Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 грудня 2019, 11:41
8866
12

Іван ГЕЦКО: «Аталанта зараз сильніша ніж раніше, але Шахтар повинен пройти»

Екс-гравець збірної України поділився зі Sport.ua очікуваннями від матчу ЛЧ

| Оновлено 04 грудня 2019, 11:41
8866
12
Іван ГЕЦКО: «Аталанта зараз сильніша ніж раніше, але Шахтар повинен пройти»
pobeda.od.ua. Іван Гецко
Екс-футболіст збірної України Іван Гецко має в своєму активі виступи за «Дніпро», «Чорноморець», «Карпати», «Кривбас», «Металіст». Досвідчений фахівець прокоментував для Sport.ua майбутній вирішальний матч Ліги чемпіонів для донецького «Шахтаря»:
 
– Через тиждень «Шахтар» зустрінеться з «Аталантою». Обидві команди влаштує тільки перемога, щоб забезпечити собі вихід в плей-офф, тому цей поєдинок набуває статусу фіналу. Які у вас очікування від майбутнього матчу?
– Очікування сприятливі, все-таки, сподіваємося, що «Шахтар» зіграє вдало, тим більше при своїх трибунах. Бачимо, що ряд футболістів, яким випав шанс, змогли ним скористатися і замінити лідерів. Це означає, що у футболістів є командний дух, бойовий настрій і бажання пробитися далі в Лізі чемпіонів, порадувати уболівальників і реалізувати свої амбіції. Тому я сподіваюся, що у «Шахтаря» все вийде в цій грі. Потрібно вибрати правильну стратегію і тактику на поєдинок, зробити все можливе, щоб добути необхідний результат для виходу в плей-офф Ліги чемпіонів.
 
– Ми побачили в Манчестері, що «гірники» можуть досягати результату без своїх лідерів, можна сказати, що це був оновлений «Шахтар». Як ви думаєте, в Харкові ми побачимо на полі молодих Тете і Соломона, чи головний тренер все-таки віддасть перевагу досвідченим Марлосу і Тайсону?
– Я думаю, що головний тренер виставить тих гравців, які на сьогоднішній день краще готові функціонально. Упевнений, що не буде ніяких поблажок ні для кого. Зараз ні за ким не заброньоване місце в основному складі. Все потрібно доводити роботою на тренуваннях. Думаю, кожен гравець знає свою задачу, усвідомлює важливість цієї гри, розуміє рівень турніру і суперника. Тому на поле вийдуть ті гравці, які зможуть дати команді необхідний результат.
 
– Як ви вважаєте, майбутній матч – головний в кар'єрі Каштру на даний момент?
– Вихід в плей-офф буде його головним досягненням з «Шахтарем» на сьогоднішній день. Це буде великий плюс для нього, певний психологічний підйом. Це дасть йому авторитет і ще більшу повагу. Однозначно, якщо команда пройде далі в Лізі чемпіонів, це буде успіх і радість для уболівальників. Але варто сказати, що «Аталанта» зараз не та, яка була 2 місяці тому. Ми бачимо, що в чемпіонаті команда демонструє високий рівень футболу. Але одна справа – Серія А, інша – Ліга чемпіонів. Багато що буде залежати від того, в якому стані підійде до матчу той чи інший гравець. Але, однозначно, в Харкові ми побачимо іншу «Аталанту».
 
– «Аталанта» зараз на ходу, плюс в їхньому складі грає Гомес, який добре знайомий харківській публіці, і Маліновський, який виступав за «Шахтар» і є вихованцем «гірників». Чи стане «Аталанта» ще небезпечніша, випустивши на поле футболістів з подвійною мотивацією?
– На таку гру футболістів не потрібно налаштовувати. Кожен розуміє, яке значення має цей матч. Але, звичайно, у тих гравців, які виступали в Україні, і у Гомеса, для якого ОСК «Металіст» був домашнім стадіоном, і у Маліновського, який є вихованцем «Шахтаря», в цьому поєдинку буде додаткова мотивація. Кожному є що доводити. Руслан захоче показати всім, що він сильніший і повинен був грати в «Шахтарі». Така божевільна мотивація змушує організм працювати не на 100, а на 120 і більше відсотків. Буває, звичайно, що такий сплеск емоцій, навпаки, заважає футболістам, вони перегорають. Але в більшості випадків така мотивація відіграє важливу роль у важливих поєдинках. І це може доставити неприємностей «Шахтарю», але сподіваюся, цього не станеться.
 
– Зараз в Україні досить-таки холодно, вже випав перший сніг. На головний матч «Шахтаря» в груповому етапі Ліги чемпіонів і на останній топ-матч року в Харкові збереться повний стадіон, чи погода злякає уболівальників?
– Харківських уболівальників, уболівальників «Шахтаря» нічого не злякає, тим більше морози. Ми знаємо, що в цій частині країни найхолодніша погода. Але я впевнений, що не дивлячись на це, підтримка буде божевільна. Люди розуміють значення цієї гри і прийдуть підтримати «Шахтар», щоб команда добилася позитивного результату. Ми знаємо, як важливий для футболістів 12-й гравець на трибунах. Тому я впевнений, уболівальників збереться дуже багато на стадіоні. Можливо буде не повністю забитий, але тисяч 20–25 точно буде. Мені здається, в цьому сумнівів не повинно бути.
 
Матч 6-го туру Ліги чемпіонів між «Шахтарем» і «Аталантою» пройде 11 грудня о 19:55. Гра відбудеться в Харкові на ОСК «Металіст». При перемозі «гірники» пройдуть в весняний раунд Ліги чемпіонів. Якщо в матчі буде зафіксована нічия, то донецький клуб вийде в 1/8 фіналу ЛЧ тільки у разі, якщо загребське «Динамо» не обіграє вдома англійський «Манчестер Сіті».
 
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію
Футбол | 26 квітня 2024, 23:21 10
Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію

Про це повідомив відомий інсайдер Фабріціо Романо

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Voxa Hvedyk
ПОБЕДЫ ШАХТЕРУ!!!!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kievforever
Как можно болеть против своих в еврокубках
Удачи шахтёру , желательно просто не проиграть и 1/8 в кармане
BekXan
Опытный специалист в чём?Ходит вокруг стадиона?Таких специалистов вагон и маленькая тележка.
George Abuladze
Побольше хвалите, чтоб носы позадирали и Аталанту шапками забросали
fylhtq1910
Сдохни, майданутое б.ыдло
andreypoltava234
вообще..как можно болеть за ордло....кому-то понятно?)))
andreypoltava234
ну..тут все должны прийти на стадио, чтобы поддержать Аталанту....хотя италия сейчас по отношению к украинцам так себе государство......но ахметовец - это гибридный..кремлёвский проект....тем более за Аталанту играет Малиновский, который, если бы не убежал с ахметовца в Бельгию...гнил бы сейчас в орендуполе..а на его месте играл бы какой-то псевдотайсон..поэтому - за Аталанту