик Петтис замість того, щоб боротися за пояс у своїй категорії, вирішив опуститися в напівлегкий дивізіон, щоб кинути виклик чемпіонові Альдо. Бой Альдо vs Петтис вирішили провести на UFC 163 в серпні 2013 року. Ось тільки претендент травмував коліно, і Альдо захищав свій титул у бою проти «Корейського зомбі» Чан Сунг Юнга.

А Петтис, видужавши, на наступному номерному турнірі UFC в тому ж місяці швидко фінішував Бенсона Хендерсона і став новим чемпіоном у лайтвейті.

Рафаель дос Аньос vs Конор МакГрегор

Ставши чемпіоном UFC у напівлегкій вазі в грудні 2015-го, МакГрегор у березні наступного року на UFC 196 вирішує відібрати у Дос Аньоса пояс у легкій вазі. Але бразилець ламає ногу, і це призводить до того, що МакГрегор піднімається ще вище - в напівсередню вагу, щоб зустрітися з Нейтом Діасом.

В результаті Діас шокував світ, засабмітивши МакГрегора в другому раунді і ставши першим кривдником ірландця в UFC. А Дос Аньос все ще готовий битися з МакГрегором, ось тільки його імені немає на радарі Конора.

Метт Браун vs Карлос Кондит

Дуже багато фанатів, затамувавши подих, чекали битви двох безжальних напівсередньоваговиків Брауна і Кондита на UFC on FOX 29. Але, до їхнього нещастя, Браун порвав колінні зв'язки, і в квітні 2018 року Кондит побився з Алексом Олівейрою.

Роберт Віттакер vs Люк Рокхолд

Свій перший бій в якості чемпіона у середній вазі Віттакер повинен був провести в лютому 2018 року на UFC 221 проти колишнього володаря цього звання Рокхолда. Але чемпіон на тому турнірі так і не виступив, його вибила з колії стафілококова інфекція, а Рокхолду дали натомість Йоеля Ромеро в поєдинку за тимчасовий титул.

Ромеро нокаутував Рокхолда, але оскільки не зробив вагу, то пояс не отримав.

Роберт Віттакер vs Келвін Гастелам

 

Через рік, в лютому 2019-го, на UFC 234 Віттакера чекав захист поясу, в суперниках - Гастелам, але чемпіона знову переслідували невдачі. За декілька годин до виходу в клітку він відміняє виступ і йому доводиться перенести екстрену операцію по видаленню грижі.

Френкі Едгар vs Чан Сунг Юнг

Два чудові представники напівлегкого дивізіону Едгар і Юнг ніколи не перетиналися один з одним, поки не були додані до мейн івенту турніру UFC Fight Night 139, що відбувся в листопаді 2018 року.

Едгар вибув з розривом біцепса і був замінений Яіром Родрігесом, який у результаті став автором одного з самих епічних нокаутів в історії UFC. Програючи за очками, Родрігес за секунду до закінчення фінального п'ятого раунду ударом ліктя вимикає світло «Корейському зомбі».

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру
Футбол | 16 квітня 2024, 11:50 4
Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру

Олексій Сливченко пропонує згадати найбільш резонансні історії дивацтв люксембуржця

ВІДЕО. Як у кіно! Холлоуей нокаутував Гейджі на останній секунді бою
MMA | 14 квітня 2024, 07:15 1
ВІДЕО. Як у кіно! Холлоуей нокаутував Гейджі на останній секунді бою

На UFC 300 Макс Холлоуей відібрав у суперника символічний пояс BMF

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.