Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 сiчня 2020, 18:27
43778
43

Карпати можуть знятися з чемпіонату. Відкритий лист львівського клубу

Питання «бути чи не бути?» зараз як ніколи гостро стоїть перед клубом

| Оновлено 23 сiчня 2020, 18:27
43778
43
Карпати можуть знятися з чемпіонату. Відкритий лист львівського клубу
ФК Карпати Львів
Львівські «Карпати» на офіційному сайті розмістили відкритий лист до міського голови Львова Андрія Садового та депутатів міської ради. Наводимо повний текст звернення:
 
«Зараз питання «бути чи не бути?» як ніколи гостро стоїть перед клубом. Чи існуватимуть «Карпати», залежить саме від Вас. І саме Ви будете відповідальні перед наступними поколіннями, якщо «Карпати» зникнуть разом з професійною командою та сотнями юних хлопчаків, які займаються у школі та Академії.
 
Коротко про історію питання. Ще з 2006 року ФК «Карпати» очікує на передачу земельної ділянки навколо стадіону «Україна» в довготривалу оренду на пільгових умовах. Цю землю клубу за присутності перших осіб області та держави особисто гарантував (!) Андрій Садовий. Мер Львова озвучив обіцянку перед мешканцями міста, сторони зафіксували свої зобов’язання відповідним протоколом та договором, котрий було затверджено сесією.
 
Клуб виконав свої зобов’язання повністю, на стадіоні «Україна» відбувались не лише матчі чемпіонату, але й Ліги Європи та Національної збірної України. Не в останню чергу завдяки історичним матчам «Карпат» в єврокубках Львів отримав право на проведення матчів Євро-2012, суттєво підвищив свою туристичну привабливість. Крім того, повіривши обіцянкам, «Карпати» облаштували сучасний комплекс натуральних та штучних полів для тренувань дітей, який пізніше мер назвав «незаконно збудованим» (!?) А чи законно те, пане мере, що зараз з 17 га земельної ділянки навколо стадіону «Україна» залишилось вже фактично 12 га, і хто саме приклав до цього руку?
 
Минуло 13 років і клуб донині не отримав обіцяного. Бажання здобути електоральні бали напередодні мерських виборів виявилось сильнішим за дотримання слова, публічно даного львівській громаді. Тож сьогодні терпінню прийшов кінець – не маючи можливості вести мову про розвиток інфраструктури, а відповідно, про якісне покращення рівня клубу, «Карпати» припинять своє існування.
 
Відомо, що клуб має чітке бачення свого майбутнього і презентував стратегію розвитку, безпосередньо пов’язану з можливістю реконструкції комплексу стадіону «Україна». Вона, зокрема, передбачає:
 
• Розбудову інфраструктури ділянки (це: чаша стадіону – орієнтовно 8 га, т.зв. «верхні тренувальні поля» – орієнтовно 2,5 га та т.зв. «нижні тренувальні поля» – орієнтовно 2 га), що стане одним з головних осередків бізнес-процесів, пов’язаних з професійним спортом в регіоні, улюбленим місцем відпочинку та активного дозвілля львів’ян, загалом – прикрасою міста.
 
• Компанії-учасники проекту отримають можливість інвестувати в створення унікальної та ультрасучасної для Львова локації, яка знаходиться фактично у центрі міста. Участь у цьому проекті, окрім фінансової складової, принесе іміджеві переваги завдяки постійній участі ФК «Карпати» у європейських кубкових турнірах. 
 
• ФК «Карпати» фактично пропонує створення одного з центрів економічного зростання Львівщини. Це сприятиме зростанню надходжень інвестицій у місто, а це, в свою чергу, – нові робочі місця, зростання заробітної плати, збільшення потоку туристів, у тому числі за спортивною тематикою. 
 
• Проект дозволить безкоштовно займатися футболом тисячам дітей із Західної України 
 
• Відповідність суворим вимогам щодо фінансового фейр-плей, коли клуби будуть зобов’язані витрачати не більше, аніж заробили. Мінімальний бюджет клубу для регулярних виступів в єврокубках складає 25-30 млн доларів на рік. При цьому походження цих коштів має бути абсолютно прозорим. За українських реалій такий бюджет клуби можуть отримати лише в один спосіб – з кишені власника, що само по собі вже суперечить вимогам УЄФА. Таким чином «Карпати», об'єднавши прозорі інвестиції усіх учасників проекту «Народна команда», зможуть стати першим і наразі єдиним українським клубом, що буде беззбитковим, ставитиме найвищі турнірні задачі і відповідатиме усім критеріям європейської футбольної сім'ї.
 
• Важливо, що розбудова інфраструктури відбуватиметься виключно на локаціях діючих стадіонів, не зачіпаючи сусідніх територій, в тому числі – парку «Снопківський». Більше того, занедбаний нині парк, отримає усі перспективи для відновлення, щоб стати улюбленим місцем відпочинку львів'ян.
 
Незабаром депутатській корпус ЛМР матиме останній (!) шанс врятувати «Карпати» від небуття – ухвалити рішення щодо передачі футбольному клубу у довгострокову пільгову оренду землі, що відноситься до майнового комплексу стадіону «Україна». Свого часу мер Львова стверджував, що «Карпати» хочуть отримати пів міста». Минули роки, і кому ж тепер належать ці пів міста? Ми, львів’яни, чудово знаємо, як завдяки земельним аферам розкрадалась земля наших дітей. Останній приклад – оборудки із землею на території Рясне-Руської, до котрої, як стверджує САП, причетний мер Львова, внаслідок чого держава втратила 93,5 млн грн.! Не забули ми і афери з територією заводу ЛАЗ, старим ЦУМом, оборудки з розкраданням комунального майна, не говорячи вже про багатомільйонні розкрадання під час підготовки до Євро-2012! 
 
