Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 листопада 2019, 15:36
21885
13

Зрив від Роналду, класика від Мессі

Sport.ua розповідає про головне, що сталося в топ-чемпіонатах за минулий уїк-енд

| Оновлено 12 листопада 2019, 15:36
21885
13
Зрив від Роналду, класика від Мессі
ФК Барселона. Ліонель Мессі

Скільки б вогню ні містило останнім українське «класико», про європейські ліги теж не варто забувати. Там в черговий раз нагадали про себе Роналду і Мессі, лицем до лиця зійшлися, можливо, дві найсильніші команди світу, а в Німеччині був побитий вічний рекорд.

Матч уїк-енду

В Англії відбувся головний матч півріччя: на «Енфілд» приїхав «Манчестер Сіті». І «Ліверпуль» прийняв суперника в ідеальне для себе час: «городяни» не могли розраховувати на шість гравців основи! Едерсон, Зінченко, Ляпорт, Родрі, Сане, Давiд Сільва – всі вони мали б цілком реальні шанси вийти проти «червоних» з перших хвилин, але зараз заліковують травми.

На мій погляд, саме це, а не суддівство Майкла Олівера стало ключовим фактором, що зумовив результат. Клаудіо Браво зіграв невідповідно свого прізвища як мінімум при третьому голі, та й з дальнім ударом Фабіньо воротар рівня Едерсона цілком міг впоратися. Захист в цілому дозволяв «червоним» занадто багато, зовсім не по заповітам Гвардіоли залишаючи багато простору.

При цьому, як майже завжди у великих протистояннях, результат матчу визначили епізоди. Два з них пов'язані з контактами руки Александра-Арнольда з м'ячем у штрафному – і більш того, відразу після першого з них «Ліверпуль» і провів гольову атаку. На мій погляд, в першому випадку Олівер мав призначати пенальті, що зробило б гру зовсім інакшою…

І тим не менше: надто пасивно гості «Енфілда» грали до 70-ї хвилини, занадто багато супернику дозволили. Хендерсон видав приголомшливий матч, двома класними передачами забезпечивши два взяття воріт – і так розвернутися Джордану «городяни» раніше не дозволяли, мабуть, ніколи. По-іншому й не могло бути: в будь-якій команді з'являться дірки, якщо вона втратить шість гравців основи, і Гвардіола як для таких умов впорався ще й дуже гідно. «Ман Сіті» заслужив оплески, «Ліверпуль» заслужив перемогу.

Рознос уїк-енду

«Боруссія» приїжджала в гості до «Баварії» з натхненням. Зірка Півдня тиждень як поміняла тренера і, здавалося б, до сих пір не знайшла нового: на Дер Классікер команди вийшов колишній помічник Ковача Ханс-Дітер Флік. У дортмундців все було на порядок краще з поставленою грою, ідеальний момент, щоб застати «Баварію» зненацька –здавалося б, що може піти не так?

Усе. «Баварія» не просто перемогла, а в черговий раз пошматувала свого постійного суперника, не давши тому навіть пробити у ворота. І якось відразу згадується, що Флік – це не якийсь там ноунейм, а людина, яка майже десятиліття допомагала Йоахиму Леву в збірній Німеччини. Його завжди визнавали як чудового тактика, навіть без будь-якої «Баварії» з його відходом пов'язували спад бундестім в останні роки – і, в загальному, неможливо сперечатися, що Мюллер і лінія оборони при ньому відразу заграли краще.

Фліку, звичайно, належить доводити ще дуже багато, а поки давайте поговоримо про Люсьене Фавра. Його хвалять гравці, люблять вболівальники, поважає керівництво… І його команда йде шостою в Бундеслізі. Після придбання Матса Хуммельс, Торгана Азара, Юліана Брандта, Ніко Шульца, після викупу контракту Пако Алькасера ​​і при величезній форi, яку дала «Баварія». Шостою. Ні, зрозуміло, що він приємна в спілкуванні людина і ставить привабливий футбол, але на другий рік роботи можна домогтися більш регулярних перемог над середняками і хоча б конкурентної гри в Дер Классікер?

Рекорд уїк-енду

Вишенькою на торті для «Баварії» став рекорд Роберта Левандовскі. Польський бомбардир, який і при Ковачi грав здорово, і взагалі зараз входить в найвужчі топи кращих футболістів світу, перевершив досягнення, яке здавалося вічним. У далекому 1968-му році Герд Мюллер, який тільки починав шлях до величі, забив у стартових 11 турах чемпіонату п'ятнадцять голів – а в цьому сезоні Левандовскі за той же відрізок зміг провести шістнадцять. Ідеальним вийшло оформлення супердосягнення: дубль головному конкуренту, причому Роберт відкрив рахунок і зробив його великим.

Просто приголомшливо, що на такий кібер-рівень Левандовскі вийшов зараз: на четвертому десятку, коли центрфорвард вже починають здавати. Втім, Роберт - «трудяга» такого рівня, що саме він більше за всіх і заслужив другу молодість. Тисячі годин в тренажерному залі не пройшли дарма: захисники навіть команд рівня ЛЧ від нього просто відлітають.

