Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 грудня 2019, 18:53
6535
3

Юрій АНІКЄЄВ: «Ми обігнали росіян та стали чемпіонами Європи!»

Український гросмейстер прокоментував підсумки ЧЄ-2019 з шашок-100 для Sport.ua

| Оновлено 04 грудня 2019, 18:53
6535
3
Юрій АНІКЄЄВ: «Ми обігнали росіян та стали чемпіонами Європи!»
Sport.ua. Збірна України з шашок-100: Артем Іванов, Ігор Кірзнер, Юрій Анікєєв
Успішно виступила збірна України на чемпіонаті Європи з шашок-100, який днями завершився в ізраїльському місті Нетанья. Українська команда завоювала 3 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалі.
 
У чоловічому турнірі в рамках швидкої програми відразу три українці увійшли до топ-4! Юрій Анікєєв з Харкова завоював срібну медаль, Ігор Кірзнер із Запоріжжя – бронзову, а Артем Іванов з Дніпра зупинився за крок від п'єдесталу. Українська команда випередила Росію і стала чемпіоном Європи в командному заліку!
 
В іншому виді програми, блискавичній грі (змагання зі скороченим контролем часу), Юрій Анікєєв додав в свою скарбничку бронзову нагороду чемпіонату Європи. Збірна України стала другою в командному заліку в цьому різновиді.
 
А у жінок дворазовою чемпіонкою Європи стала одеситка Вікторія Мотричко. Як в блискавичній, так і в швидкій програмі вона впевнено випередила всіх суперниць і завоювала дві золоті медалі. Найближчі конкурентки з Росії і Білорусі не мали жодних шансів, відставши від Вікторії на солідну дистанцію в 2–3 очки.
 
Міжнародний гросмейстер Юрій Анікєєв, капітан збірної України з шашок, прокоментував цей успіх команди та підвів підсумки 2019 року спеціально для Sport.ua:
 
«Чемпіонати Європи у скорочених програмах в Ізраїлі були дуже важливі для мене, так як в мене давно (з 2017 року) не було призових місць в міжнародні (стокліткові) шашки. Спочатку була швидка програма. Гра не пішла, програв на старті й думав, що вже нічого не світить. Але три перемоги на фініші над росіянами дозволили взяти срібло!
 
У бліц-програмі, навпаки, почав непогано, але в середині турніру прикро прострочив час в одній з партій, просто забув про час. Потім зібрався і здобув важливу перемогу над співвітчизником Артемом Івановим і також опинився в трійці призерів.
 
Важливим досягненням є те, що в бліц в командному заліку збірна України посіла перше місце, обійшовши титулованих росіян. Наші жінки також вдало виступили: Вікторія Мотричко взяла два золота, випередивши всіх росіянок!
 
Кращі мої партії? У швидкій програмі здобув три перемоги на фініші над росіянами Татаренком, Амріллаєвим і Гетьманським. У бліц примітна перемога над Шварцманом, багаторазовим чемпіоном світу з різних видів шашок.
 
Розвиток молодих талантів в шашках? З молоддю у збірної України є деякі проблеми. Років 15–20 тому наші хлопці завжди боролися за медалі, зараз це більше виключення з правил. У чому причина – складно сказати. Начебто і фінансування є, і тренерів багато. Але якось немає таких шашкових фанатів, як у колишні часи. Хоча країни, де раніше зовсім слабо грали, зараз досить конкурентоспроможні, наприклад, Польща. Конкуренція дуже серйозна.
 
Підсумки року? Думаю, він був досить успішним. Україна в 2019 році виграла дуже багато медалей на міжнародній арені. Для мене теж був хороший сезон. У вересні я став чемпіоном Європи з шашок-64 в Туреччині. Сподіваюся, і наступний 2020 рік буде вдалим».
 
Чемпіонат Європи з шашок-100
 
Нетанія (Ізраїль), 29–30.11.2019
 
Чоловіки
 
Швидка програма (таблиця)
2. Юрій Анікєєв (Харків), 3. Ігор Кірзнер (Запоріжжя), 4. Артем Іванов (Дніпро)
Командний залік: 1. Україна (Ю.Анікєєв, І.Кірзнер, А.Іванов, Ю.Бобков)
 
Блискавична програма (таблиця)
3. Юрій Анікєєв (Харків)
Командний залік: 1. Україна (Ю.Анікєєв, І.Кірзнер, А.Іванов, Ю.Бобков)
 
Жінки
 
Швидка програма (таблиця)
1. Вікторія Мотричко (Одеса)
Командний залік: 3. Україна (В.Мотричко, О.Балтажи, А.Дмитренко, Ю.Макаренкова)
 
Блискавична програма (таблиця)
1. Вікторія Мотричко (Одеса)
Командний залік: 2. Україна (В.Мотричко, О.Балтажи, А.Дмитренко, Ю.Макаренкова)
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Молодці!!!
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
олег инкогнито
такі повідомлення завжди приємно читати