Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2019, 14:04
4260
1

Маріуполь – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Коли закінчиться маріупольсько-карпатівська нічийна серія?

| Оновлено 09 листопада 2019, 14:04
4260
1
Маріуполь – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Євген Кравс

У суботу, 9 листопада, «Карпати» в рамках 14-го туру Прем’єр-ліги в гостях гратимуть проти «Маріуполя». «Леви» мають нагоду перервати безвиграшну «маріупольську» серію у чемпіонатах, яка з травня 2015 року триває 6 ігор – три  поразки та три нічиї. До речі, триматчевий нічийний серіал азовців та «левів» триває й досі, причому в кожній зустрічі арбітри фіксують один і той же рахунок 1:1.

В українських чемпіонатах «Карпати» на виїзді вже 17 разів зустрічалися з азовцями  і перевага на боці «Маріуполя»: 9 перемог, 4 нічиї та 4 поразки, різниця м’ячів 29-21. Востаннє «Карпати» грали у  Маріуполі 6 жовтня минулого року, коли біля керма «левів» ще стояв португалець Жозе Мораіш. Тоді гості зусиллями Гуцуляка швидко відкрили рахунок, але на початку другого тайму таймі азовець Борячук вирівняв становище – 1:1.

Матч першого кола поточного чемпіонату, який відбувся в серпні у Львові, також завершився внічию 1:1. Гості повели в рахунку після удару Топалова, але ще в першому таймі Войкович відновив рівновагу. Загалом гольова домашня серія «Маріуполя» у ворота «Карпат» в чемпіонатах  з березня 1999 року триває 16 (!) матчів - 29 голів. Разом з тим, «Карпати» найбільше гостьових голів в одному з двох матчів УПЛ забили саме у грі з «Маріуполем» – 5:1 (07.03.2009 р.).

Цього разу до Маріуполя «Карпати» приїдуть без Гуцуляка та Кучера, які відновлюються після травм. Також своїй команді не зможуть допомогти Вербний, Підківка та Кириленка, котрі опинилися в лазареті. Зате повернувся в обойму голкіпер Кудрик, який не брав участі в матчі проти «Шахтаря» згідно з умовами орендної угоди. Головний тренер «Карпат» Роман Санжар не виключає, що в стартовому складі «Карпат» може з’явитися 20-річний нападник Деда, який у трьох попередніх матчах за молодіжний складі «левів» забив 7 голів. «Загалом же команда наполегливо працює і я бачу бажання хлопців на тренуваннях. Так, зараз нам дещо не вистачає впевненості та везіння, але я щиро вірю в те, що з перемогами прийде успіх і наші молоді гравці будуть прогресувати» - зазначив головний тренер «Карпат». Керманич «Маріуполя» Олександр Бабич не зможе у цій грі розраховувати на дискваліфікованого Бикова.

З особливим настроєм можуть вийти на поле ветерани азовського клубу Тищенко та Федорчук, які свого часу виступали і за «Карпати». «Зелено-білі» не перемагають в чемпіонаті з 20 вересня вже 6 матчів підряд: дві нічиї та чотири поразки і мають намір перервати цей серіал у своєму ювілейному 390-му виїзному матчі у Прем’єр-лізі. Безнічийна ж домашня серія азовців триває в УПЛ чотири гри: дві перемоги та стільки ж поразок.

Арбітром матчу призначено досвідченого київського рефері Євгена Арановського, який проведе ювілейний, 110-й, матч в УПЛ. Арановський раніше судив лише один матч «Карпат» та «Маріуполя», який у 2015-му році завершився домашньою перемогою азовського клубу. А як буде цього разу?

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Маріуполь»: Гальчук, Дава, Чоботенко, Корнієнко, Кирюханцев, Федорчук, Мишньов, Горбунов, Танковський, Вакула, Чурко.

 «Карпати»: Кудрик, Веремієнко, Халл, Мартінс, Дубінчак, Вакуленко, Назарина, Кльоц, Ді Франко, Понде, Дженнінгс.

Дискваліфікації: Биков («Маріуполь»)

9 листопада, субота

«Маріуполь» — «Карпати»
Маріуполь. Стадіон ім. В.Бойка. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАРІУПОЛЬ — КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
Карпатам необхідно позбуватися БАЛАСТУ, доукомплектуватися зимою та награвати склад на наступний сезон, досить плентатися у другій шістці...