Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 30 листопада 2019, 08:42
11207
16

Шведські ЗМІ: «Чарівний вечір Розенберга. Він — герой»

Sport.ua представляє огляд шведської преси після перемоги «Мальме» над «Динамо» в матчі ЛЄ (4:3)

| Оновлено 30 листопада 2019, 08:42
11207
16
Шведські ЗМІ: «Чарівний вечір Розенберга. Він — герой»
Västerbottens-Kuriren. Маркус Розенберг
У четвер, 28-го листопада, шведський «Мальме» вдома обіграв київське «Динамо» з рахунком 4:3 у межах групового етапу Ліги Європи. Дублем відзначився 37-річний шведський форвард «Мальме» Маркус Розенберг, для якого це був останній домашній матч у кар'єрі. Саме Розенберг приніс перемогу своїй команді, забивши вирішальний гол на 96-й хвилині зустрічі.
 
Шведські ЗМІ невтомно хвалять досвідченого нападника, чий дубль приніс «Мальме» важливі очки для боротьби за вихід в плей-оф Ліги Європи.
 
 
«Неймовірний фініш Розенберга — постріл дуплетом на «Стадіоні», — говорить заголовок видання Aftonbladet.
 
«У своєму останньому матчі на «Стадіоні» Розенберг приніс перемогу «Мальме» завдяки голу на 96-й хвилині.
 
Всі розмови перед матчем були про Маркуса Розенберга. 37-річного спортсмена дуже хвалили перед початком гри. Саме він зіграв головну роль в поєдинку проти київського «Динамо».
 
На початку другого тайму він забив свій перший гол цього вечора — і 140-й у складі клубу.
 
Розенберг зробив рахунок 2:2. Першим забив Расмус Бенгтссон, «Динамо» відповіло м'ячами Віталія Миколенка і Віктора Циганкова.
 
На 57-й хвилині Ракіп вивів «Мальме» вперед. На 65-й хвилині Сергій Сидорчук отримав другу жовту картку, яка дала «Мальме» хорошу можливість виграти цей поєдинок в два м'ячі.

Але замість «Мальме» забило київське «Динамо». Відзначився Вербич після штрафного удару. Втім, Розенберг ще не сказав свого останнього слова.
 
На 96-й хвилині зустрічі Розенберг замкнув передачу з флангу, зробивши рахунок 4:3, після чого побіг святкувати гол до фанатів.
 
«Цей матч був схожий на американські гірки, особливо за своїми емоціями. Було важко залишатися зосередженим, але все закінчилося добре.
 
Ніхто не міг припустити, що все закінчиться саме так. Цей матч підбиває підсумки шести років. Другий тайм був просто фантастичним. Це фантастика.
 
У нас не повинно бути проблем з перезавантаженням перед останнім матчем проти «Копенгагена», — цитує Розенберга Aftonbladet.
 
 
«Чарівний вечір Розенберга», — дивується Expressen.
 
«У неймовірній кінцівці «Мальме» переміг київське «Динамо» в Лізі Європи.
 
Маркус Розенберг здобув перемогу на 95-й хвилині в своєму останньому домашньому матчі перед уболівальниками на «Стадіоні».
 
Перед стартом поєдинку з «Динамо» у «Мальме» було багато травм. Зокрема, не змогли взяти участь в поєдинку Оскар Левицькі і Андерс Крістіансен, зате Бонке Інносент отримав шанс вийти в стартовому складі.
 
Вже через дві хвилини після стартового свистка Расмус Бенгтссон зробив рахунок 1:0 на користь господарів.
 
Незабаром рахунок став рівним після влучного удару Віталія Миколенка. Ще до перерви «Динамо» вийшло вперед — 2:1.
 
Але в другому таймі «Мальме» швидко зрівняв рахунок після голу Маркуса Розенберга, який проводив свій останній домашній матч за команду.

Розенберг міг забити і ще, але м'яч після його удару пролетів поруч зі штангою. Втім, через якийсь час Ердал Ракіп все ж зробив рахунок 3:2 на користь шведської команди. Ракіп з'явився на полі по перерві, замінивши Бонке Інносента.
 
На 65-й хвилині Сергій Сидорчук отримав другу жовту картку за небезпечну гру. Але «Мальме» не зміг скористатися чисельною перевагою. Замість цього Беньямін Вербич зрівняв рахунок 10 хвилин по тому.
 
І все-таки лідерство залишилося за «Мальме». На 95-й хвилині Розенберг вдало замкнув простріл з правого флангу і зробив рахунок 4:3 на користь своєї команди.
 
«Боже мій. Це був неймовірно відкритий матч. Це було складно, це було дуже емоційно», — прокоментував свій дубль Розенберг.
 
«Мальме» зберігає шанси на потрапляння до плей-оф Ліги Європи. Якщо київське «Динамо» виграє у «Лугано», Мальме повинен перемогти «Копенгаген», щоб забезпечити собі місце в плей-оф», — розповідає по поєдинок Expressen.
 
 
«Надія для «Мальме» жива: Розенберг — герой», — повідомляє видання Västerbottens-Kuriren.
 
«Маркус Розенберг двічі забив у своїй останній домашній грі за «Мальме».
 
У останньої домашньої гри Маркуса Розенберга в його кар'єрі була неймовірна кінцівка. Він забив у додатковий час в поєдинку з київським «Динамо», зробивши рахунок 4:3 на користь своєї команди і зберігши для «Мальме» шанси на вихід в плей-оф Ліги Європи.
 
«Це саме те, чого ми хотіли», — сказав Розенберг», — підводить підсумки поєдинку Västerbottens-Kuriren.

Після такого матчу Розенбергу гріх не співати дифірамби, чим шведські ЗМІ, власне кажучи, і займаються. «Мальме», «Динамо» і «Копенгаген» зберігають шанси на вихід в плей-оф Ліги Європи. Все вирішиться в останньому турі, де «Динамо» прийме «Лугано», а «Мальме» зіграє з «Копенгагеном» на виїзді.
 
Михайло ШАПОВАЛОВ
 
Фото Dagens Nyheter, Västerbottens-Kuriren, ФК «Мальме»
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GR-65
Лесика пора гнать ссаногй тряпкой. Я думал что Хацкевич дно, но это еще хуже.
nico80
Враховуючи "пенсійний" вік Розенберга, в нього дуже непогана статистика в єврокубках цього сезону - 11 матчів, 8 голів. https://www.myscore.ua/player/rosenberg-markus/YikrL5MC/
Саша Зардунов
Нда... выставили Динамо клоунами и потешаются
Поручик Ржевский
Хорошо, не мстил...
Но "должок" украинскому футболу отдал.
Прямо - или косвенно, хотел или так вышло - не важно.
Важно, что мы и тот матч хорошо помним, и этот, увы запомним надолго...
В 37 лет отыграть 96 минут и в быстрой контре забить гол - это сильно...
Игорь Нестеренко
Стадион провожал свою "звезду"! У нас даже Шеву так не провожали(((( Последний раз проводы такого уровня были Блохина
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Руслан Сиренко
Не общались бы, то не шведы сильные, в ДК просто в жо полной.
Тоже самое касается шахтарей что злорадствуют. Вы у них на поле проиграли с разницей в 1 мяч и ДК (убитое) тоже.
Владимир Копяк
У нас в Украине такое априори невозможно... Лично мне за Шовковского очень обидно, ведь он был на десяток голов лучше этого шведа, но какая разница у них и у нас... Павелка со своей компашкой только деньги тырить могут с бюджета, а чтобы организовать проводы из большого футбола украинскую легенду - мозгов не хватает.... И что самое странное - он и его АФУ всех устраивает!