Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 23:51
2421
1

Дніпро – Левські. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Дніпряни приймають невмотивованих болгар і чекають новин з Мінська

| Оновлено 04 липня 2021, 23:51
2421
1
Дніпро – Левські. Прогноз і анонс на матч Кубка Європи ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Дніпро» - «Левські» відбудеться в середу, 27 листопада, в Дніпрі. Початок гри о 18.30.

Проваливши початок групового турніру Кубка ФІБА, і опинившись на межі дострокового припинення боротьби в турнірі, «Дніпро» зібрався і почав видавати результат. Дві домашні перемоги над «Київ-Баскетом» і «Цмоками-Мінськ» повернули дніпрян в число реальних претендентів на вихід з групи F. Тепер підопічним Дениса Журавльова необхідно з будь-яким рахунком обігравати болгарський «Левські» і чекати посмішки долі у вигляді виїзної перемоги «Київ-Баскета» над білорусами.

Перший матч між суперниками відбувся шостого жовтня в Софії. У ньому була зафіксована перемога болгарського клубу з рахунком - 85:78. Кращими в тому поєдинку в складі українського клубу стали Максим Корнієнко (15 очок + 9 підбирань + 3 передачі, 20 балів рейтингу ефективності) і Анатолій Шундель (17 очок + 2 підбирання + 3 передачі, 17 балів рейтингу ефективності). У свою чергу, в складі «Левські» відзначилися їх лідер Брендон Янг (18 очок + 4 підбирання + 5 передач + 2 перехоплення, 23 бали рейтингу ефективності) і Йордан Мінчев (12 очок + 8 підбирань + 2 передачі + 2 перехоплення, 15 балів рейтингу ефективності).

Ключовим для болгар в групі був матч тижневої давнини в столиці України, де «Левські» розгромно поступився «Київ-Баскету» і втратив всі шанси на продовження боротьби в єврокубку. Так, що візит до Дніпра не матиме для болгар зовсім ніякого значення. З одного боку, це може розкріпостити гравців болгарського клубу, і вони зіграють в своє задоволення, але з іншого, набагато більш ймовірного, гравці «Левські» не повинні будуть «вмирати» на паркеті тримаючи в голові майбутні баталії внутрішньої першості.

Останньою такою грою для «Левські» став виїзний поєдинок минулого тижня проти «Рілскі» в якому суперники дніпрян здобули перемогу - 95:89. Кращими в складі «Левські» в цій грі стали захисники Брендон Янг (20 очок + 2 підбирання + 8 передач + 3 перехоплення, 25 балів рейтингу ефективності) і Венцеслав Петков (25 очок + 2 перехоплення, 25 балів рейтингу ефективності). Після восьми зіграних турів національної першості «Левські» з результатом в сім перемог і однією поразкою ділить перші два місця в турнірній таблиці з «Балканом», який має такі ж турнірні показники.

На відміну від свого суперника, «Дніпро» в минулий вік-енд офіційних матчів не проводив і міг цілком сконцентруватися на майбутній зустрічі з болгарським клубом.

Варто відзначити, що в складі «Дніпра» присутні гравці, які входять в десятку кращих в Кубку ФІБА по окремим статистичним показникам. Так, бігмен дніпрян Максим Корнієнко посідає сьоме місце серед кращих ребаундерів турніру з показником в 10 підбирань за гру, а американський захисник українського клубу Генрі Дугат з цифрами в 6,5 передач в середньому за матч посідає дев'ятий рядок серед кращих асистентів турніру.

Впевнені, що на матч проти болгар гравці «Дніпра» вийдуть максимально зібраними і зарядженими. Ще б пак, після проваленого старту Кубка ФІБА дніпряни змогли зачепитися за свої останні шанси на вихід з групи, у що ще три тижні тому вірилося дуже слабко. Тепер «Дніпру» належить виконати свою частину завдання у вигляді перемоги над «Левські» і чекати звісток з Мінська, розраховуючи на «вікторію» «Київ-Баскета». Дві синхронні перемоги українських клубів будуть дорівнювати виходу з групи для обох наших команд. Саме такий підсумковий розклад і хотіли б побачити всі шанувальникам українського баскетболу.

Дніпро – Левські. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Прогноз Sport.ua: перемога «Дніпра».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.