Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 грудня 2019, 03:38
1188
0

БАБИЧ: «У нас є мрія, мета і завдання - потрапити до першої шістки»

Головний тренер «Маріуполя» підвів підсумки нічиєї з донецьким клубом (1:1)

| Оновлено 02 грудня 2019, 03:38
1188
0
БАБИЧ: «У нас є мрія, мета і завдання - потрапити до першої шістки»
ФК Шахтар. Олександр Бабич

Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич прокоментував домашню нічию з донецьким «Шахтарем» (1:1) в поєдинку 16-го туру УПЛ.

– Зустрілися з лідером, чемпіоном України. Певно, побудували гру від оборони, намагалися закрити сильні сторони суперника, шукати щастя в контратаках і витискати максимум зі стандартних положень. В антропометрії ми вигравали – хотілося цим скористатись. Щасливі. Можливо, на зло всім скептикам, які говорять, що «Шахтар» тут ніколи не втрачає очок, ми продемонстрували, що в нас є команда, яка може забирати очки в чемпіона. І це тішить. Ми мали кадрові проблеми й ламали голову, як діяти. Сподіваюся, знайшли правильну тактику. Напевно, зіграли, як «Шахтар» із «МанСіті», – від оборони та на контратаці. «Гірники» володіли ініціативою, створювали моменти. Будемо відвертими, трьома гарними гольовими епізодами суперник не скористався, і нам десь пощастило.
 
– Чи відповідає грі результат на табло?
– Якщо результат лишився, то звісно. Ми хотіли відібрати очки. «Шахтар» хотів виграти. Повторюся, десь нам пощастило, але, вважаю, завдяки правильно обраній тактиці вдалося домогтися результату. Молоді Петерман, Вискребенцев, що вийшов у першому таймі, не випадали. Так, було багато технічного браку, проте за рухом я лишився дуже задоволеним.
 
– Наскільки ця нічия з чемпіоном морально позначиться на виступах команди надалі?
– Має позначитись позитивно. Багато сил віддали. Навіть якщо б ми програли, гадаю, ніхто надто не засмучувався б, адже попереду в нас матчі з нашими конкурентами. «Шахтар» змагається за перші місця. А в нас наразі мрія, мета й завдання – потрапити до першої шістки. Гадаю, що це очко дорогого коштує і повинно лише додати впевненості.
 
– Було помітно, що до голу команда грала боязко, проте, зрівнявши рахунок, хлопці посміливішали й продемонстрували геть інший футбол.
– Це передусім через те, що «Шахтар» став ще більше розкриватися. Уже й центральні захисники активно грали на нашій половині поля. А ми мали зони для контратак, чим і намагалися скористатись. Ставили завдання організовано зіграти від оборони. «Шахтарю» не вдалося розкрити наш захист, хоч, повторюся, моменти суперник мав. Без помилок не буває. Найголовніше, аби хлопці до кінця дотримувались нашої стратегії на гру.
 
– Наскільки серйозною є травма Фоміна?
– Це серйозна проблема. Той-таки Худжамов травмувався вчора на передігровому тренуванні. Фомін зазнав ушкодження протягом матчу. Завтра зробимо МРТ, однак за першими ознаками проблема не найлегша. Дуже сподіваємось, що принаймні до зборів він підходитиме в оптимальній готовності та почне тренуватися на повну.
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.