Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 листопада 2019, 08:04
8163
6

Тоттенхем здобув перемогу над Вест Гемом в першому поєдинку Моуріньо

Андрія Ярмоленко відіграв 56 хвилин в дербі, але не зміг відзначитися результативними діями

| Оновлено 24 листопада 2019, 08:04
8163
6
Тоттенхем здобув перемогу над Вест Гемом в першому поєдинку Моуріньо
twitter.com/SpursOfficial
Коли команда йде практично від самого старту сезону у круте піке, можна очікувати рішення керівництва щодо зміни головного тренера та загального курсу розвитку. З числа представників команд зі столиці Великобританії, на такий радикальний крок у чергову міжнародну паузу зважилися боси саме «Тоттенхем Хотспур». Як підсумок, до виїзного поєдинку проти «Вест Гема» в рамках тринадцятого туру Англійської Прем'єр-ліги, який в той же самий час носив для «шпор» характер принциповій дуелі, команду готував іменитий португальський фахівець Жозе Моуріньо, який замінив аргентинця Маурісіо Почеттіно на тренерському містку.
 
«Шпор» взялися рятувати настільки радикально багато в чому через необхідность підтримати імідж фіналіста минулого розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА. У сучасних реаліях «Тоттенхем» був міцним середняком турнірній таблиці, який відстав від лідируючої четвірки на цілих одинадцять очок. І це ще минула й половина сезону!
 
Не кращим чином йшли справи і у «молотобійців», а крісло головного тренера під Мануелем Пеллегріні посилено розхитується вже не перший тур. Хто знає, можливо колективу, учасником якого є основною півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко, вже варто нарешті зважитися на рішучий крок, і неабияк струсити внутрішні справи команди. Однак перед однією з варіацій лондонських дербі про це хотілося розмірковувати в останню чергу. Схід проти півночі, як не як!
 
«Шпори» швидко змогли нав'язати супернику комфортний для гостей темп зустрічі, а перше взяття воріт не змусило себе довго чекати. Кейн відірвався від захисників після передачі на хід від Деле Аллі, після чого потужно пробив під поперечину. Виглядало ефектно, однак виявилося неефективним через попадання Гаррі в офсайд. «Нічого страшного!» – подумали гравці гостей, й продовжили насідати на ворота опонентів. Хіменесу довелося навіть діставати м'яч з лівого верхнього кута своїх воріт, після прицільного пострілу з підкруткою у виконанні Аллі.
 
Від голу ще до перерви господарям було вкрай складно вберегти свої володіння. Усе той самий Аллі знову знайшов передачею на хід партнера по команді в чужому штрафному, однак Сон був більш спритним, ніж Кейн, і тільки лише після замаху відправив м'яча під праву штангу. Але і цього виявилося «шпорам» недостатньо. На перерву команди йшли під враженням від геніальної передачі Аллі на лівий фланг на адресу Сона, яку Деле зробив п'ятою, вже лежачи на газоні. Не забарився силовий пас у воротарський, а Лукас Моура виявився першим на цій передачі.
 
Команди повернулися на поле після перерви заміною Феліпе Андерсона, який провалив першу половину, а також черговим голом «Тоттенхема». Ціною невеликого пошкодження, Гаррі Кейну вдалося завершити навіс Сержа Орьє з правого флангу точним ударом головою.
 
Як і у партнера на протилежному фланзі, гра в цьому поєдинку не задалася у Андрія Ярмоленка. Українець був замінений трохи пізніше Андерсона, проте все одно не зміг набрати достатню кількість корисних дій у чужих воріт.
 
У чехарді замін від тренерського штабу гостей, на полі з'явився Антоніо, на плечі якого й припало завдання рятувати свою команду від поразки. Що ж, за підсумковим рахунком на табло, можна сказати, що «молотобійці» були близькі до успіху після точних ударів все того ж Антоніо в середині другого тайму, а також пострілу головою від Анджело Агбонни вже у компенсований час. Однак це враження досить оманливе. «Тоттенхем» володів значною перевагою в контролі над м'ячем, однак у звичній для себе манері втратив контроль над ситуацією.
 
У наступному турі «Вест Хем» очікує чергове дербі столиці Великобританії - виїзний поєдинок проти «Челсі», а «Тоттенхем» вперше постане перед рідною публікою в рамках АПЛ з новим головним тренером, провівши домашнє протистояння з «Борнмутом».

Англійська Прем’єр-ліга13-й тур.

Вест Гем – Тоттенгем – 2:3

 Антоніо, 73, Огбонна, 90+7 – Сон, 36, Моура, 43, Кейн, 49

 Діоп, 11, Фредерікс , 39, Снодграсс, 87  – Девіс, 69, Кейн, 87

Вест Гем: Хіменес – Крессвелл, Огбонна, Діоп (К. Санчес, 64), Фредерікс – Райс – Феліпе Андерсон (Антоніо, 46), Снодграсс, Нобл, Ярмоленко – Халлер.

Тоттенгем: Гассаніга – Девіс (Роуз, 76), Д. Санчес, Алдервейрельд, Орьє – Уінкс, Дайер – Сон, Аллі (Ериксен, 79), Моура (Сіссоко, 82) – Кейн.

Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Велика Британія)

Стадіон: «Лондон Стедіум» (Лондон, Велика Британія)

Удари (у площину): 10 (4) – 15 (6)
Кутові: 3 – 7
Оффсайди: 4 – 6.

ВЕСТ ГЕМ-ТОТТЕНГЕМ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pol55
Серия то закончилась,Маур пока что тут не при причем,так бывает при смене тренера,Тотем играл как обычно свою Игру и в 1м тайме даже очень хорошую,нуу а 2м чуть (как зачастую) чуть не влетел на ничью.Игру Маура мож увидим уже на новогодние празники,но скорее всего к весне.
Александр Шевченко
Надо признать, Тоттенхем после 3-0 остановился, во втром тайме, кроме гола Кейна и сумасшедшего промаха Лукаса ничего не создал. Там даже владение за определенный промежуток времени показали 82 на 18 в пользу ВестХЕма. Ну и с заменами, после ухода Ярмолы и Андерсона, как ни сстранно, но ВестХем смотрелся гораздо интереснее, мог ли расятывать на камбек, не знаю, но интереснее были они во втором тайме. Антонио, кстати, да Ярмолу может вытеснить со старта.
Alexey Antonenko
Моур пришел и серия из 5 матчей без побед закончилась
Ptiza
Тоттенхем чемпіон
Ptiza
Тоттенхем чемпіон