Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 23:50
2179
0

Цмокі-Мінськ – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Кияни та мінчани розіграють перше місце в групі

| Оновлено 04 липня 2021, 23:50
2179
0
Цмокі-Мінськ – Київ-Баскет. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
БК Київ-Баскет

Поєдинок «Цмокі-Мінськ» - «Київ-Баскет» відбудеться в середу, 27 листопада, в Білорусі. Початок поєдинку о 18.30 за київським часом.

Після блискучої домашньої перемоги над болгарським «Левські» до поєдинку в Білорусі «Київ-Баскет» вже підходить в статусі учасника другого групового раунду Кубка ФІБА. Але українському баскетбольному клубу буде, за що поборотися в даній зустрічі, адже переможець цього матчу займе перше місце в групі F і теоретично  отримає більш слабких суперників на наступному етапі єврокубка, та й поквитатися за домашній розгром підопічні Айнарса Багатскіса будуть явно не проти.

Перший матч між командами, який відбувся в Києві п'ятого листопада, став для столичних баскетболістів найгіршою грою в сезоні. У «Київ-Баскета» не виходило практично нічого і в результаті гра завершилася розгромною поразкою для українського клубу - 74:99. Найкращими в складі у киян стали захисник Кейсі Шепард (19 очок + 6 підбирань + 2 перехоплення, 11 балів рейтингу ефективності) і бігмен Сергій Павлов (9 очок + 6 підбирань, 11 балів рейтингу ефективності). У свою чергу, в мінському клубі блиснули центровий Олександр Гаврилович (25 очок + 4 підбирання, 24 бали рейтингу ефективності) і захисник Домінез Барнетт (19 очок + 6 підбирань + 5 передач, 20 балів рейтингу ефективності).

Але цей успіх став останнім на дану хвилину для мінського клубу. Після цього у білорусів пішла п'ятиматчева серія поразок у всіх турнірах. Три гри були програні в Лізі ВТБ і ще два поєдинки в Кубку ФІБА. Ці дві поразки (в тому числі, українському «Дніпру» з різницею в 15 очок) поставили під сумнів вихід мінчан в наступну стадію турніру. Адже в разі поразки від «Київ-Баскета» і паралельної перемоги «Дніпра» над болгарським «Левські», білоруси припиняють свою єврокубкову кампанію.

Цмокі-Мінськ – Київ-Баскет. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Останнім поєдинком перед зустріччю з «Київ-Баскетом» для мінчан стала домашня гра проти російських «Хімок», які виступають в Євролізі. Граючи без двох легіонерів (американці Джамар Абрамс і Домінез Барнетт отримали пошкодження), білоруси зуміли дати гідний бій серйозному супернику. Фінальна сирена зафіксувала поразку «Цмокі-Мінськ» - 73:77. Найкращими у мінчан стали Олександр Гаврилович (20 очок + 4 підбирання + 2 передачі, 23 бали рейтингу ефективності) і білоруський бігмен Максим Салаш (10 очок + 9 підбирань, 17 балів рейтингу ефективності).

У свою чергу, київський клуб на минулих вихідних повторно обіграв «Черкаські Мавпи» в 1/8 фіналу Кубка України - 81:71 і оформив вихід у чвертьфінал турніру. У цьому поєдинку в складі «Київ-Баскета» відзначилися остаточно відновившийся від травми Кіндал Хілл (12 очок + 10 підбирань + 3 перехоплення, 23 бали рейтингу ефективності) і Кейсі Шепард (19 очок + 3 підбирання + 6 передач + 2 перехоплення, 22 бали рейтингу ефективності).

Безумовно, для білорусів майбутня гра буде мати набагато більше значення, ніж для українського клубу. Але перемога в групі, більш комфортний розклад на другому груповому етапі і моральна сатисфакція за домашній розгром будуть вагомими аргументами для «Київ-Баскета», щоб поборотися за перемогу. А ще всім українським шанувальникам гри з помаранчевим м'ячем хочеться, щоб до другого раунду єврокубку вийшли і «Київ-Баскет», і «Дніпро». Так, що столичному клубу належить поборотися за престиж українського баскетболу і простягнути руку допомоги землякам.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»
Баскетбол | 24 квітня 2024, 15:54 2
Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»

Іменитий литовський баскетбольний тренер дав ексклюзивне інтерв’ю Sport.ua

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.