Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Друга ліга
| Оновлено 22 листопада 2019, 22:53
9150
7

Соратник Коломойського може взяти під своє крило Таврію

У сімферопольському клубі може відбутися реорганізація

| Оновлено 22 листопада 2019, 22:53
9150
7
Соратник Коломойського може взяти під своє крило Таврію
УНІАН. Ігор Палиця
Соратник Ігоря Коломойського Ігор Палиця може взяти під свою опіку сімферопольську «Таврію». Раніше гостьовий матч кримчан в 18-му турі Другої ліги з Краматорська «Авангардом-2» не відбувся, оскільки кримська команда, що базується в Бериславі Херсонської області, не поїхала на поєдинок. Надійшла реакція на цю неявку.
 
Віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр: «Безумовно це ганьба. За 60 років це сталося в перший раз. Якщо хтось думає, що неявка команди – це якийсь спосіб економити гроші, то він сильно помиляється і нічого не розуміє у футболі. У будь-якому випадку на цю гру треба було їхати, треба було шукати кошти і звертатися. Тим більше, що ми з уболівальниками хотіли допомогти, але пізно дізналися про цю ситуацію».
 
У невиїзд «Таврії» ультрас відкрито звинувачують керівництво клубу: «Офіційна причина – брак фінансів. Насправді основною причиною є присутність біля керма клубу одіозної фігури Володимира Коновалова і його оточення, а також повна пасивність протягом останніх двох років почесного президента клубу Сергія Куніцина. Місцеві «регіональні» феодали, «міцні господарники» епохи Януковича, які не мають жодного уявлення, як керувати професійним футбольним клубом – намагалися стати частиною футбольної еліти країни, взявши на себе долю третього титулованого клубу України», – вважають вболівальники.
 
Володимир Коновалов, який займається питаннями «Таврії», прокоментував звернення ультрас: «Я це не читаю. Чому? Тому що часто-густо один бруд. Нікому нічого не треба. Всі піаряться і кажуть: «Крим – це Україна». З ким я не зустрічався, у кого тільки допомоги не просив – всі тільки обіцяли, і ніхто не підставляв плече. Мені не потрібен піар. З першого дня створення клубу я б міг стати президентом клубу, генеральним директором, просто директором. Ініціатором і локомотивом всього руху по «Таврії», звичайно ж, був я.
 
Команда не виїхала на матч, а реальну ситуацію знаю тільки я – через те, що поламався автобус. Там потрібні запчастини. А друга причина – щоб виїхати на виїзд, необхідно близько 45 тисяч гривень. Люди, які допомагають – їх можливості теж не безмежні. Те, що ми пропустимо одну гру – нічого страшного. На заключну гру в Миколаїв ми однозначно поїдемо».
 
Почесний президент «Таврії» Сергій Куніцин також говорить, що займався клубом, виходячи зі своїх можливостей: «Спочатку я стояв біля витоків відродження« Таврії». За ці більше ніж два роки зробив все, що можна було зробити разом з Володимиром Коноваловим. Ми створили команду, привели в порядок базу, готель і так далі. Автобус дали команді. Я, коли був народним депутатом України, як міг фінансово підтримував команду. Протягом останніх семи місяців я був в дуже важкому стані, переніс масу операцій. У мене, відверто кажучи, була критична ситуація, відповідно, і у «Таврії».
 
Десь місяць тому ми знайшли людей, які готові фінансувати команду. Заради цього я залишив пост президента Федерації футболу Криму. Були такі домовленості, і я сказав, що заради кримського футболу у мене якихось претензій або питань немає, якщо команда буде жити і кримський футбол на материковій Україні буде розвиватися. Я це і зробив. Зараз є новий президент Федерації футболу Криму – Ігор Колихаєв. Тому зараз питання по команді не до мене».
 
Володимир Коновалов: «Зараз реальна ситуація в тому, що Сергій Куніцин склав свої повноваження. Обрали Ігоря Колихаєва президентом Кримської федерації. Я особисто вів переговори з Ігорем Палицею (народний депутат України, екс-глава Одеської облдержадміністрації), і він бере «Таврію» під своє крило по фінансуванню. Тому найближчим часом я цю ситуацію доведу до кінця. Зараз все буде зовсім по-іншому. Звичайно ж, буде реорганізація. Коли погане фінансування, то гравці, які отримували копійки, йдуть. Дякую головному тренеру «Таврії», що він зібрав команду. Я думаю, що буде все в порядку».
 
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Панове Коновалов і Палиця,зробіть добру справу,поставте "Таврію" на ноги.Адже це більше ніж просто футбол.За всіх украінців не скажу,але буду слідкувати і вболівати за прогрес команди.
Roman Savenko
Соратник Коломойского - уже звучит так себе
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
"Безусловно это позор. За 60 лет это произошло в первый раз."
Ну вот к чему этот гротеск? Надо быть реалистами. За 28 лет это произошло в первый раз. В предышествовавшие 32 года подобное не могло произойти в принципе.
alekos59
Ага, Днепр уже взяли ...