Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 листопада 2019, 10:27
11912
46

Ігор СУРКІС: «Покарання Динамо — цілковите свавілля»

Президент київського клубу поділився думкою про рішення КДК УАФ

| Оновлено 22 листопада 2019, 10:27
11912
46
Ігор СУРКІС: «Покарання Динамо — цілковите свавілля»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував покарання від КДК УАФ за расистську поведінку фанатів киян в матчі 14-го туру УПЛ «Шахтар» — «Динамо» (1:0). Київський клуб оштрафований на 500 тисяч гривень і проведе один матч без глядачів.

«Найбільш коректне слово, яким можна описати те, що відбувається - це свавілля. Це повне свавілля з боку національної Асоціації по відношенню до «Динамо» і наших уболівальників.

Рішення КДК УАФ знаходиться за межами здорового глузду і логіки. Це важко пояснити з будь-якої точки зору. Посудіть самі, щодо подій матчу «Шахтар» - «Динамо» ведеться розслідування на рівні національної поліції. Наш клуб всіляко сприяє цьому розслідуванню, ми максимально зацікавлені в його результативному завершенні. На даний момент слідчі дії тривають, а нас уже покарали за повною програмою.

КДК не тільки «нагородив» нас максимальним штрафом, а й якимось чином придумав проведення домашнього матчу без глядачів. І хто в цій ситуації покараний? Кого КДК по-справжньому покарав? Футбольний клуб «Динамо» (Київ), який послідовно і принципово бореться проти всіх форм дискримінації у футболі? Тисячі наших уболівальників, які регулярно ходять на матчі в Києві та завдяки яким «Динамо» є найбільш відвідуваною командою України?

Я не можу знайти відповіді на ці запитання. Їх просто немає! У ситуації, коли треба спільно шукати вихід зі складного становища, коли необхідно виробити єдину стратегію по боротьбі з негативними явищами, нас просто ніхто не чує і не хоче чути.

Ніхто не може чітко пояснити - як можна закривати домашню арену «Динамо» за ймовірні (поки ведеться слідство) порушення на виїзному стадіоні? У чому логіка цього рішення? Чи є подібні прецеденти? Я можу назвати вам приклади, коли за порушення у виїзних матчах карали закриттям виїзного сектора, але зараз ситуацію перевернули з ніг на голову.

Не буду обговорювати фінансову складову цієї справи. Нам не звикати, що за наші штрафи утримується бюрократичний апарат Асоціації, тут для нас немає нічого нового. Я хочу акцентувати увагу на ключовому моменті: для футбольного клубу «Динамо» вболівальники є головною цінністю. Наша команда грає заради них. Вони дають нам сили і емоції. А тут зібралося кілька чиновників, підняли руки вгору і своїм голосуванням позбавили футбол найголовнішого - глядачів на трибунах. Нехай навіть на один матч.

Це на сто відсотків упереджене рішення по відношенню як до команди, так і до її вболівальників. Подивіться на трибуни українських стадіонів - вони практично порожні. Замість того, щоб вирішувати цю проблему, УАФ робить все, щоб на матчі вже взагалі ніхто не ходив. І такими темпами вони свого доб'ються!

Футбольний клуб «Динамо» подасть апеляцію на це рішення і буде боротися за право своїх уболівальників підтримувати команду на стадіоні. Це наш борг, і ми зробимо все, щоб фанати «Динамо» не залишилися без гри, а команда не залишилася без їх підтримки.

Наш клуб буде відстоювати принципи нульової толерантності до будь-якої дискримінації у футболі. В тому числі, і позбавлення права уболівальників підтримати улюблену команду, тільки тому, що комусь не хочеться слідувати логіці і здоровому глузду», — зазначив Суркіс.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Триразовий переможець ЛЧ дуже близький до того, щоб очолити Баварію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:13 1
Триразовий переможець ЛЧ дуже близький до того, щоб очолити Баварію

Зінедін Зідан може повернутися до тренерської діяльності

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
George Abuladze
За проявления расизма штрафовать все клубы, и Динамо и Шахтер и остальные. Они отвечают за своих фанов, а не кто то там мифический.
Вадим Вадим
Главное, что всех пятнистых сов удалось спасти
Денис Бачинский
Суркис понимает что нарушение было, но доказательств нет, вот и манипулирует словами болельщики, клуб, расследование...
Michel
Представители от стада рогулей-бабуинов все пояснили - воны пидтрымалы птахив, вони видтворювалы йых спив... Никто не поверил. Странно. Тут одно их двух - либо ультрусы динамо дебилы, либо все остальные.
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vlato0709
Надо не апелляции подавать, а работать с ультрасами, чтобы такое не повторилось.А насчет того. что еще не закончилось расследование - одного объявления по стадиону достаточно для такого наказания, судья все слышал и принял меры.
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вадим Вадим
jekаfunny
----------------
а если серьезно, то за такое надо наказывать всех безбожно и не обращать внимание - киевские это или донецкие и тогда будет все нормально в нашем королевстве
Uyrets85
Пускай вместе с ФраКоБа сразу в CAS подает апелляцию. Опыта набрались с предыдущего раза
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вова Бойко
А він правий на 100%
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вадим Вадим
Почему когда фаны Шахтера на выезде заряжают про СС и Гитлера, им дают закрытые ВЫЕЗДНОЙ трибуны на один матча и 100к . Хочешь могу тебе и видел скинуть , там четко слышно а не в шуме гула и свиста
А в случае с ДК получается ДОМАШНИЙ матч без зрителей и 500 к ?
-------------------------------------------------------------------
а почему бакс дешевеет, а гречка дорожает???
UKRAINE FAN
Верните Гришу в ФФУ вот тогда справедливость восторжествует! Вот тогда беспридела не будет!
XoXoTyH
Ну не знаю, УЕФА за любой чих наказывает матчами без зрителей, не могу сказать что прям все так предвзято предвзято. Возможно штраф только сильно большой
Alex86 1
Так а на основании чего все-таки наказание, того что тайсон что-то услышал и фак тыкнул в публику или мяч забросил?
Шось десь чув называется доказательная база.
waw
чого він так розійшовся ? грамоту хотів чи премію ? чи для нього 20 т баксів непідйомна сума ? у футбол грати не виходить,але коли захопити федерацію,все піде як по маслу
Volk
Вечно какие-то проблемы с этим динамо
Вадим Вадим
со стороны УАФ это расизм по отношению к Динамо
slavarost
Постараюсь по сути. КДК принял решение на основании рапорта арбитра, который является официальным документом. На основании этого, штраф вполне логичен. Возможно в КДК не самые лучшие люди, но Суркису тоже не стоит делать из себя жертву. Другой вопрос дисквалификация стадиона за поведение болельщиков в выездном матче. Было бы в домашнем - без вопросов. И ещё решение надо было принимать сразу, а не ждать пока закончится расследование.