Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2019, 16:29
8201
40

ДЕНИСОВ: «Чому Алана Патріка відсторонили на 3 матчі, а Шепелєва на один?»

Спортивний журналіст порівняв дві, на його думку, ідентичних ситуації

| Оновлено 11 листопада 2019, 16:29
8201
40
ДЕНИСОВ: «Чому Алана Патріка відсторонили на 3 матчі, а Шепелєва на один?»
2+2. Вилучення Володимира Шепелєва
Український спортивний журналіст Олександр Денисов розповів про ситуацію, яка трапилася напередодні очної зустрічі «Шахтаря» і «Динамо» (1:0). Йдеться про останнє рішення КДК Асоціації футболу України:
 
«Два тижні тому після гри «Шахтар» – «Олександрія» був серйозно покараний дискваліфікацією на три матчі Алан Патрік. За агресивну поведінку в епізоді проти Банади бразилець отримав пряму червону картку. Пізніше КДК, грунтуючись на протоколі матчу арбітра Романова, прийняв рішення про триматчеву покарання для Патріка.
 
Якщо поглянути на те, що написав Віталій Романов в протоколі матчу, все відповідає дійсності та букві закону. На 75 хвилині показана червона картка Патріку за агресивну поведінку. Ніяких питань до арбітра з приводу прямої червоної. Так само як ніяких питань до формулювання в післяматчевому рапорті. Так само як і до вирішення КДК, агресивна поведінка – покарання три матчі!
 
А далі мова про інший матч з ідентичним інцидентом і зовсім іншим рішенням КДК. Кубок України, «Динамо» – «Шахтар». Арбітр Копієвський вилучає з поля Володимира Шепелєва. Теж пряма червона картка і теж за агресивну поведінку. Знову ж таки, як і в випадку з Патріком, до арбітра немає питань ні з точки зору прямої червоної, ні з точки зору формулювання епізоду в післяматчевому рапорті.
 
У протоколі написано, що на 88 хвилині Володимир Шепелєв був вилучений за агресивну поведінку. Стрибнув ззаду на суперника і потрапив ногою по нозі суперника. Обидва епізоди були спочатку оцінені арбітрами як агресивна поведінка, пряма червона і стандартна санкція, згідно регламентних норм – три гри дискваліфікації. Але в одному випадку КДК Асоціації виносить стандартне рішення, і Патрік отримує три гри, а в другому – скандальне.
 
Шепелєва по суті реабілітують, рішення КДК – тільки один матч дискваліфікації і два умовно. Чому в даному випадку це реабілітація, поясню на простому прикладі. Якби Шепелєв отримав в тому епізоді не прямий червону, а другу жовту, він і так би автоматично отримав дискваліфікацію на одну гру. Але Шепелєв отримав пряму червону, тут точно не один матч, тут мінімум два, а за великим рахунком агресивна поведінка – це класична дискваліфікація на три гри. І тут КДК приймає рішення про один матч і два умовно.
 
Чому в двох ідентичних епізодах з агресивною поведінкою така виборча позиція? Це ж відверта демонстрація подвійних стандартів. Чи вплинув хтось на це рішення, невідомо. Але в даному випадку це скандальне рішення дисциплінарного органу Асоціації зіштовхує лобами «Шахтар» і «Динамо».
 
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digsum
Почему директор общенациональных спортивных каналов впрягается всегда только за Шахтер?
Семен Фонсеко
4 августа 2013 года, весь донбас-арена, что видно и слышно на видео, многократно повторил неонациское высказывание - Дави хохлов!, призывая таким образом к уничтожение украинцев по национальному признаку. Подскажите, как наказал КДК стадион донбас-арена, клуб шахтар и денисова. который был на стадионе и принимал участие в распространении неонацизма, после чего еще три года доказывал правоту нацистов фанатов шахтера.
https://www.youtube.com/watch?v=xagoywe7Px4
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bolelschik
Я бы его поддержал, но уверен, если б было наоборот, он бы не возмущался. Поэтому его и называют Пенисов
Александр Бондарь
И ещё забыл сказать, в 2019 году в феврале или марте матч ЛЕ на игре Шахтера его болельщики так же себя вели как и невоспитанные болельщики Динамо.Тоже "ухали "как обезьяны.Это отображено в протоколах матча,и никто не ноет по этому поводу.Почему зализаный Пенисов об этом не говорит?
Ваня
Пенісов, а чому Ісмаілі (не повню, рік чи два назад) не дали 3 матчі а лише один + 2 умовно?
sahka1981
Почему Гармаша наказали за факи, а Бернарда - нет?
Потому что у бразильцев так принято, такая традиция приветствия с родственниками... И их нельзя за это наказывать, но только бразильцев ШД нельзя, это только у них такая традиция и такие родственники которые все время сидят с фанами ДК...
sahka1981
А может потому что там вообще красной и не пахло?
Причем там вторая желтая, ведь на тот момент у Шепелева не было желтой карточки...
Если Шепелеву в таком эпизоде красная, то "книголюба" уже на 12 минуте нужно было удалять. Про это естественно "забыли".
Когда Исмаили разрешили играть в класичном наплевав на регламент, с ДК "во благо зрелища" этот набриолиненный тоже бил себя пятками в грудь?
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Бондарь
Пенисов пидрон,когда в студии начинают хоть что то против Шахтера говорить он перебивает сразу и не даёт сказать.А про красные карточки скажу так,нарушение было и там и там.Только динамовец атаку сорвал,а бразильская гнида на нервах бил специально.Им же "зелёную" Ахметов дал,а тут так с ним жёстко играют.
A.V.
Бріоліновий аналіз чи якийсь інший? Навіщо нам думка цього зализаного колорадського аташе? Воно в житті правду один раз сказало, коли народилося і брехати не вміло.
alekos59
Опять журналист! Коммерс сраный!!!
garik_trinity
А Степаненко почему на 1 за его высказывания в сторону арбитра?
stopor2016
Он прав , Патрику надо было 5 матчей впаять !
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
al1961
Саша Денисов, поясню тебе, почему дисквалификация только на одну игру. Хотя, я уверен, ты и сам это понимаешь, но прикидываешься "мохнатым".
Эпизод, после которого Шепелеву показали красную карточку, никак на красную не тянул. Шепелев убрал ноги после попытки подката, и не коснулся игрока Шахтера. Этот эпизод, по моему мнению, тянул максимум на желтую карточку, а, возможно, можно было вообще обойтись без свистка. Конечно, КДК не может отменить красную, но очевидно, что эпизод не тянул на удаление. Поэтому они пряняли "соломоново" решение - на вашим, ни нашим.
serge_kr
А Циганык в рот говна набрал, только открывает рот когда это касается игроков ДК
Семен Фонсеко
денисов ты же серый президент пфл сам решения принимаешь, с фига спрашиваешь, что ты там сам на принимал? лучше еще какую то туфту донецкую расскажи - про то что Вы всю Украину 25 лет кормили, уже слышали, про распятых мальчиков тоже, про расизм уже раз 20 слышали, давай новое что то отожги трепло! лучше мы ваши басни послушаем, чем вы выйдете в поле и снова пассажирские боинги с нациками из россии сбивать будите
Семен Фонсеко
когда неонацисты, болельщики шахтера, будут наказаны кдк за неонацизм? во всем мире нацистов просто убивают, я не призываю к радикальным мерам. но хотя бы дисквалификация обязана!!!! быть
https://www.youtube.com/watch?v=xagoywe7Px4
serge_kr
Пока такие люди из шубами в нашем футболе, никакой справедливости не будет, нудно гнать этих жопоблоковцев к Яныку в Ростов