Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 листопада 2019, 08:47
19834
1

Хет-трик Мораеса, шедевр Патріка і зіпсований дебют Максимова

Найцікавіші події 15-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 26 листопада 2019, 08:47
19834
1
Хет-трик Мораеса, шедевр Патріка і зіпсований дебют Максимова
ФК Шахтар

15-й тур видався цікавим і досить своєрідним. Всі матчі цього ігрового дня починалися нетрадиційно: з демонстрацій вимпелів і банерів антирасистського змісту. Це таким чином УПЛ відреагувала на вікопомний скандал в недавній грі «Шахтар» - «Динамо». А ще в цьому турі не було зафіксовано жодної нічиєї. І за честь гостей постояв лише «Олімпік». Вперше багато поєдинків УПЛ в нинішньому сезоні пройшли при мінусовій температурі. Далі буде тільки веселіше.

Герой туру

У грі проти «Львова» чемпіони України не могли розраховувати відразу на двох ключових гравців. Тайсон пропускав матч через дискваліфікацію, тоді як Марлос - через травму. Відсутність цих системоутворюючих футболістів не могла не позначитися на діях підопічних Каштру. Довгий час (точніше, весь перший тайм) донеччани не могли зломити опір гостей. Але в складі «Шахтаря» знайшовся ще один лідер. Жуніор Мораєс забив одразу три м'ячі «Львову», чим зняв питання про переможця зустрічі. Та й, напевно, про переможця бомбардирських перегонів. Зараз на рахунку натуралізованого бразильця вже 14 точних ударів, і він уже на шість м'ячів випереджає Леднєва, який йде другим.

Цифри і факти. Найважливіші події 15-го туру УПЛ

Гол туру

Незважаючи на те, що провідний форвард «гірників» Жуніор Мораєс відвантажив у ворота «Львова» відразу три м'ячі, причому на різні смаки, найкрасивіший м'яч в тому поєдинку забив не він. А Алан Патрик. Причому бразилець забив не тільки найкрасивіший м'яч в харківській грі, але і в турі в цілому. Схоже, триматчева дискваліфікація пішла півзахисникові донеччан на користь. Так, свою «чергову» жовту картку він все ж отримав, але запам'ятався, в першу чергу, шедевральним ударом на 86-й хвилині гри. Алан сильно і точно пульнув з-за меж штрафного майданчика по воротах Бандури. Голкіпер львів'ян нічим не зміг допомогти своїм партнерам - м'яч ліг точно в дев'ятку.

Маски туру

На підтримку Тайсона, який в попередньому турі постраждав через расизм, вболівальники в матчі «Шахтар» - «Львів» могли надіти маски із зображенням бразильця.

ФК Шахтар

Хто знає, можливо, під однією з таких масок переховувався сам Тайсон, який пропускав матч через дискваліфікацію.

Матч туру

ФК Олександрія

Розборки з претензією, як мінімум, на бронзу - під таким девізом пройшла гра в Олександрії. Останнім часом команда Шарана для «Зорі» стала незручною. У першому колі луганці в рідних стінах поступилися «Олександрії», потім програли і в очній дуелі в Кубку країни. Не став винятком з правил і нинішній поєдинок. Господарі змушені були діяти і без свого капітана, і без свого наставника (Паньків і Шаран відбували дискваліфікацію), дуже вдало засушили гру поблизу свого штрафного майданчика. Але ось на підступах до чужого досягли успіху. В першу чергу - завдяки своїй улюбленій зброї - стандартам. І якщо в першому випадку не склалося (пенальті потягнув Шевченко), то в другому - залетіло. Героєм зустрічі став Банада, який протиснув захисників і замкнув скидку м'яча від Дубри.

Сейв туру

Півзахисник «Олександрії» Гречишкін непогано виконав одинадцятиметровий удар по воротах «Зорі». Однак голкіпер луганчан Шевченко зіграв вище всяких похвал. Кіпер зумів вгадати напрямок удару і витягнув м'яч з самого кута своїх воріт.

Дебют туру

Останні роки, перед призначенням в «Ворсклу», Юрій Максимов тренував за кордоном. І ось він знову повернувся в чемпіонат країни - змінивши свого колишнього одноклубника по київському «Динамо» Віталія Косовського на посаді головного тренера ворсклян. 

