Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2019, 08:43
7282
9

Дніпро-1 сенсаційно відібрав очки у Десни

Команда Михайленко перервала свою серію з п'яти поразок в УПЛ поспіль

| Оновлено 10 листопада 2019, 08:43
7282
9
Дніпро-1 сенсаційно відібрав очки у Десни
ФК Десна
«Дніпро-1» до виїзної гри проти чернігівської «Десни» підходив після серії з шести програних матчів в чемпіонаті поспіль, тому не дивно, що команду Дмитра Михайленка вважали явним аутсайдером.
 
Головний тренер дніпрян після розгромної поразки від луганської Зорі (1:4) зробив відразу п'ять змін в стартовому складі. Варто відзначити, що на вістрі атаки замість Владислава Супряги вийшов Станіслав Куліш. Швидше за все, пов'язано це зі слабкою результативністю молодого нападника. Також несподівано з лави для запасних розпочав матч ще один чемпіон світу U-20 Сергій Булеца, місце в старті отримав Ігор Загальский.
 
«Десна» з перших хвилин почала виправдовувати реноме фаворита. Підопічні Олександра Рябоконя взяли м'яч під свій контроль і створювали небезпечні атаки. Як тільки м'яч опинявся у дніпрян, «сіверяни» пресингували суперників. У першому таймі у «Десни» було безліч шансів забити, проте голкіпер гостей Валерій Юрчук виправдовував довіру наставника, відбиваючи один за одним небезпечні удари. Найчастіше загрозу створював форвард Дмитро Хльобас.
 
Футболісти «Дніпра-1» в першій половині гри практично не створювали небезпечних моментів біля воріт Євгена Паста. Здавалося, що команди підуть на перерву з нулями на табло, проте в компенсований час гостям вдалося забити гол у роздягальню. Куліш з лівого флангу навісив у штрафний майданчик, захисники не змогли винести м'яч і Шаповал практично заштовхав смугастого у сітку.
 
Швидше за все, Олександр Рябоконь зміг знайти потрібні слова в роздягальні, адже вже на 47 хвилині «Десні» вдалося зрівняти рахунок. Єгор Картушов навісив в штрафну з правого флангу, Денис Фаворов пробив головою, але м'яч потрапив у штангу. На щастя для господарів, від стійки м'яч відскочив до Хльобаса, і Дмитро з двох метрів добив у порожні ворота.
 
Після забитого м'яча гравці «Десни» не зменшували обертів. Відмінно виконав штрафний удар Артем Фаворов, однак Юрчук витягнув м'яч з правого нижнього кута. Гра явно вдавалася більше господарям, тому Михайленко освіжив і одночасно підсилив склад своєї команди, випустивши на заміну Супрягу і Булецу. На 70 хвилині останній виконав непоганий навіс з кутового, Когут стрибнув вище за всіх, але після удару головою м'яч полетів на трибуни.
 
В кінці матчу шанси вирвати перемогу були як у господарів, так і у гостей, але зустріч в Чернігові так і завершилася з рахунком 1:1. «Дніпро-1» перервав свою серію поразок, а «Десна» в черговий раз зіграла на своєму полі гірше, ніж в гостях і втратила два очки. «Сіверяни» тепер мають в активі 27 балів і наздогнали «Динамо», але у киян є матч в запасі.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем’єр ліга14-й тур.
 
Десна – Дніпро-1 1:1

 Хльобас, 47 – Шаповал, 45+2

 Мостовий, 62 – Гуйє, 53, Загальський, 66, Польовий, 79, Шаповал, 90+3

Десна: Паст – Конопля, Імереков, Гітченко, Д. Фаворов – Мостовий, Огіря – Картушов, А. Фаворов, Хльобас (Калітвінцев, 74) – Філіппов (Дегтярьов, 85).

Дніпро-1: Юрчук – Шаповал, Гуйє, Логінов, Сафронов – Загальський (Булеца, 67) – Польовий, Назаренко, Когут, Вакулко – Куліш (Супряга, 63).

Арбітр: Виктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів)

Удари (у площину): 17 (7) – 3 (1)
Кутові: 7 – 5

ДЕСНА-ДНПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Челсі опублікував нарізку дій Мудрика на тренуваннях
Футбол | 04 травня 2024, 18:31 9
ВІДЕО. Челсі опублікував нарізку дій Мудрика на тренуваннях

«Слідом за Мишком по тренувальній базі!»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
Помню, в "Футболе" был когда-то большой материал о каком-то английском тренере (уже забыл, о ком именно). Запомнился один момент с той статьи.
Однажды у его команды была такая же фигня, как у Десны: на выезде играли гораздо лучше, чем дома.
Тогда этот тренер попросил водителя клубного автобуса наматывать перед домашними матчами круги вокруг своего стадиона, чтоб максимально воссоздать для игроков атмосферу гостевых поединков. И после этого всё нормализовалось!
Так может, и руководству Десны тоже стоит взять на вооружение этот нехитрый приёмчик?
MaxUa
В первой части чемпионата Десна, Заря и Александрия демонстрируют синхронную нестабильность, теряя очки с командами у которых можно и нужно было выигрывать. Явного фаворита в этой тройке нет. Во втором круге интенсивность чемпионата станет еще больше.
Если Динамо повысит результативность в играх против команд с плотной обороной, у него не должно быть проблем как минимум со вторым местом.
Алексей Столетов
А в чем сенсация? Десна в этом сезоне дома взяла 3 очка только с Олимпиком. Причем чуть ли не все клубы увозившие из Чернигова очки были из нижней шестерки.
Медали понятно не возьмут, но еврокубках поиграют. Состав топ-5 уже врядли изменится.
Ukrop
Прям таки и сенсационно. Если дело не касается ДК и Шахтера,то у нас каждый у каждого может очки отобрать
Alexey Antonenko
Молодцы. Дальше будет проще, главное не создавать проблем самим себе и победы будут.
odiniznashih
Десна забила гол с положения вне игры. Во время удара по воротам Хлебас находился в пассивном оффсайде и, если вратарь мяча не коснулся и мяч от штанги отскочил к игроку Десны, то гол не должен быть засчитан.
rosti79
Дношники-1 более менее нормально играли может потихоньку подымутся со дна и не вылялят из вышки. И своей игрой добьются сравнение с тему Днепром но до этого ещё далеко.
Сергей Долина
Это что успех? С шести игр взять 1 очко и то случайно, это позорище для Днепра 1.