Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 листопада 2019, 11:57
16496
17

Брестське Динамо достроково завоювало титул чемпіона Білорусі

Білоруська вища ліга не знала іншого чемпіона, окрім БАТЕ, з 2006-го року

| Оновлено 25 листопада 2019, 11:57
16496
17
Брестське Динамо достроково завоювало титул чемпіона Білорусі
dynamo-brest.by
Небачена подія для Білорусі могла статися в матчі передостаннього, двадцять дев'ятого, туру Вищої ліги! Довгий час на внутрішній арені панувала лише одна команда – борисовський «БАТЕ», проте будь-яка гегемонія рано чи пізно ризикує підійти до кінця. У сезоні 2019-го року несподівану конкуренцію п'ятнадцятиразовому чемпіону склав колектив, найкращим результатом в історії якого були «бронзові» медалі зразка 1992-го року, у першому розіграші чемпіонату тоді ще нової незалежної країни.
 
Погодьтеся, не в останню чергу Ваш персональний інтерес до даного заходу підігрівав можливий тріумф відразу чотирьох українських виконавців, які виступають в колективі під керівництвом чеського фахівця Марцела Лічки. Мове йде про Євгена Хачеріді (контракт якого матиме силу з початку 2020-го року), Олександра Нойока, Артема Мілевського та Олексія Хобленка. До слова, екс-капітан молодіжного складу донецького «Шахтаря» пропускав звітний поєдинок через вилучення в скандальному матчі проти «Іслочі» в минулому турі (1:1), за підсумками якого Артем Мілевський отримав штраф у розмірі, що відповідає 60 тис. гривень, за нецензурну лайку на адресу арбітра. Як бачимо, Білорусь готувалася до дійсно серйозної події у рамках Вищої ліги, а все могло вирішитися вже за підсумком останнього домашнього протистояння головного претендента на чемпіонство з «Вітебськом», який знаходився в небезпечній близькості до зони перехідних матчів. «Динамо» Брест необхідно було набрати два очки в останніх двох турах для історичного досягнення.
 
Білоруський футбол не відрізняється високими швидкостями, а на неабияк промерзлій брестській траві говорити про високу якість виконання не доводилося. Навіть яскраві заряди місцевої публіки, які просто вимагали від своїх улюбленців йти за бажаним кубком, не особливо допомагали «південцям» зламати редути оборони суперника. Біля воріт Гутора активності також не спостерігалося, а хоч трохи підняти темп вдалося під завісу першого тайму.
 
Українець Артем Мілевський довго перебував у тіні, але коли серйозно взявся за створення моментів для партнерів по команді, то оборона «Вітебська» почала тріщати по швах. Саме навіс від лівого кута штрафного у виконанні Мілевського приніс кутовий на протилежному фланзі, розіграш якого також проходив через ноги Артема. Півзахисник м'яко навісив на вхід у воротарський, де до м'яча не зміг дотягнутися Павловець, однак і Гущенко помилився при спробі зафіксувати м'яч в руках, після чого Хобленко ударом в падінні відкрив рахунок.
 
Десятий номер господарів не припинив спроби вплинути на рахунок на табло і після перерви, проте пробити Гущенка, у тому числі, за рахунок прицільного удару з носка з-за меж штрафного в лівий верхній кут йому не судилося. Артем Володимирович, так його оголошує диктор на стадіоні, йшов з поля у досить ефектній манері, поштовхавшись до цього з Чаловим на бічній у технічної зони. Але на підсумковий результат не вплинула ні поведінка Мілевського, ні невдалі спроби інших гравців заштовхати м'яч у ворота під час малочисельних атак у кінцівці зустрічі. Ім'я чемпіона Білорусі відомо, і це не футбольний клуб з Борисова!
 
З поставленим завданням на звітну зустріч брестське «Динамо» впоралося, від чого виїзний матч останнього туру проти однойменного клубу з Мінська не матиме турнірного значення. У той самий час, «Вітебськ» продовжить процес порятунку домашньою зустріччю проти прямого конкурента в особі мозирської «Славії».

Білоруська Вища ліга29-й тур.

Динамо Брест – Вітебськ – 1:0

 Хобленко, 38

 Волков, 72, Теверов, 89

Динамо Брест: Гутор – Павловець, Дуарте, Кікі, Вєрєтіло – Вітус, Биков – Нехайчик, Мілевський (Чіді, 90+3), Гордійчук (Юзепчук, 75) – Хобленко (Лаптєв, 69).

Вітебськ: Гущенко – Пєчєнін, Чалов, Хубутія, Карамушка, Золотов – Вандерсон, Козлов (Старогородській, 75) – Волков, Гуренко (Теверов, 57) – Сантос (Прудніков, 72).

Арбітр: Сергій Цинкевич (Осіповічі, Білорусь)

Стадіон: Спорткомплекс «Брестський» (Брест, Білорусь)

ДИНАМО БРЕСТ-ВІТЕБСЬК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Вест Хем – Байєр – 1:1. Зрівняли рахунок та встановили рекорд. Відео голів
Футбол | 19 квітня 2024, 04:23 0
Вест Хем – Байєр – 1:1. Зрівняли рахунок та встановили рекорд. Відео голів

Дивіться відеоогляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
freestyle2018
Как оказалось, и в Белоруссии могут происходить хоть какие-то перемены.
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
movkli
Артем Милевский получил штраф в размере 60 тыс. гривен
______________________________________
он что до сих пор в гривне рассчитывается? ))))
zhyr
Ну все. Зараз тиждень буде Міля в новинах, як він радіє, як всіх поздоровляє))
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил