Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 06 грудня 2019, 14:22
6865
16

Олександрія поступилася Вольфсбургу і втратила шанси на плей-оф ЛЄ

Команда Шарана боролася до останнього, але так і не зуміла вхопитися за очки

| Оновлено 06 грудня 2019, 14:22
6865
16
Олександрія поступилася Вольфсбургу і втратила шанси на плей-оф ЛЄ
twitter.com/VfLWolfsburg_US
Час визначати свою долю в єврокубковій компанії настав для «Олександрії» Володимира Шарана безпосередньо перед п'ятим туром групового етапу Ліги Європи УЄФА. Однак не можна сказати, що представник Кіровоградської області не займався завоюванням очок до цього. Як мінімум, навіть не дивлячись останню сходинку в турнірній таблиці квартету під латинською буквою I, яку посідали «олені», шанси на вихід в плей-офф зберігалися в повному обсязі.
 
Для реалізації цієї мети «Олександрії» було необхідно здобути перемогу на полі стадіону «Арена Львів» над першим кривдником команди Шарана в її історії виступів на груповому етапі єврокубків. Німецький «Вольфсбург» знаходився у зоні досяжності для українців, випереджаючи їх всього лише на два набраних пункти. Проте кількість зустрічей, що залишалася до кінця цього етапу змагань, не дозволяла футболістам номінальних господарів розраховувати на випадок, залишаючи супернику за звітньою зустріччю право вирішити долю обох колективів у заключному протистоянні. Окрім «Олександрії», боротьбу за вихід з групи паралельно вів також і французький «Сент-Етьєн», з яким колектив Шарана зумів розписати дві видовищні за своїм сценарієм нічиї під час минулих поєдинків (1:1 і 2:2, відповідно).
 
Проти футболістів в цей вечір вирішила виступити мінлива львівська погода. Увесь день поєдинку дощ в серці західної України не вщухав, не стали винятком і 90, із невеликим, хвилин протистояння. До вологої траві швидше зуміли призвичаїтися гості, і саме їм належав перший гольовий момент. Паньків вкрай невдало спробував зафіксувати в руках м'яч після удару Вергхоста від правого кута штрафного майданчика. Відскок стався прямо на ногу Віктору, який не поквапився нанести удар, віддавши передачу від лицьової на правому фланзі на адресу Мехмеді, який не влучив в ствір ударом головою з близької дистанції.
 
Не секрет, що сильною стороною підопічних Шарана є стандартні положення, так що зовсім не дивно, що свій перший вірний момент «Олександрія» створила саме після подачі штрафного практично від центру поля. Каспарс Дубра головою скинув м'яч у воротарський, однак Кастеельс прийняв на себе поштовх м'яча з носка стопи у виконанні Дмитра Шастала.
 
«Вовки» також не соромилися підключати верхові подачі в нашу штрафну за першої-ліпшої можливості – удар головою після навісу з кутового на лівому фланзі у виконанні Тіссерана пройшов над поперечиною. Потім, для «Олександрії» настали дійсно темні часи. Кирило Ковалець постраждав під час стику з суперником на чужій половині поля, в результаті чого номінальний півзахисник, який грав на вістрі атаки в цій зустрічі, був змушений достроково завершити гру. Замість нього на поле вийшов Денис Безбородько, однак перший ігровий епізод з його участю відбувся в штрафний Паньківа.
 
Дубра і Безбородько протистояли Вегхорсту під час подачі штрафного з правого флангу, проте спільними зусиллями змогли лише порушити правила проти суперника. Пенальті реалізував сам постраждалий, пробивши в лівий кут на середній висоті, а Паньків, хоча і вгадав напрямок удару, не зміг дотягнутися до м'яча. На перерву «Олександрія» йшла на перерву в гранично непростих умовах.
 
Друга половина пройшла з акцентом на спроби господарів відігратися. Передумови до цього були, коли Банада завершував ударом головою вивірену подачу з правого флангу від Лучкевича, однак направив м'яча з близької дистанції над поперечиною. Непоганою виглядала перспектива зіграти на відскоку м'яча від перчаток Кастеельса після дальнього удару Гречишкіна і вкрай невпевненої гри голкіпера під час відбиття цієї загрози. Однак ці моменти не призвели до взяття воріт німецької команди, а кінцівка поєдинку для «Олександрії» не була такою оптимістичною.
 
