Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 27 листопада 2019, 07:34
1983
0

UK Championship: Гілберт і Бресель вилетіли в перший день

В Англії стартував рейтинговий снукерний турнір

| Оновлено 27 листопада 2019, 07:34
1983
0
UK Championship: Гілберт і Бресель вилетіли в перший день
Англійський Йорк приймає 7-й рейтинговий турнір сезону - UK Championship. Це перший з турнірів серії «Потрійна корона», неофіційного змагання, що складається з чемпіонату Великобританії, чемпіонату світу і Мастерса. Відзначимо, що «потрійну корону» протягом сезону вигравали тільки 3 снукеріста: Стів Девіс, Стівен Хендрі і Джон Хіггінс (причому Хендрі - двічі). А веде він свою історію з сезону-1977/78.
 
Турнір проходить в «Барбакан Центрі», що вміщає 1500 глядачів. Чемпіонат Великобританії тут граэться з 2001-го. Цього року призовий фонд склав 1 млн фунтів. Переможець отримає 200 тис., фіналіст - 80. Приз за найбільшу серію - 15 тис. фунтів. Матчі з 1/64 по 1/2 фіналу пройдуть у форматі до 6-ти перемог, фінал (намічений на 8 грудня) - до 10-ти.
 
Два останні сезони в Йорку незмінно перемагав Ронні О'Салліван. У минулому році він обіграв у фіналі Марка Аллена, в позаминулому - Шона Мерфі.
 
Нинішній турнір розпочався з пари несподіваних результатів. 1/64 фіналу стала непереборною стадією для Девіда Гілберта, який, незважаючи на серію в 82 очка і два сенчурі, поступився №118 світового рейтингу Джеймсу Кехіллу - 4:6. Кехілл виграв два стартових фрейма з брейками в 81 і 130 очок, Гілберт зумів зрівняти рахунок - 4:4. Однак дві завершальних партії також залишилися за Джеймсом. Недарма Кехілл отримав прізвисько «Вбивця гігантів». У його «колекції скальпів» вже є перемоги над Ронні, Діном Цзюньхуеем, Марком Селбі. Тепер переможений ще один представник топ-16.
 
Не зумів пробитися до другого кола і Люка Бресель. №31 світовоъ табелі про ранги у впертій зустрічі програв 54-річному Найджелу Бонду. Відзначимо, що бельгієць вів у рахунку 5:3 і був за крок від перемоги, але Бонд взяв три фрейми поспіль і оформив перемогу в матчі - 6:5.
 
Не відчули проблем в перший день турніру Джон Хіггінс, Ніл Робертсон і Алістер Картер, які виграли свої поєдинки з рахунком 6:0. При цьому Хіггінс обіграв свого супротивника, Пітера Лайнса, вперше з 1994-го - це дуже вже незручний суперник для 4-кратного чемпіона світу.
 
У середу продовжаться поєдинки 1/64 фіналу.
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.