Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 листопада 2019, 21:18
23262
7

Ломаченку потрібні звершення. Він може піднятися ще на одну категорію

Лев Кравців розбирається, наскільки реальне просування Василя по категоріях

| Оновлено 29 листопада 2019, 21:18
23262
7
Ломаченку потрібні звершення. Він може піднятися ще на одну категорію
Boxing Scene. Василь Ломаченко

У багатьох рейтингах Pound - for - Pound Василя Ломаченка змістив з першого місця Сауль Альварес. Канело перестрибнув через дві категорії, відразу переміг там чемпіона нокаутом і продемонстрував, що габарити - це не завжди перевага.

Навіть попри те, що Ковальов - найстарший серед чемпіонів-напівтяжів, це досягнення сприймається, як дуже гідне. Що може протиставити Лома? Навіть попри те, що Василь - чемпіон в трьох категоріях, а Канело - в чотирьох, досягнення Альвареса багато хто називає переконливішими. Частково це справедливо: він довше у боксі, переміг усіх топів і біля них, з ким зустрічався, а програв лише Мейвезеру.

Сауль робить дуже популістські кроки: піднявся з середньої в другу середню, щоб перемогти там найпростішого чемпіона, а потім провернув це ще раз в поєдинку проти Ковальова. Але все одно це виставляється за великі досягнення, якими вони і являються. Чи здатен на це Ломаченко, який говорив, що вище за легку вагу підніматися не стане?

Легка вага - межа для Ломаченка?

Прийшовши в нову категорію, Василь відразу ж завоював пояс чемпіона, в непростому поєдинку перебоксувавши Хорхе Лінареса. Безумовно, важливе те, що українець пів бою бився однією рукою, але все одно зміг перемогти достроково.

Проте, було видно, наскільки Вася менше за своїх суперників, про що говорив і сам Лома. Він жодного разу не згадував, що це - не його бойова вагова категорія, і що йому комфортніше в другій напівлегкій вазі.

BoxingScene. Хорхе Лінарес і Василь Ломаченко

Довго йшли дискусії, наскільки реальна зустріч Ломаченка проти Теренса Кроуфорда, але нещодавно сам американець закрив цю дискусію: «Він занадто дрібний. Думаю, з часом він спуститься в другу напівлегку вагу, так що наш поєдинок ніколи не відбудеться».

Здається, що він правий. Але сам Василь нещодавно сказав, що освоївся в легкій ваговій категорії і йому зараз там зручно і комфортно. Можливо, ця вага - не межа? Є підстави думати, що Вася потягне ще точно одну категорію.

Тобто, переміщення в іншу вагу реальні?

Очевидно, що Вася не піде по категоріях, як Менні Пакьяо. Фізіологічно це зробити досить складно, філіппінець починав набагато раніше, та і чутки про секретні допінги дуже часто виявляються не зовсім чутками. Але навіщо взагалі кудись йти?

Такі вже фанати боксу. Їм завжди чогось мало і треба щось більше. Мало просто бути домінантом у своїй вазі, треба йти далі. Мало бути чемпіоном в трьох вагах, треба бути у більшій кількості. Мало бути чемпіоном в легкій вазі, йди відразу в хевівейт.

Але, окрім жартів, Василю бракує гучних імен і досягнень у скарбничці. Усі його суперники серйозні і потужні. Не вважаючи декількох дебютних і Кроллу, якого було неможливо обійти, але якого Ломаченко, трохи не у прямому розумінні, роздавив. Але, враховуючи, як відносилися завжди до таких вагових категорій, відношення до перемог Ломи трохи зменшуються.

Це точно вирішить абсолютне чемпіонство і похід вгору по категоріях. Перше саме по собі круто, а друге важливе для сприйняття багатьма домінуючого стилю українця. Василь дійсно може піднятися ще.

Просто порівняємо габарити Хосе Лінареса (зріст - 173 см, розмах рук - 175 см), Люка Кемпбелла (175 см, 180 см), Хосе Карлоса Раміреса - чемпіона WBC і WBO в першій напівсередній вазі (178 см, 184 см) і Джоша Тейлора - чемпіона WBA і IBF в першій напівсередній вазі (178 см, 177 см). Різниця не особливо велика, так? Звичайно, вони все ще більші за Ломаченка (170 см, 166 см), але двох з цього списку Лома розібрав.