«Наш хлопець» уїк-енду

Руслан Малиновський отримав шанс від Гасперіні в матчі з «Сампдорією». Більшу частину матчу українець зіграв на хорошому рівні, по разу небезпечно бив зі штрафного і з гри, але йому занадто завадила зайва агресія. На 74-й хвилині арбітр вигнав Руслана з поля за черговий жорсткий підкат, і в меншості «Аталанта» зіграла 0:0 з аутсайдером.

Про наших збірникiв прийнято писати або добре, або нічого, але взагалі буде недивним, якщо Малiновський до кінця року жодного разу не вийде в основі «Аталанти». Команда, перш за все, добре грає і без нього, Гасперіні і так шукає для нього позицію, тому що місце плеймейкера зайняв Алехандро Гомес – і тепер, після осічки явно в тому числі й з-за Руслана, тренер може викреслити гравця зі своїх планів.

Конфлікт уїк-енду

Пролог цієї драми був написаний ще в Москві, коли Кріштіану Роналду вперше за п'ять років був замінений не внаслідок травми і не за виграшного рахунку. Так, «Локомотив» чемпіон Італії дотиснув без голденбоя, і вже це виглядало дивним, незвичним. Але по-справжньому грім прогримів в матчі Серії А з «Міланом», коли Саррi замінив п'ятикратного володаря Золотого М'яча вже на 55-й хвилині, а той покинув стадіон, не чекаючи кінця матчу.

 

Саррi висловився з цього приводу так, що, здавалося б, не повинно бути навіть предмету для дискусії: «В останньому місяці у Роналду була невелика проблема з коліном: отримав удар і пошкодив коллатеральну зв'язку. Тому коли він грає або тренується з високою інтенсивністю, це призводить до дисбалансу – виконується надмірна компенсаторна робота, що призводить до пошкоджень м'язів гомілки й стегна. Це впливає на його гру, тому зараз він не в кращій формі. Всі футболісти, які намагаються проявити себе найкращим чином, будуть роздратовані як мінімум п'ять хвилин після заміни. І тренер буде набагато більше стурбований, якщо раптом футболіст не буде засмучений».

Але Роналду все одно незадоволений, і це навіть не повинно дивувати. Всі ми навіть не перше десятиліття знаємо, що Кріштіану хоче грати завжди й по 90 хвилин, і для будь-якого тренера його команд одна з головних задач – досягти з ним консенсусу з цього приводу. Португалець все ще топ-гравець, він зовсім недавно витягнув матч з «Дженоа» ударом на останніх хвилинах, але «Ювентус», як і належить топ-клубу, вчиться грати без нього. Виникає конфлікт інтересів, і удар на себе тут судилося взяти тренеру.

Дивувати, до речі, не повинен і факт так швидко дозрілого протистояння Роналду з Сарри. Маурісіо – мало не головний апологет командного футболу в світі, його взагалі-то наймали для того, щоб він покращив взаємодії всередині команди. У Маурісіо все ще не дуже багато медалей, і проблема імені Кріштіану – один з головних викликів в його кар'єрі. Колись давно Клаудіо Раньєрі фактично почав кар'єру з того, що позбувся Марадони в «Наполі»…

Гол уїк-енду

Штрафні від Лео Мессі давно стали класикою європейського футболу. «Сельтi» в суботу аргентинець таким чином забив одразу два голи, і перший штрафний був особливо гарний:

Віталій ПАСІЧНИЙ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі наступного сезону

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
но «Ювентус», как и положено топ-клубу, учится играть без него.
----------------------
Скорее Ювентус учится играть с ним))) Роналду, когда не в форме, в общем-то обуза для команды
Штрафные от Лео Месси давно стали классикой европейского футбола. «Сельте» в субботу аргентинец таким образом забил сразу два гола, и первый штрафной был особенно хорош:
------------------
Вообще разницы не увидел между првым и вторым штрафным.... Сперва даже подумал, что был повтор первого)) Вообще, потрясает как Месси штрафные кладет.... Мощно, точно и технично.
D.Lanskoy
Вообще-то Сарри лучше все же договориться с Роналду. Без КриРо игра Ювентуса в нападении выглядит потугами, один КР на себе собирает защитников и дает возможность другим реализовывать моменты, недаром у него в целом лучшие баллы за каждую игру, а не только стоит и ждет, когда отдадут голевую передачу. Понятно, 35 лет, спадов будет больше, но если КР решит уйти, то есть полно команд, которые бы пожелали за счастье заполучить такого мастера. Кстати, любопытное наблюдение за десятилетие Роналду-Месси. Когда у одного идет игра, у другого, как правило, спад, и наоборот. Редко когда они феерили одновременно
yuryan
Вибачте за спам
Український Крим
Рон по-прежнему в форме, а без него ЛЧ не выиграть
icebeer
Ещё бы если бы и ссылки прикрепляли.
tima fialko
Гра "Ювентуса"Сарі не вражає-вимучують перемоги в один м"яч.Роналду треба відповісти Сарі і бойкотувати його.Це буде вчинок гідний короля сучасного футболу.
OKs100
Если Роналду захочет, он может купить Ювентус и уволить Сарри. Лишние 5-10 миллиардов у него найдутся.