Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 12 листопада 2019, 07:00
1546
0

У Белфасті стартував Northern Ireland Open

У Північній Ірландії почався рейтинговий снукерних турнір

| Оновлено 12 листопада 2019, 07:00
1546
0
У Белфасті стартував Northern Ireland Open
Північноірладнський Белфаст (а точніше, розважальний центр Waterfront Hall) приймає 6-й рейтинговий турнір сезону. Призовий фонд - 405 тис. фунтів, з них фіналіст отримає 30, а переможець - 70 тис. Передбачено і спеціальний приз за найбільшу серію - 5 тис. фунтів. Матчі з 1/64 по 1/8 фіналу пройдуть у форматі до 4-х перемог, чвертьфінали - до 5-ти, півфінали - до 6-ти. Фінал буде зіграний 17 листопада до 9-ти перемог.
 
Відзначимо, що крім усього іншого, Northern Ireland Open - 2-й турнір в серії Home Nations. А снукерист, який виграє всі 4 змагання серії в сезоні, отримає спеціальний приз - 1 млн фунтів! Перший турнір виграв Марк Селбі, що, зрозуміло, приковує до нього і без того пильну увагу. А перший матч Марка на турнірі видався дуже непростим. Він взяв перший фрейм у Сюя Си, але потім китаєць виграв дві партії поспіль. І мав би вигравати й третю, але не забив останню чорну з вигідної позиції. Селбі такі помилки не прощає - він зрівняв рахунок в матчі, а потім оформив дві серії «+60» і, таким чином, вийшов в 1/32 фіналу.

 
Не обійшлося в перший день змагання і без несподіваних результатів. Можна сказати, навіть сенсацій. Найгучнішою став виліт Діна Цзюнхуея. Він програв Девіду Ліллі. 44-річний англієць 30 років був любителем. Вірніше, статус професіонала він отримав вже давно, але в Світовий тур пробився тільки в травні нинішнього року. І ось здобув першу свою перемогу на вищому рівні, причому яку! 123-й сіяний обіграв гравця з топ-16 світового рейтингу в прекрасному стилі. У трьох перших фреймах він зробив брейки в 96, 82 і 84 очка. Дін скоротив відставання до мінімуму - 2:3. Однак чергова серія Ліллі в 71 очко відкрила йому двері в наступний раунд.
 
Не можна не відзначити і поразку Райана Дея від гравця з 9-гго десятка рейтингу. Він поступився Харві Чандлеру 1:4, при цьому зробив 3 півсотенних брейка, а його суперник - тільки 2! З цієї точки зору став цікавим і матч Тянь Пенфей - Лю Хаотянь. Тут теж з рахунком 1:4 програв фаворит (Хаотянь - 26-й у світовому табелі про ранги). Але при цьому в п'яти партіях суперники примудрилися на двох зробити 8 (!) півсотенних серій.
 
Слід сказати і про поразку Девіда Гілберта від Ентоні Хемілтона. Девід програв два стартових фрейма, але потім три серії поспіль «+60», здавалося, дозволили №10 світового рейтингу переломити хід гри. Однак це його не врятувало: досвідчений Ентоні (йому 48 років) взяв дві наступні партії, а з ними і матч - 4:3.
 
Інші високорейтингові гравці успішно пройшли далі. Алі Картер, Янь Бінтао, Тепчайя Ун-Нух, Джон Хіггінс, Шон Мерфі пробилися в 1/32 фіналу, як і Стівен Магуайр. Він, до речі, відновлюється після травми щиколотки і грав у кросівках за спеціальним дозволом. Що не завадило йому розгромити Деклана Лавері (4:0).
 
Відзначимо, що фіналісти торішнього турніру (Джадд Трамп обіграв тоді Ронні О'Саллівана 9:7) вступлять у гру у вівторок. Крім них, ще не почали боротьбу Кайрен Вілсон, Ніл Робертсон, Марк Аллен та інші.

 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.