Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
2780
0

Олександр СОПКО: «У такій грі Марлос потрібен, коли він в формі»

Колишній захисник «Шахтаря» - про протистояння з «Манчестер Сіті»

Олександр СОПКО: «У такій грі Марлос потрібен, коли він в формі»
ФК Шахтар Донецьк
Колишній захисник «Шахтаря» Олександр Сопко вважає, що в матчі з «Манчестер Сіті» гірникам важливо добре зіграти колективно.
 
- Наскільки важливий з турнірної точки зору майбутній поєдинок проти команди Хосепа Гвардіоли?
- Три очки даються за перемогу в будь-якому турнірі. Зараз хотілося б трохи убезпечити себе від несподіванок або проблем через два тижні. Грати в середині грудня непросто, тим більше що «Аталанта» перебуватиме мало не на піку своєї готовності.
 
Якщо налаштуватися на матч проти англійців, як на вирішальний, то потім буде легше виконати завдання виходу у весняну частину змагань. І тут справа навіть не в результаті майбутньої гри, а в настрої гірників, зарядженості на боротьбу...
 
Але якщо думати про те, що «Ман Сіті» все одно виграє, то можна розгубити всю перевагу, яка зараз є у «Шахтаря» перед загребським «Динамо» і тієї ж «Аталантою».
 
 
- На скільки відсотків послабить «Шахтар відсутність Марлоса і Тайсона?
- Математично вирахувати складно (посміхається). В деякій мірі ці втрати можуть дати про себе знати. Хоча Марлос потрібен тоді, коли він в формі, мобільний, динамічний, грамотно поєднує індивідуальні дії з командними. Але той Марлос, який не відпрацьовує в захисті, перетримує м'яч, напевно, і не потрібен в такій грі, де, швидше за все, треба буде більше оборонятися. А ось вміння Тайсона долати пресинг за рахунок своєї швидкості, переходячи зі своєї половини поля до воріт суперника, «Шахтарю» буде явно не вистачати.
 
Чим це можна компенсувати? Наявність нових гравців, які не мають за спиною негативного досвіду програних матчів від «Манчестер Сіті», може допомогти футболістам зіграти розкуто і показати свій максимум. Це буде шанс для деяких молодих виконавців, які рвуться до основного складу «Шахтаря». А враховуючи, що у англійців зараз, як мені здається, не все змазано в годинниковому механізмі, ймовірність позитивного результату для гостей підвищується.
 
Поєдинок групового турніру Ліги чемпіонів, в якому зустрінуться «Манчестер Сіті» і донецький «Шахтар», відбудеться у вівторок, 26-го листопада. Матч пройде в Манчестері на стадіоні «Етіхад», початок - о 22:00 за київським часом.

 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.