Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 грудня 2019, 18:35
22525
74

СВІТОЛІНА: «Будуть проблеми в переговорах з ФТУ - пошукаю інші варіанти»

Українка хоче зіграти за збірну, але готова шукати альтернативні варіанти, щоб потрапити на ОІ-2020

| Оновлено 01 грудня 2019, 18:35
22525
74
СВІТОЛІНА: «Будуть проблеми в переговорах з ФТУ - пошукаю інші варіанти»
WTA. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про перспективи своєї участі в найближчих матчах збірної в Кубку Федерації.
 
- Так, я планую виступати в Токіо і ситуація така, що мені потрібно відіграти ще один матч за збірну. Але скажімо так, якщо ФТУ не потребує моєї допомоги, то існують деякі інші можливості для кваліфікації на Олімпійський турнір, так як я все-таки топ-гравець в жіночому тенісі.
 
Я завжди готова грати і виступаю за збірну, коли у мене присутні фізичні можливості, але це складно зробити, коли є проблеми зі здоров'ям. У підгрупі багато матчів, а приїхати і сидіти на лавці, я не вважаю, що це правильно. Дуже багато років я виступала за Україну, тому відверто кажучи, мені було незрозуміло, чому на мене так накинулися, а з боку Федерації не вважаю, що це взагалі нормально атакувати свого топ-гравця.
 
- Якщо в наступному сезоні, зі здоров'ям буде все в порядку і з ФТУ буде хороший діалог, то за календарем виходить приїхати і зіграти в Талліні?
- Звісно хочеться допомогти збірній в Талліні і я постараюся там зіграти. У Кубку Федерації вже з'явився новий формат. Це великий плюс, що тепер все не розтягується на багато різних дат, що все відбувається в один тиждень, але це завжди забирає багато сил. У нас велика команда, є відмінний вибір і при таких умовах потрібно правильно підійти до командних зустрічей, щоб гравця підготувати до важливих матчів. Коли всі здорові, то у нас дуже сильна команда.
 