Лінарес програв нокаутом в десятому раунді, а Кемпбелла врятували від дострокової поразки лише борцівські прийоми. Ви запитаєте, а як же вага? Різниця між ваговими категоріями всього два кілограма, і те, що Лінарес і, особливо, Кемпбелл до сих пір у легкій вазі, дивує більше. Вони майстри сушки перед поєдинком, але по габаритах легко потрапляють в рамки будь-якої з найближчих категорій.

Не варто забувати про те, що для легкої категорії Василь набирав вагу, тобто хлопці, що виходять проти нього, завжди важать більше. З одного боку, проблема. З іншої, перейшовши вище, можна прописати угоду, як було перед боєм Канело - Ковальов, що боксери в день бою не повинні важити більше певної ваги. Боксер рівня Ломаченка може дозволити собі диктувати умови.

Але з Кроуфордом точно бою не буде, так?

Поєдинок проти Кроуфорда - казка, хоч і нереальна. Хоча по зросту і розмаху рук він не набагато більший за Люка Кемпбелла: зріст американця 177 см, а розмах рук 188 см. Але це вже трохи інший розклад.

BoxingScene. Теренс Кроуфорд

Напівсередній - вага Теренса - важча за нинішню категорію на 5 кг. Для неї умовний Еррол Спенс сушить добрих десять кілограм, а може, і більше. Безумовне зіткнення двох таких майстрів, що думають в рингу на чотири кроки вперед, при тому, що діють абсолютно в різній манері, хочеться подивитися кожному, але це нереально фізіологічно.

Практично кожен (окрім Кролли) суперник Ломаченка в легкій категорії вище і більше за нього і те, що він б'є їх без особливих проблем - заслуга великої майстерності Василя. Піднятися на одну вагу вгору можна, і це буде ще один пункт в досягнення, але чи дасть це потрібні дивіденди? Навряд чи.

Перемога над Девіном Хэйні, Теофімо Лопесом або Джервонтою Девісом (а краще над усіма) дасть більше популярності і звучності імені Ломаченка. Усі вони хороші, вміють в рингу дуже багато чого, і популярні. Точно популярніші за Джоша Тейлора і Хосе Карлоса Раміреса. Звичайний глядач не розбиратиметься в тому, наскільки Василь є меншим за них, і чому такі перемоги - це круто, раз навіть зараз не ставлять Лому на перший рядок рейтингів найкращих боксерів.

Опитування

Голосів 357
Якого суперника для Василя Ломаченка ви б обрали для наступного поєдинку? (Не більше трьох варіантів)

Оберіть до 3 варіантів відповіді

Девін Хейні

44 голоса 12.32 %

Річард Коммі

50 голосів 14.01 %

Теофімо Лопес

98 голосів 27.45 %

Джервонта Девіс

106 голосів 29.69 %

Хосе Карлос Рамірес

26 голосів 7.28 %

Джош Тейлор

18 голосів 5.04 %

хто-небудь інший

15 голосів 4.2 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
west-ukr5555
Зачем эти умозаключения когда у Васи и в легком весе куча дел. Нужно забрать еще один пояс. Появились бойцы которые вполне могут победить Васю. Тот же Джервонта или Хейни. Если перейдет выше Дэвис первым начнет орать, что Вася бегает от него. И, черт побери, неужели этот рейтинг p4p так важен? Если жить без первого места невмоготу то сразу нужно прямо на Уайлдера выходить. В случае успеха первое место будет пожизненно)))
dima_zp
Никуда он не будет подниматься, сколько можно тереть эту ересь!
"Победа над Дэвином Хэйни, Теофимо Лопесом или Джервонтой Дэвисом (а лучше над всеми), даст больше популярности и звучности имени Ломаченко." - это правда, и еще переход ниже)
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Бондарь
Все это правильно,все это хорошо.Боев надо больше, больше!!
Дмитрий Украинский
Сопляка Майвезера хочется, чтобы Лома наказал!
Ajvar
Снимите кравцива с трамадола. Чуваку такие сны снятся, что с его возможность их потом всей спортивной аудитории пересказывать, является пагубным.
vizuals
У принципі Вася перебоксує і сеоедньоааговиків, але ризик дуже великий попасти під плюху