Ми хочемо бачити своїх дітей патріотами, фізично розвиненими, достойними громадянами. Нам не потрібна земля для будівництва хмарочосів. Територія стадіону потрібна клубу, щоб бути незалежним і мати стабільне майбутнє для виховання наступних поколінь.
 
Ухвалюючи доленосне рішення для символу Львова, пам’ятайте: до історії можна увійти, а можна вляпатись. В інакшому випадку це буде ваш хрест, який і нести виключно вам».
 
Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Минай – Динамо 1:3. Тріумф киян у перенесеному матчі. Відео голів та огляд
Футбол | 17 квітня 2024, 18:16 6
Минай – Динамо 1:3. Тріумф киян у перенесеному матчі. Відео голів та огляд

Дивіться найцікавіші моменти перенесеного матчу 16-го туру УПЛ

В Іспанії вибули 2 гранди. Визначено першу пару 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 17 квітня 2024, 06:30 15
В Іспанії вибули 2 гранди. Визначено першу пару 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Першу півфінальну пару ЛЧ склали Боруссія Дортмунд та ПСЖ

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Просто Дым хочет отхапать кусок жирной земли ро дешевке пытаясь прикрыться Фк Карпаты. Но судя по результатам последних лет карпаты и так близятся к провалу!
Муґунот Уух
іншими словами
Димінський: або віддаєте мені ту землю, яку хочу, і за бесцінь, або вгроблю Карпати
...дешевий шантаж
coba777
"Участие в этом проекте, кроме финансовой составляющей, принесет имиджевые преимущества благодаря постоянному участию ФК Карпаты в европейских кубковых турнирах." Хіба з першої ліги потрапляють в єврокубки. Я щось пропустив?
Andrew
Фуууу какой противный шантаж и еще приплетение патриотизма, истории, детей.
Есть проблема - решайте через договоренности, суды и т.д.
Андрей Деко
ЧАстная лавочка хочет каких-то префиренций от города! С какого бодуна!?
Владимир Иванов
Я прекрасно понимаю руководство клуба - без особого напряга,за счет налогоплательщиков города Львова, устроить себе безбедную жизнь возле футбола. Это мечта многих клубов в Украине. По пути западных ФК никто не хочет идти, все хотят ничего не делая жить шикарной жизнью за счет лохов...
dudigo78
Та забийте болт на цей лист. Це просто відмазка щоб прикривати банкротство клубу. Типу ми хотіли, але мер і рада не захотіли. Доля цих Карпат вже вирішена. Питання стоїть чи зніматись взимку чи дограти цей чемпіонат
Vbolivalnyk-Peter
Це все добре вони пишуть, а от чому вони не мінусують той негативний імідж, який вони створюють своєю грою? Чому по всьому Львову різних дитячих шкіл "Карпат" - греблю гати, причому на повному забезпеченні батьків дітей ( починаючи від форми, м'ячів.. до облаштування тренувальних полів! Чому запас масса людей чуючи слово "Карпати" - ностальгічний бренд- кажуть: "Та ну нафіг - це дно!" Там навіть суперталановитій дитині без зв'язків та великого бабла нічого не світить... Карпати своєю політикою, своєю корупцією та ненажерністю самі собі створили проблеми, які хочуть зараз перекласти на "іншу голову". Так питання земель важливе та стоїть гостро вже понад 10 років, однак яке відношення воно має до результатів, які команда показує протягом тих же ж 10 років? Чи їм хтось вимикав світло та воду, чи закривали поля та не давали там тренуватися. Чи створювали незручності щодо опалення чи траспорту!!!??? Звичайно землі довкола стадіону Україна - ласий шматок, а ще згадуючи слова ППД місто мало би їм віддати готель Львів та ще одну базу заміську (не в Брюховичах) та ще кілька об'єктів інфраструктури міста...
cucumber
там раньше базар был, думаю Дыминский опять решил базарную тему продвигать
ll_pogulianka_ll
Шняга-дітьми прикриватися некрасиво (це я лагідно написав )
Alexey Antonenko
Лучше бы в НАБУ сдали того, кто стадион Украина в аренду за 1 грн отдал
doktor09
Да тут всё ясно-желание на шару пользоваться комплексом "Украина" ! Остальное-словесная пыль...Кстати, а почему Дыминский до сих пор не сидит за убийство женщины?
OLEXANDER
Карпати все ж гниди... Президентгвбивця, клуб-приіатний і землю клянчать...В тюрму всіх в т.ч. футболістів за таку гру і Садового, або розформовуйте команду, А Димінського в тюрму.
BekXan
В нашем чемпионате каждый клуб где то вляпался и светонул скандалами.Но Карпаты это не что.Ни дня без какого то скандала в клубе.
turist86
А головне, який підходящий момент вибрали Карпати для ультиматиму. Садовому якраз зараз зовсім не до футболу!
Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому. Підозру оголошено у справі будівництва індустріального парку в Рясному.
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому у вигляді внесення застави в розмірі 1,056 млн грн.
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
iskender
То есть как переводить с украинского на русский, то ресурсы для этого есть? А вот если наоборот, ну или повычитывать заголовки хотя бы, то ресурсов нет, да Спорт.юа?
По теме - пока Дыминский владеет клубом, ничего хорошего там уже не будет.
MaxUa
Яка сумна новина!
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
greatgiginthesky
Участие в этом проекте, кроме финансовой составляющей, принесет имиджевые преимущества благодаря постоянному участию ФК Карпаты в европейских кубковых турнирах.
Не понял, какой клуб имеется ввиду?