- Ваша команда шукає шлях, по якому ви б могли зіграти в Токіо без участі в матчах Кубка Федерації або зараз ви про це не замислюєтеся і в планах тільки гра за команду?
- Ні, звичайно, ми не розглядаємо додаткових варіантів, але невідомо, чого чекати від Федерації. В якому світі вони мене виставили, це було дуже негарно з їхнього боку. Тим більше, топ-гравця. Звичайно, ми дізнаємося, які є виходи, але це на випадок, якщо раптом мене не запросять або у нас будуть якісь проблеми в переговорах.
Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mryaroslav4ik1986
Ситуація неоднозначна, з однієї сторони Світоліна підсилить збірну, ала де була вона коли була потрібна збірній? Навіщо поперлась в парашку? Я так розумію, зараз збірна потрібна Світоліній більше , ніж вона збірній
andreypoltava234
многие комментарии к этой новости вообще странные....некоторые частично....такое ощущение, что большинство является не гражданами Украины..а скорее параши.....полное отсутствие уважения к Украине...особенно тот коммент с большим количеством плюсов....
Aleksandr Plutakhin
вона так нічого іне зрозуміла.Як і розуміє, що воно таке громадянин УКРАЇНИ. Постійні висловлювання стосовно "я топ-зірка" свідчать про те, що вона взагалі не сприймає ЖОДНИХ зауважень, якихось умов і обовязків. Посилання на міфічні "другие варианты", це свідчення того, що вона зрозуміла бо "пролітає" з ОІ. А інших варіантів, крім збірної України немає. Є варіант виступу за іншу країну, але вже пізно, адже для цього треба змінити громадянство і проживати в новій країні певний час.
Игорь Онищук
Кажется она не имела в виду играть за другую страну на олимпиаде. имелось в виду сыграть за украину не учавствуя в кубке федерации.Она ведь уже играла за сборную, значит другая страна не проходит.
palpal
А вообще странный он, этот Федерер, правда ? – и до уима2003 тридцать раз и после выигранного шлема в 2003 и получения допуска на ОИ без КД еще более 30-и раз сыграл за сборную да еще и Кубок Дэвиса с ней выиграл , ну как его убогого понять, да ? Не то что, наш понятный и правильный сабж после нулячего спортивного сезона во многократное всеуслышание, я ТОП, я же ТОП, ну как же вы с ТОПом. Угадайте с трех раз кто ТОП, а кто королева ТОПота по забегам.
Stanislav Matusevych
Типова історія, як мідні труби можуть змінити людину. У сніговому заметі, звичайно, відновлювальні процедури дуже важливо проходити. Не второпаю, навіщо так відверто брехати. Розуміє, що відверто сказати про недомовленість з федерацією щодо грошей викличе шквал нерозуміння, зате продовжує байки про білого бичка, тобто травму. І це б могло пройти, але ж всі пам'ятають фотки боротьби у снігу з Монфісом перед самим КФ.
Зате дуже хороший приклад для любителів банальностей, які постійно заводять шарманку про прославляння спортсменами своєї країни. Це можна казати лише про тих, хто постійно приїжджає саме у збірну. До речі, з цим проблема далеко не тільки в наших. А особисті змагання тому й називаються особистими.
Вячеслав Самойлов
Как я понял - Лагур - меценат? (как и Сапронов - в Харькове?). Тогда вообще получается, что у нас государство ДАВНО устранилось от развития тенниса, а "скинула" это дело на плечи меценатов - как кукушка своих детей.
ПС. Тогда ТЕМ БОЛЕЕ вопрос - о чем "поют" здесь патриоты (ничего не имею против патриотизма и Украины - в частности), говоря об обязанностях перед страной?!
В бол. теннисе - спортсмен, перерастая определенный уровень (где-то порог 2го-3го десятка рейтинга) - становится своеобразным "заложником ситуации": он или должен жертвовать своими интересами, или интересами других (здесь - федерации). Иначе - он практически НЕИЗБЕЖНО съедет в рейтинге и как результат - в уровне доходов. А доходы - в этом виде - ГЛАВНОЕ. Вспомните интервью Стаховского про исследования этого вопроса (зависимости рейтинга спортсмена и его возможностей от уровня доходов) - он многое объяснил в этом специфическом виде спорта. Поэтому я ОЧЕНЬ сильно сомневаюсь, что и теперь, после лечения травм - Долгополов СМОЖЕТ вернуться хоть приблизительно на свой уровень (и далеко не только по физическим кондициям). В теннисе без сильной поддержки и сильного финансового "тыла" это практически невозможно! Вот Свитолина и готовит себе такой "тыл". А когда он у нее будет, можно будет и более свободно выбирать турниры - где ей участвовать, и находить время для игр за сборную в кубке федерации.
ПС.ПС. Свитолину упрекают за последние 3 года неучастия?... - ну так если бы она участвовала всегда, когда ее хотели пригласить, то и ПОНЫНЕ "болталась" бы в лучшем случае - во 2-м десятке рейтинга!
JulikoB
- Да, я планирую выступать в Токио и ситуация такая, что мне нужно отыграть еще один матч за сборную.
-------------------------------------------
