Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 сiчня 2022, 14:46
3443
11

Юрій ВІРТ: «В Україні не буде футболу без олігархів»

Чим олігархів більше, тим краще, вважає наставник «Вереса»

| Оновлено 06 сiчня 2022, 14:46
3443
11
Юрій ВІРТ: «В Україні не буде футболу без олігархів»
ФК Верес. Юрій Вірт
45-річний головний тренер «Вереса» Юрій Вірт поділився думкою про український футбол.
 
«Не відчуваю ніякої народності. Ії немає. Ну яка народність? На що народ впливає? Я в адміністративні питання клубу взагалі не лізу, але не бачу, чим і як на роботу клубу може впливати народ. Чую, що можуть бути продані акції людям, але як все буде — не знаю. Поки є тільки гасла.
 
Що таке Німеччина, а що таке Україна? Там є система, про що ми можемо говорити, якщо місто будує стадіон вже 5 років? І це тільки початок етапу. До завершення невідомо ще скільки років. Є люди, які хочуть допомогти. Але їх мало, треба дуже багато років.
 
В Україні ніколи не буде футболу без олігархів. Хто буде ті клуби утримувати? Де взяти 10 тисяч уболівальників, які дадуть по тисячі гривень? Скільки у нас ходить людей на УПЛ? У Німеччині на любителів ходить по 5-7 тисяч. А у нас?
 
Дякувати треба тим меценатам. Руку потиснути, респект сказати. Добре, що такі люди є. Чим більше олігархів, тим краще.
 
Український клуб не може існувати за рахунок вболівальника. Тільки трансфери і єврокубки. «Уніон» — це добре, але треба в реальність», — вважає Вірт.
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко
Футбол | 25 квітня 2024, 01:55 2
КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко

Головний тренер «Ліверпуля» прокоментував поразку від «Евертона» (0:2)

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vit18
В Україні не буде футболу без олігархів..
Або без заможного населення. Що виключає одне одного.
scout1202
ото розумник, а те що ті ж олігархи наживаються на людях таких самих як і він....
Oles Khorungiy
Они же угробят страну, раздеребанят землю. Паразитируют за счёт других, а рабам кидают косточку в виде футбола. И то, уже не кидают. Он что, идиот?
VVV
Іноді дивуюсь таким коментарям дорослих людей..Юрко,невже ти думаєш шо олігархи вкладають у футбол свої чесно зароблені гроші?свята наївність..Легко зароблені (тобто вкрадені) - то і у футбол вкласти можна..як дитина,ну чесне слово
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ua-goahead
На такі слова сказав би Вірту - ти ж тренер. Ставте команді видовищний футбол і на вас підуть люди. А кому треба дивитися нудятину без моментів та ще й за гроші?
Cassini
Хороший воротник был. Но дурак дураком....
MaxUa
Гениальное открытие современных гигантов мысли. Для футбола нужны ресурсы. У государства собственности все меньше. У олигархов, наоборот, все больше. У кого же в такой замечательной системе есть ресурсы, чтобы развивать футбол? Вы не поверите - у олигархов.
Чем больше олигархов тем лучше? Для кого как. Показательный пример из соседней РФ. За последние лет 20 количество миллиардеров возросло на порядок по сравнению с "невероятно ужасными 90-ми". И какой итог? 50% населения денег, выделяемых им в виде зарплаты олигархами, хватает лишь на то, чтобы пожрать чего-то синтетического и одеться в китайское тряпье. На все остальное нужно брать кредит в финансовых учреждениях тех же самых олигархов.
Крайне наглядный пример дикого перекоса в системе перераспределения ресурсов при котором одни стоят перед другими с протянутой рукой и ласково называют тех разными помпезными словами, вроде меценат. Собственно ради этой трогательной сцены вся эта система и выстраивалась.
UKRAINE FAN
Если так по размышлять. Для начала нужно создать клуб с умными людьми которые будут развивать команду а не какую то хрень творить. Потом нужны болельщики которые будут ходить на такую команду а не мечтать об уровне АПЛ ! Так же нужна помощь государства которое построит стадион для этой команды. Дальше простая математика. Берем условно среднюю посещаемость в 10 тыс человек умножаем на 150(средняя цена билета) получаем 1,5 млн грн . далее умножаем на 15 туров получается 22,5млн грн + возможный спонсор и за права на трансляцию и получаем приблизительно 30млн грн И какой клуб можно содержать на 30млн грн?