Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 листопада 2019, 14:40
48594
5

Вайлдер неймовірний. Перевернув програний бій одним ударом

Лев Кравців у захваті від гармат Деонтея

| Оновлено 25 листопада 2019, 14:40
48594
5
Вайлдер неймовірний. Перевернув програний бій одним ударом
Boxing Scene

Деонтей Вайлдер знову переміг і знову достроково. Це його сорок друга перемога і сорок перша - нокаутом. До фінального гонгу з ним доживали всього два боксери: Тайсон Ф’юрі та Бермейн Стіверн. Канадець впав у ранній нокаут у реванші. Тепер туди ж відправився ще один реваншист - Луїс Ортіс. Вайлдер - саме та людина, яка у будь-яку секунду може все перевернути.

Як виглядав Ортіс?

Кубинець явно провів відмінний табір. Ще на зважуванні він виглядав добре і підійшов до поєдинку в хороших бойових кондиціях. З першого ж раунду Луїс включився і став забирати раунд за раундом. Частково через свій бокс, частково через те, що Вайлдер не робив нічого.

Деонтей цього разу вийшов в ринг не для того, щоб боксувати і змагатися з Ортісом у боксерській майстерності. Минулий раз це ледь не обернулося провалом, коли в сьомому раунді кубинець влучив, і Вайлдеру довелося пережити бурю. Тепер американець діяв акуратніше, спокійніше і настільки економніше, що викидай Луїс за раунд вісім ударів, все одно був би активнішим за суперника.

Але Ортіс був не просто активнішим. Він точніше бив, влучав і був хорошим. Звичайно, не вийшло потрясти суперника так же, як в їхньому першому бою, але в іншому, Луїс боксував навіть краще, ніж тоді. Якби був шанс не пропускати ось ці нищівні удари, кубинець міг спокійно забирати перемогу за очками і титул першого в історії чемпіона світу в супертяжах з «Острова свободи».

Але знову не вийшло. В перший раз не вийшло дотиснути, цього разу - піти від ударів або витерпіти нокдаун. У сьомому раунді Деонтей упіймав опонента одним точним ударом правої в лоба. Ортіса перевернуло, а очі виражали все - він не розумів, що відбувається навкруги, і піднятися вже точно не зможе. Сигнал рефері - КО 7.

Вайлдер - найсильніший панчер в історії суперважкої ваги?

Поки багато фактів говорять саме про це. Деонтей валить в рингу будь-кого: великого, маленького, товстого, фізично міцного, такого, що рухається, стоїть перед ним, технічного, дерев'яного.

Техніка Вайлдера досить посередня. Пол Маліньяджі перед реваншем американця з Ортісом сказав, що Деонтею треба вдосконалити свій джеб, хоча, насправді, його практично і немає. Як, на перший погляд, немає і роботи ніг, і багато чого іншого, за що прийнято хвалити боксерів. Але йому цього й не треба.

У Деонтея вбивчий удар і дуже хороший таймінг. Він точно розуміє, коли, куди і як треба вдарити. Багато хто говорить, що в супертяжах вирішує один точний удар, але Вайлдер - той, хто реально може перевернути увесь бій одним ударом, як він зробив з Ортісом. Деонтею не обов'язково завдавати багато ударів, проводити комбінації та красиво рухатися на ногах. Для результату досить одного удару.

Звичайно, звеличувати вище хмар американця не хочеться. Ми усі бачили, що буває, коли суперник мобільний і не дає по собі влучити. Вайлдер прекрасно розуміє, що і коли йому робити, має забійний удар, але далеко не безгрішний. Однак, те, що Ф’юрі піднявся в їхньому поєдинку - більше диво, ніж те, за що відповідав безпосередньо Тайсон. Де гарантія, що в реванші британець не пропустить настільки ж страшно?

Деонтей не просто нокаутер. Він лупцює суперників на чемпіонському рівні і вже захистив пояс більше разів, ніж, наприклад, Майк Тайсон або Леннокс Льюїс. Вже десять разів американець ставив свій пояс на кін і йшов з рингу переможцем. Цей хлопець нерозлучний із зеленим поясом WBC, навіть у повністю програному бою за очками. Та й яка різниця, програвав або ні, якщо в результаті руку підняли американцеві?

Які перспективи Усика у бою з Вайлдером?

Ломаченко і Усик обмовилися, що Олександр зводить в школу Деонтея - рівень технічної оснащеності українця є набагато вищим. Але після бою з Візерспуном судити досить важко. Чазз готувався під Олександра рівно нуль днів, але витримував бомбардування сім раундів, поки сам не відмовився від продовження.

Так, Усик домінував, але пропускав справа кілька разів і так і не показав, що робитиме проти величезних суперників у рингу. Вайлдер - величезний боксер з такими ж величезними руками, в яких закладений динаміт. Чи зможе витримати Олександр такі удари від американця? Усик тримає добре, але хіба краще за інших суперників Вайлдера?

Українець правильно сказав, що не треба пропускати. Звучить логічно, але чи здійснимо це? Навряд чи. Якщо вийде втілити в життя і не пропустити - відмінно. Тоді Вайлдер не зможе перебоксувати рухливого шульгу Усика. Якщо не вийде - плюс один до рекорду американцю.

Що далі?

Вайлдер після поєдинку заявив, що хоче одного - бою за усі титули в суперважкій вазі. Але це, швидше за все, влітку або восени 2020-го, якщо вдасться перемогти Ф’юрі. А на 22 лютого вже запланований реванш проти Тайсона Ф’юрі. Що інтригує, навіть незважаючи на різницю у виступах обох.

Вайлдер вирубив Брізіла і Ортіса після нічиєї з Ф’юрі. Тайсон же замучив ноунеймів, при цьому в другому бою отримав розсічення і ніяк не міг нокаутувати суперника, навіть потрапляючи чисто. Сили в ударах Ф’юрі принципово бракує. Уся пішла у Вайлдера, схоже.

Не дивлячись на все це, реванш - інтригуюча подія. Тайсон завжди підходив у найкращій формі до таких поєдинків, а Вайлдер цього разу буде мотивований ще сильніше на те, щоб нокаутувати британця. Буде спекотно.

Якщо Вайлдер виграє, об'єднання - єдиний нормальний наступний крок, але йому можуть завадити обов'язки чемпіона, що захистився (Енді Руїс) або нового (Ентоні Джошуа). У того відразу два обов'язкові претенденти на пояс: Олександр Усик і Кубрат Пулєв. Болгарин чекає давно і повинен боксувати в першу чергу, тому, якщо з цим нічого не вирішиться, бути об'єднанню навіть пізніше за вищезгадану дату.

Організації могли б піти на поступки, але Кубрат давно чекає шансу, так що IBF навряд чи дасть добро на об'єднання раніше захисту. Доведеться чекати, але нудьгувати не вийде. Занадто потужною категорією зараз є супертяжі.

Оцініть матеріал
(86)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися суперматч Ла Ліги Реал – Барселона
Футбол | 20 квітня 2024, 03:07 1
Де дивитися суперматч Ла Ліги Реал – Барселона

Гра відбудеться 21 квітня о 22:00

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sukiyaki
единственный, кто может с Деонтеем тягаться - Цыган. Усику - крайне нежелательно в ближайшие пару лет.
(есть шанс сводить не в школу, а прогуляться в госпиталь)
Akella_147
Да, банка там не хуже чем Володи
Akella_147
Да, банка там не хуже чем Володи
Saar
Хорошая логичная статья. Спасибо! Реально, Деонтей Уайдлер самый сильный паняер за всю ичторию бокса. Его удар с правой не с кем равнять. Ему не нужна техника Майвезер. Это он показывает уже 5 лет. (Период чемпиона WBC- самого престижного пояса). Он потрясайющий боксёр! Атлет! Лично я хочу в супертяжелом весе больше нокаутов и нокдаунов, меньше ударов, но тяжёлых и силовых,а не беготни и прыжков, как кузнечиков в легких весах. Жду в абсолютах Уайдлера!