Порятунки Юрія Паньківа після потужного удару Клауса від правого кута штрафного, а також прицільного пострілу Руссійона під ліву штангу зі входу до наших володінь вже у компенсований час, виглядали свого роду вироком – єврокубковий сезон команди Шарана вже точно буде мати в собі ще один поєдинок. На жаль.
 
Груповий етап Ліги Європи УЄФА для «Олександрії» буде завершувати виїзний поєдинок проти бельгійського «Гента», а німецький «Вольфсбург» зіграє при рідній публіці проти французького «Сент-Етьєна».

Ліга Європи УЕФА. Груповий раунд. 5-й тур.

Олександрія – Вольфсбург – 0:1

 Вегхорст, 45+1 (пен.)

 Пашаєв, 45+1, Безбородько, 71 – Брума, 18, Руссійон, 68

Олександрія: Паньків – Мірошниченко, Бабогло, Дубра, Пашаєв – Запорожан, Гречишкін, Банада – Шастал (Третьяков, 55), Ковалець (Безбородько, 39), Лучкевич (Задерака, 85).

Вольфсбург: Кастеельс – Брукс, Брума, Тіссеран – Руссійон, Арнольд, Гілавогі, Вілліам (Мбабу, 90) – Мехмеді (Клаус, 80), Вегхорст, Віктор (Штеффен, 61).

Арбітр: Мануель Шюттенгрубер (Австрія)

Стадіон: «Арена Львів» (Львів, Україна)

Удари (у площину): 10 (2) – 14 (6)
Кутові: 2 – 5
Оффсайди: 2 – 1.

ОЛЕКСАНДРІЯ-ВОЛЬФСБУРГ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу
Футбол | 28 березня 2024, 17:44 6
Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу

Жерсон Родрігеш звинувачується в нападі та нанесенні побоїв колишній дівчині

Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми
Футбол | 28 березня 2024, 23:50 1
Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми

Воротар повернеться до Челсі після завершення сезону

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor_986
Александрия в группе не опозорилась и это главное, боролась и не без успешно, да и группа не слабая отнюдь. И что нравится что команда играла, а не мучилась
Brian
За Александрию не стыдно! Одно могу сказать точно, будь Александрия в той группе что и Динамо, вышли бы 100%. Молодцы! Ждём в следующем году в ЛЕ!
Алекс Морган
Теперь можно уверенно сказать, что Олександрия и Зоря достойны Лиги Европы и в следующем году еще поборимся с голландцами и турками
padlo95
Достойная игра!!!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine Donetsk
Смотрел первый тайм. Пеналь какой-то дешевенький. Если бы вместо Александрии был бы любой гранд, то никто бы за такое не поставил пенальти. С повтора вообще не понятно, кто там нарушал. Такое чувство буд-то сам игрок немецкого клуба валил игроков и завалился.
Александрии бы не мешало найти еще парочку атакующих игроков из дальнего зарубежья. Тогда и Заря и Александрия смогут выступать не хуже Динамо.
K_Sarioglo@i.ua
Александрия молодцы, показали отличный характер в группе. Жаль что мастерства все же для побед не хватает...
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Barsa2019
Пенальти там не было, 100%, такие пенальти можно по 10 штук за тайм находить.Александрия выступила достойно в Лиге Европы, Спасибо за игры,!
wicker
Молодці. Бились. Одне запитання до Шарана НАХ... було зніімати Лучкевича, Задераку на Запорожана.....
slafko
Если целью команды было "не стыдно" выступить, то вопросов нет, пишите сразу - гордимся, мол как круто проиграли и обеспечили за тур до окончания шикарный результат.
Вы серьезно считаете эту группу сильной без единого испанца, португальца, англичанина или итальянца?
Да, ребята старались и пахали, но реалии таковы, что выше головы не прыгнешь, это есть объективный уровень любой "третьей" колонны от нас в еврокубках с этим надо или смириться, или добавлять в команду ресурсы.
В очередной раз "набрались опыта" "стали сильнее" "учтем ошибки прошлого" - обидно.