Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 17 листопада 2019, 00:06
6482
0

Топ-5 гравців у американський футбол, які билися в UFC

Оглядач Sport.ua – про гравців в американський футбол, які можуть вдарити не тільки м’яч

| Оновлено 17 листопада 2019, 00:06
6482
0
Топ-5 гравців у американський футбол, які билися в UFC
nfl.com. Грег Харді

У США під терміном «футбол» мають на увазі зовсім інший вид спорту, ніж у всьому світі. Звичний нашому вуху футбол там іменують соккером, і він не дуже користується попитом у Штатах, незважаючи на усі спроби його популяризувати останні декілька десятиліть.

А ось місцевий футбол, або, як ми його називаємо, американський футбол, є в США одним з найпоширеніших видів спорту. NFL - це ліга №1 американського футболу. Гравці цієї ліги в цілому дуже непогано заробляють. Нехай це важкий і травмонебезпечний спорт, але там не треба отримувати по голові. Проте, деякі гравці NFL перебираються в змішані єдиноборства, щоб спробувати свої сили там.

Про п'ятірку таких футболістів піде мова нижче.

Брок Леснар

Леснар - найтитулованіший в цьому списку. Брок за своє життя не раз кардинально міняв свою роботу. У нього була відмінна борцівська кар'єра в коледжі, але він вирішив перейти в про-реслінг, де став чемпіоном престижної організації WWE.

У 2004 році вже дуже популярний реслер вирушає в табір команди NFL «Міннесота Вайкінгс». Він зіграв за них декілька передсезонних ігор, але перед початком сезону «Вікінги» вирішили не підписувати контракт з Леснаром. Він повернувся в реслінг, а в 2007 році дебютував в ММА.

Свій другий бій в змішаних єдиноборствах він провів вже в UFC, а через 9 місяців після цього його талію прикрашав пояс чемпіона UFC у важкій вазі. Брок двічі захистив регалію, перш ніж програти Кейну Веласкесу, а потім Алістару Оверіму і завершити бійцівську кар'єру. Яку він все ж відновив в 2016 році, але через допінг-скандал провів тільки один бій, і вже, схоже, не збирається повертатися в клітку. м’яч

Брендан Шауб

Шауб у студентські роки був дуже хорошим футболістом, і в 2006 році команда NFL «Баффало Біллс» уклала з ним контракт. Але ще до початку регулярного сезону він був звільнений з «Біллс» і перейшов в «Юту Блейз» - команду з менш престижної ліги AFL.

У 2007 році Шауб завершив футбольну кар'єру і почав свій шлях в ММА. У 2009 році його, проспекта-важковаговика з рекордом 4-0 узяли в сезон реаліті-шоу «The Ultimate Fighter», де він дійшов до фіналу. Так почалася його кар'єра в UFC, Брендан регулярно радував уболівальників яскравими боями, тому, незважаючи на часті поразки, він залишався улюбленцем багатьох фанатів.

У 2014 році Шауб вішає рукавички на цвях і присвячує себе комедійній кар'єрі, роботі коментатором та пробує себе у великому кіно.

Метт Мітріон

Після успішних сезонів за свій університет Мітріон в 2002 році переходить до «Нью-Йорк Джайєнтс». Наступного року під час матчу плей-оф він отримує серйозну травму ноги, переносить сім операцій і після 16 місяців ходіння на милицях покидає «Джайєнтс». У 2005 році Метт укладає угоду з іншою командою NFL «Міннесота Вайкінгс», але через шість тижнів регулярного сезону його звільняють. І незабаром Мітріон звертає свою увагу на ММА.

Мітріон отримує контракт з UFC завдяки участі в тому ж сезоні «The Ultimate Fighter», одним з учасником якого був Шауб. На TUF вони не зустрілися один з одним, але в 2013 році доля звела їх в октагоні на UFC 165, де Шауб фінішував Мітріона в першому раунді.

Видовищний нокаутер Мітріон виступав в UFC з 2009 по 2016 рік, а потім підписав контракт з Bellator, де б'ється й донині.

Ерік Андерс

Андерс був зіркою футбольної команди свого коледжу, але його професійна кар'єра в цьому напрямку не задалася. Після навчання він стає гравцем «Клівленд Браунс», але хоч би раз вийти на поле в NFL йому не вдається. Ерік ще намагався утриматися у великому футболі, граючи в CFL і AFL, але в 2012 році він вступає у світ змішаних єдиноборств. Спершу як аматор, а з 2015 року - вже як професіонал.

З рекордом 8-0 молодого середньоваговика підписує UFC. Вигравши у восьмикутнику два бої, Андерс потім починає нестабільно виступати, і в подальших семи поєдинках терпить чотири поразки.

Андерс все ще в ростері UFC, і з початку літа він виграв обидва свої поєдинки.

Грег Харді

Поза сумнівом, Харді - самий прославлений гравець в американський футбол, що коли-небудь бився в UFC. У NFL він провів чотири сезони в складі «Кароліна Пантерс» і один сезон, як гравець «Даллас Ковбойз». У 2015 «Ковбойз» через невдоволення тренера дисципліною Харді відмовляються подовжувати з ним контракт. До того ж, його останній сезон в найсильнішій лізі американського футболу був затьмарений дискваліфікацією, витікаючою із звинувачень атлета в домашньому насильстві.

Влітку 2018 року Харді з любительським рекордом 3-0 бере участь в Dana White's Contender Series і до кінця року футболіст переходить в UFC. Усі свої шість боїв в ММА (любительські і професійні) Грег виграв нокаутом, найбільш тривалий з них затягнувся аж на 96 секунд.

Але дебют в UFC не вийшов, за заборонений удар коліном Аллена Краудера Харді отримав поразку дискваліфікацією. Потім перспективний важковаговик записує в актив дві швидкі перемоги нокаутом, і минулого тижня на UFC on ESPN 6 проходить усю трираундову дистанцію з Беном Сосолі, перемагаючи на картках усіх суддів. Проте за використання інгалятора в перерві між 2-м і 3-м раундами Харді втрачає перемогу, і бій визнають таким, що не відбувся.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.