Тетка честно сказала что сборная ей необходима чтобы выступать в Токио. Весь остальной текст, это сопли для дрочеров.
tima fialko
Було б зрозуміло і не було б ніяких підозр,звинувачень,якби в Москву не їздила.А так,ніколи не буде довіри.Наче не дурненька,могла б зрозуміти.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Rumata Kastorsky
поведінка і слова Світоліної коли вона тримає усіх за дурників вже остогидли. без суттєвих наслідків можна один раз десь трошки прибрехати, але робити це систематично - тільки викликати ще більшу відразу у людей. минулого року Еліна яскраво продемонструвала, що в першу чергу її цікавлять власні інтереси. і, в принципі - це ОК - життя коротке і хочеться досягти поставленої мети. але в такому випадку, треба бути трошки розумнішою і думати що, як, і кому ти говориш і думати про свої вчинки наперед.
спочатку Еліна не приїхали зіграти за збірну мотивувавши це травмою (хоча всі прекрасно знають, шо у "травми" просто була своя ціна). в такому випадку було краще вже нічого не коментувати, ніж розказувати про травму. потім Еліна їде на кубок кремля, відверто демонструючи, що власні інтереси (=потрапляння на Підсумковий) у неї на першому місці.
після того, як Еліна розуміє, шо вона туди потрапляє, наша лялька програє ніякій цапці в першому ж матчі. такими рішеннями Еліна плюнула в обличчя не тільки всім нам, але і організаторам, і колегам-тенісистакам, і простим поціновувачам тенісам, вчергове продемонструвавши, що окрім власних інтересів для неї більше нічого не існує.
ну а оцим останнім інвертю, Еліна просто вбила останній цвях у труну під назвою "повага і любов", чітко показавши, що в збірну вона приїде виключно для потрапляння на Олімпіаду.
Лялечко, якшо ти читатимеш колись ці рядки - я не рахую твої грошики, але невже ти за кар,єру не заробила ще їх достатньо, щоб збагачуватися ще за рахунок своєї жебрацької батьківщини? грати за збірну треба приїзджати, коли вона у тебе у серці, а не у гаманці. колись я за тебе вболівав персонально, потім - просто за синьо-жовтий прапорець у твому профайлі, а зараз мені чомусь не хочеться вболівати навіть за нього на твоїй формі... і щось мені підказує, що такі відчуття не у одного мене.
Aleksandr Plutakhin
вона так нічого іне зрозуміла.Як і розуміє, що воно таке громадянин УКРАЇНИ. Постійні висловлювання стосовно "я топ-зірка" свідчать про те, що вона взагалі не сприймає ЖОДНИХ зауважень, якихось умов і обовязків. Посилання на міфічні "другие варианты", це свідчення того, що вона зрозуміла бо "пролітає" з ОІ. А інших варіантів, крім збірної України немає. Є варіант виступу за іншу країну, але вже пізно, адже для цього треба змінити громадянство і проживати в новій країні певний час.
captain2009
Мда... Ще раз впевнився, що не помилився, кажучи, що Еліні нас...ти на всі ці матчи збірних, на думку українських вболівальників, та й на свою країну. Дійсно, нехай заробляє вайлд-кард. Я особисто хотів би побачити на Олімпіаді від України Катаріну Завацьку, ніж Світоліну, яка зарозумілася.
andreypoltava234
ситуация очень даже однозначная.....это свинство..ещё большее, чем выступ на москве....тогда она просто плевала на Украину...а.теперь хочет использовать Украину как прокладку в своих целях.....если прогнуться под неё - это не украинская федерация тенниса.....и все спортсмены должны бойкотировать эту шаражкину контору...
Sashamar
Отут вона неправа. Можливо, помиляюсь, але дуже схоже на ультиматум. Або ви мені обов'язково даєте грати, або взагалі не приїду. В якості резерви - дзуськи!
А дарма. Нащо тобі виходити на корт проти якогось ноунейма, коли цю задачу легко можуть вирішити інши. Травмуватися ж можна на рівному місці.
Andrey Kuzma
Олимпиада.
Ей это интересно, а остальное ей не нужно. Но вранье всё это делает хуже только ей.
Федерацию просто удобно используют Гуров и Свитолина, как главную проблему. А те в ответ злятся и делают ожидаемые ошибки.
der_MaiStier
Нехай влаштовує "Скажене весілля-3" і грає за Францію з таким корисливим відношенням до збірної
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kantemirov
Соломку стелет...
palpal
Игорь Онищук, 02.12.2019 00:25
Федерер может играть на олимпиаде как олимпийский чемпион, но играть он будет за швейцарию. Поэтому он и ложил на игры сборной столько лет.
Не читайте более трудов святого преподобного отца Пигидия , ваша лексика будет деградироватьи и далее, словом ложил процесс не ограничится, и не верьте президенту ITF Дэвиду Хэггерти , которого вы , возможно сами того не зная, цитируете, президент ITF, увы, правил ITF не знает. Вообщем, двойка и за форму и за содержание.
Игорь Онищук, 02.12.2019 00:34
Добавлю к предыдущему, ещё Федерер может играть как победитель шлема,
А здесь все верно, случай для вашего гуглпоиска раритетный . Четверка с минусом, попытка вторая и целых десять минут поиска.