ФК Дніпро-1. Юрій Максимов

Дебют Максимова якраз припав на поєдинок проти його чергового нерозлучного товариша - головного тренера «Дніпра-1» Дмитра Михайленка, з яким разом грали і в «Дніпрі», і в «Динамо», і в збірній України. Успішним для Юрія Вільйовича дебют за полтавську команду не став. Матч не відрізнявся видовищністю, команди лише зрідка били по воротах. Матч котився до похмурої нічиєї. Але завершився скандальною перемогою дніпрян.

Пенальті туру

На 78-й хвилині матчу «Дніпро-1» - «Ворскла» арбітр зустрічі Юрій Іванов призначив пенальті у ворота гостей. Призначив після того, як форвард дніпрян Коркішко дуже вже картинно впав у штрафному майданчику «Ворскли» після нібито контакту з ногою захисника полтавської команди Ндіайе. Повтор чітко показує, що порушення правил не було. Але Іванов вирішив інакше. І сам «потерпілий» реалізував суддівський вирок.

Слова туру

Після матчу в Дніпрі форвард полтавчан Васін не підбирав слів. «Я не знаю, може, суддя якийсь неадекватний. Двадцять разів вже подивилися повтор - як можна було прийняти таке рішення? Мені вже сто повідомлень прийшло зі словами «суддя ...» і друге слово, яке на трибунах теж кричали. Я взагалі не знаю, як їх допускають. Після такого - це сміх. І це діється у вищій лізі України. Нам не пощастило, що судив цей шкідник», - емоційно заявив Васін.

Сенсація туру

«Колос» до матчу з «Десною» програвав п'ять турів поспіль. І в семи останніх поєдинках команда Костишина незмінно пропускала. Така неприємна статистика привела до того, що ковалівці втратили своє місце в першій шістці і опустилися в другу. У свою чергу, «Десна» всерйоз в нинішньому сезоні претендує на медалі. Як мінімум бронзові. Чернігівці дуже впевнено грають в гостях, в останніх шести матчах незмінно забивають м'ячі. Одним словом, фаворит в матчі на «Оболонь-Арені» був очевидний - команда Рябоконя. Однак на цей раз здобути очки на виїзді сіверянам не вдалося. Вони мали купу моментів, щоб забити, але в підсумку несподівано поступилися - 0:2.

Повернення туру

ФК Колос

Перед матчем з «Десною» «Колос» підписав першого в своїй історії легіонера: добре знайомого за матчами за «Чорноморець» ісландця Вільхьяльмссона. І тренер ковалівців Костишин вирішив відразу, з корабля на бал, випустити Арні на матч чемпіонату. І новачок «Колоса» не підкачав. Коли здавалося, що чернігівці ось-ось зрівняють рахунок, Вільхьяльмссону вдалося забити другий м'яч у ворота Паста. Цей гол зняв питання про переможця матчу.

Помилка туру

Дуже курйозний і одночасно прикрий гол пропустив воротар «Олімпіка» Кринський у виїзній грі проти «Карпат». Нічого не віщувало біди, коли на дев'ятій хвилині зустрічі Назарина зважився на дальній удар. До воріт було метрів тридцять, та й м'яч летів прямо в руки Кринського. Але якимось незбагненним чином Володимир не зміг відбити цей удар, пропустивши м'яч між ніг у ворота. 

На щастя для гостей, цей безглуздий гол не вплинув на їхній підсумковий настрій: вони перемогли.

Передача туру

Незважаючи на принциповість поєдинку між «Динамо» і «Маріуполем», гра на «Олімпійському» вийшла в одні ворота. Маріупольські. Господарі володіли незаперечною перевагою. А головним питанням залишалось наступне: коли динамівці проб'ють Гальчука. Страж воріт приазовського клубу протримався лише половину першого тайму. На 21 хвилині Циганков прекрасною передачею знайшов в штрафному майданчику гостей Буяльського, якому залишалося лише не схибити. Що Віталій і зробив. 

А Віктор до свого асисту додав ще й забитий м'яч. Крапку в грі поставив Вербич, який оформив розгром гостей.

Банер туру

Фани «Динамо» не залишилися в стороні від річниці Голодомору, підготувавши такий банер.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 26 квітня
Футбол | 26 квітня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 26 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
icebeer
Минус 1 гуано нарисовало пеналь.