Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 22:34
3733
0

Мотор – Монпельє. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці приймають віце-чемпіона Франції

| Оновлено 04 липня 2021, 22:34
3733
0
Мотор – Монпельє. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Монпельє» відбудеться у неділю, 10 листопада, в Запоріжжі. Початок поединку в ДС «Юність» о 18.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.   

Перше коло групового турніру для представників елітних груп Ліги чемпіонів добігає свого закінчення. За волею календаря завершувати його запорізькому «Мотору» випало з віце-чемпіоном Франції - «Монпельє».

Виступи французького клубу в останніх сезонах Ліги чемпіонів нагадують синусоїду. У сезоні 2017/18 «Монпельє» не котувався серед основних претендентів на перемогу в турнірі і навіть почав Лігу чемпіонів в одній з нижніх груп. Але це не завадило французькому клубу успішно подолати груповий турнір, а в стадії плей-оф по черзі зняти скальпи з «Барселони», «Фленсбурга», «Вардара» і «Нанта», і сенсаційно завоювати трофей.

У сезоні 2018/19 вже французи вважалися одними з основних претендентів якщо не на повторення успіху, то на участь у Фіналі чотирьох так точно, але «Монпельє» примудрився не вийти з елітної групи А, зайнявши в ній всього лише сьоме місце і на два очки відставши від рятівної шостої позиції.

Мотор – Монпельє. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Нинішній сезон в Лізі чемпіонів суперник «Мотора» почав досить успішно. Після стартової домашньої поразки від «Вардара» - 31:33, було здобуто три перемоги поспіль над «БГК імені Мєшкова» - 27:25 (в гостях), «Веспремом» - 23:18 (вдома) і «Віве Кельце» - 29:27 (в гостях). Після цього сталася домашня поразка від німецького «Кіля» - 30:33 та виїзна нічия з «Порту» - 23:23. Такий набір результатів дозволив французам набрати сім очок і впевнено триматися в зоні плей-оф.

У міжсезоння «Монпельє» залишили вісім виконавців. Не всі з тих, що пішли, відігравали велику роль в команді, але явними втратами для клубу стали втрати воротаря Вінсента Жерара і словенського правого напівсереднього Віда Кавтічніка. На зміну гравцям, що пішли прийшли шестеро виконавців, з яких найпомітнішими виявилися хорватський голкіпер Марін Сего, який перебрався з угорського «Пік Сегеда» і португальський лівий напівсередній Жілберто Бріто Дуарте, який перейшов у французький клуб з «Барселони».

На особливу увагу заслуговує персона головного тренера французького клубу. «Монпельє» очолює Патріс Канайє, і займає він цю посаду з 1994 року. Канайє застав всі віхи розвитку команди і є культовою фігурою в своєму клубі.

У нинішньому чемпіонаті Франції «Монпельє» встиг провести вісім ігор і здобув у них п'ять перемог, дві нічиї та зазнав однієї поразки. У турнірній таблиці «Монпельє» займає друге місце, відстаючи на чотири очки від «ПСЖ».

Склад запорожців вже в котрий раз в нинішній Лізі чемпіонів не буде оптимальним. Через травми проти «Монпельє» не зможуть зіграти Владислав Донцов і Павло Гурковський. Серйозна втрата в складі є і у французів. Гості не зможуть розраховувати на правого напівсереднього Мелвіна Річардсона.

Матч проти французького клубу буде мати для «Мотора» дуже важливе турнірне значення, адже в разі завершення першого кола без перемог, шанси чемпіонів України на вихід з групи будуть досить невеликими. Вже зараз відставання від рятівного шостого місця становить п'ять очок. Розуміють це і в запорізькому клубі, тому всі любителі гандболу вправі очікувати від «Мотора» максимальної самовіддачі в боротьбі за таку необхідну перемогу.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.