Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 листопада 2019, 17:45
25778
13

З ким Олександру Усику боксувати далі?

Лев Кравців намагається розібратися в різноманітності суперважкого дивізіону

| Оновлено 16 листопада 2019, 17:45
25778
13
З ким Олександру Усику боксувати далі?
Instagram Олександра Усика

Олександр Усик дебютував в суперважкій категорії, перемігши Чазза Візерспуна. Перемога дострокова, але що робити далі і як боксувати проти гігантів, так ясно і не стало. Спробуємо розібратися, які перспективи в Олександра у найближчому майбутньому.

Відразу бій за чемпіонський титул?

Завдяки регламенту WBO Олександр - офіційний претендент на титул чемпіона світу в новій ваговій категорії з першого ж поєдинку. Окрім цього, рейтинги інших організацій відразу ж поставили Усика у свій топ-5, так що можна боротися за титул чемпіона світу майже відразу. Але чи треба це Олександру?

Багато хто сходиться на думці, що українцеві потрібна нормальна перевірка. Чазз - це, звичайно, добре, але суперник не готувався до бою взагалі. Чотири дні, два з яких - зважування і відкрите тренування - занадто мало для того, щоб боксувати з Усиком. Навіть Спонг, до якого багато хто віднісся скептично, здавався серйознішим опонентом.

Boxing Scene. Олександр Усик проти Чазза Візерспуна

Чи варто після такого дебютного бою відразу виходити на чемпіонський титул? WBO зараз в руках Енді Руїса, але вже в грудні за цей та інші пояси посперечається Ентоні Джошуа в реванші. Окрім цього, у Кубрата Пулєва першочергове право боксувати за титул. Він - обов'язковий претендент на титул IBF і, схоже, саме болгарин першим зустрінеться з переможцем пари Руїс - Джошуа.

Але титульний шанс Усик все одно може отримати. Його промоутер Едді Хірн кілька разів сказав, що бій може відбутися за вакантний титул чемпіона світу за версією WBO. Чому він стане вакантним, не зовсім ясно, але, мабуть у Едді є план, як це провернути. Таким чином Усик може отримати поєдинок за титул, але проти іншого суперника.

Цей варіант здається навіть трохи вигіднішим - буде час освоїтися в супертяжах, не виходячи відразу на діючих чемпіонів. Хоча, судячи із слів Усика, він готовий битися з найбільшими суперниками хоч зараз.

А може, вирішити з Пулєвим, хто боксуватиме за усі титули?

Ще один варіант - зустрітися з Кубратом Пулєвим, який також претендує на поєдинок проти переможця пари Ентоні Джошуа - Енді Руїс. Болгарин давно повинен боксувати за титул, відстоює це звання, а нещодавно переміг спаринг-партнера Олександра Райдела Букера.

Пулєв домінував усі десять раундів, але здобути дострокову перемогу не вийшло. Поєдинок проти переможця пари Джошуа - Руїс майже стовідсотково буде за усі титули в суперважкій вазі, окрім WBC (який в руках Деонтея Вайлдера), то чом би не вибороти це право в поєдинку проти досвідченого супертяжа?

Boxing Scene. Кубрат Пулєв

Кубрат усе життя боксує в цій категорії, бився з кращими і, хоч ненабагато вище за Усика, має довгі руки - більше двох метрів. А ще на Олімпіаді Олександр перемагав його брата Тервела, так що можна і особисту історію привнести в це, за бажанням.

Болгарин, звичайно, не найшвидший боксер, і якщо проти Кличка йому вдалося видати свій максимум, але потім впасти в жорстокий нокаут, то зараз він не виглядає настільки ж небезпечним. Поєдинок проти нього - відмінний досвід в новій категорії і можливість закрити частину питань. Як мінімум тих, що торкаються подолання різниці в довжині рук, коли кулаки дуже важко лягають в ціль.

Та і взагалі, справедливий підсумок: переможець виходить на бій за майже усі титули в суперважкій вазі. Якщо є два сильні претенденти, чому б не вирішити, хто сильніший?

Чому б не провести проміжні бої?

Багато хто радить Олександру не поспішати. Чазз залишив пару відмітин на обличчі Усика, але це не страшно. Проблема в тому, що він не показав Усику максимум бою в супертяжах. Коли суперник не просто важко б'є, але і не гнеться під твоїм темпом.

Boxing Scene. Дерек Чісора

З іншого боку, цей варіант можна об'єднати з першим: і проміжний бій в плані того, що Усик не лізе відразу на головних боксерів дивізіону, і поєдинок за титул, з яким далі вже можна брати участь в справжніх розборках із гігантами.

Дерек Чісора - основний кандидат на такий поєдинок. Він давно говорить у бік Усика, намагаючись спровокувати того на дії у відповідь, а ще Дерек знову у відмінній формі. Тільки цього року він нокаутував Артура Шпильку і Девіда Прайса. Першого так і зовсім дуже жорстоко.

Едді Хирн і Девід Хей говорять, що команда Олександра згодна на такий бій, а перший ще згадує, що поєдинок може пройти за титул і, швидше за все, в Лондоні. Там люблять і одного, і іншого, будь-яка арена буде заповненою, а повітря наелектризується до межі.

Хороший варіант, якщо Усику хочеться перевірити себе під справжніми важкими ударами, які не перестануть вилітати після перших же влучань. Поєдинок простим не буде.

Ще два варіанти в особах Джаррела Міллера і Ділліана Вайта, з якими Хірну буде нескладно домовитися, і яким треба відмиватися від допінгових скандалів. З першим можна боксувати в Америці, з другим краще за все - у Великобританії. Обоє великі хлопці з важким ударом і бажанням довести, що попередні перемоги - результат не лише уколів і пігулок.

Врешті-решт є третій, самий маловірогідний тест - з великими суперниками, на зразок Девіда Прайса, Джозефа Джойса і Роберта Хеленіуса. Маловірогідний, тому що перший програв, другого поки не пустять до Усика і навпаки, оскільки це хороший поєдинок через рік-два, а про третій усі нестримно забувають. Але як тест - супер. Олександр бив великих хлопців у WSBB (навіть того ж Джо Джойса), але там інші правила, інша кількість раундів, рукавички пом'якше і відповідальність нижче. Було б цікаво.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
klokuchka55
Чисора идеальный вариант для проверки собственных сил...околотоповый боксер,крупный и с хорошим ударом...если нормально выступит против Чисоры,то можно выходить на чемпионский бой
brighi10
C любым кроме Уайлдера и Фьюри.Всех остальных должен побеждать тычками по очках
Kit Murkit
Главное - не очередной мешок, нужна настоящая проверка. Почти все оппоненты из статьи - серьезные парни, даже немного стремно за Усика. В любом случае - ждем с нетерпением
UKRAINE FAN
Зачем писать такую х.йню? Зачем Пулеву копеечный бой против Усика? Если он и так получит 100% бой с чемпионом на очень крутую суму!
don Pabl
эта Басня, которую могут прочитать все, пригодится каждому для того, чтобы более спокойно (и с юмором) воспринимать все глупости, которые порой случаются с нами или происходят вокруг нас!
Такова жизнь! (C`est La Vie!) - https://www.chitalnya.ru/work/2668430
chackk
касапа павєткіна нехай спочатку ..і нікого більшє
vizuals
Бій проти повільного і посереднього Візерспуна натякнув, що з трійкою (Джошуа, Волдірь та Фьюрі йому краще не боксувати - тупо затопчуть. Принаймні станом на зараз. Краще проти Пулєва
chackk
набуя йому бокс? в нього в голові кирили і святі мордора
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил