Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 листопада 2019, 19:32
53099
26

Хорватські ЗМІ: «Шок на Максимірі і велика печаль в Загребі»

Sport.ua представляє огляд хорватської преси після нічиєї загребського «Динамо» із «Шахтарем» в ЛЧ

| Оновлено 07 листопада 2019, 19:32
53099
26
Хорватські ЗМІ: «Шок на Максимірі і велика печаль в Загребі»
Sportske novosti
У матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» на виїзді зіграв внічию із загребським «Динамо» (3:3). При цьому на 89-й хвилині зустрічі «гірники» поступалися господарям з рахунком 1:3, стадіон «Максимір» у Загребі готувався святкувати перемогу, але українській команді вдалося вирвати нічию на останніх секундах гри.
 
Хорватські ЗМІ були приголомшені подібним розвитком подій.
 
 
«Драма на «Максимірі»: шість голів, два вилучення, і велика печаль в Загребі», — говорить заголовок матеріалу відомого спортивного видання Sportske novosti.
 
«Неймовірний матч в четвертому турі групового етапу Ліги чемпіонів. На 89-й хвилині зустрічі «Динамо» вело з рахунком 3:1, але цього виявилося недостатньо. Після восьми хвилин гри, використання VAR і пенальті, заробленого Пятовим, «Шахтар» зумів вирвати нічию 3:3. Боротьба за друге місце в групі продовжиться до самого кінця...
 
Це справжнє прокляття! На 8-й доданій до другого тайму хвилині у ворота «Динамо» був призначений пенальті, і питання про те, хто потрапить до плей-оф Ліги чемпіонів, а хто — в Лігу Європи, залишається відкритим.
 
Відбулася неймовірна історія. «Максимір» вже готувався святкувати перемогу, коли Теофіль-Катрен вдарив воротаря «Шахтаря» Пятова. Брих за допомогою VAR вказав на одинадцятиметрову позначку, і свято, до якого готувався «Максимір», перетворилося на печаль. Це безпрецедентний випадок, який погано закінчився для «Динамо». Звичайно, ще не все втрачено, «Динамо» може перемогти «Аталанту» і не програти «Манчестер Сіті» в останньому турі, але залишається величезний жаль з приводу того, що все могло би бути вирішено просто зараз. «Динамо» примудрилося втратити те, що вже фактично здобуло.

У момент першого гола «Шахтаря» у виконанні Алана Патріка оборона «Динамо» виявилася повністю дезорганізованою. Але цей гол «Шахтаря» розбудив господарів, які швидко перетворилися на голодних і хоробрих левів.
 
Правда, маси моментів у «Динамо» не було, але господарі контролювали хід гри. Теофіль-Катрен на правому фланзі створював масу проблем для оборони «Шахтаря». У першому таймі були дві спірні ситуації — в штрафному майданчику гостей спочатку впав Петкович, потім Адемі, але свисток Бриха промовчав.
 
Наприкінці години гри м'яч влучив у поперечину після удару Оршича і рикошету від ноги Кривцова. І це при двох влучаннях в каркас в Харкові! За двадцять хвилин до кінця матчу Моро отримав друге попередження, і «Динамо» залишилося в меншості. Тут же Ливакович врятував свою команду після небезпечного удару Матвієнка з близької відстані.
 
Ненад Беліца зняв з гри Оршича і випустив молодого Марко Гьіра. І це був дуже хороший хід! Саме за фол на Гьірі Марлос отримав своє друге попередження, зрівнявши склади команд. «Динамо» цим скористалося, але тут же пропустило. Як шкода... Дуже шкода...», — не приховують емоцій Sportske novosti.
 
 
«Шок на «Максимірі»! «Динамо» втратило перемогу через суддівське рішення.
 
На 89-й хвилині Адемі зробив рахунок 3:1, здавалося, що чемпіон Хорватії близький до перемоги, але потім пішла драма», — повідомляє заголовок видання Večernji list.
 
«Це був найшокуючий матч в історії «Максиміра»! У матчі 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти «Шахтаря» «Динамо» вело з рахунком 3:1 і було за крок від великої перемоги, але українці завдяки рішенню судді забили двічі і зуміли набрати одне очко.
 
«Шахтар» вийшов вперед вже на 13-й хвилині, але Петкович на 25-й хвилині зрівняв рахунок. Джокер Іванушець, що вийшов на заміну, на 83-й хвилині зробив рахунок 2:1, а Адемі на 89-й збільшив розрив — 3:1.
 
Коли здавалося, що все скінчено, українці зробили рахунок 3:3 завдяки рішенню судді. Прикро, адже господарі могли зробити великий крок до виходу в плей-оф Ліги чемпіонів. Але на останніх секундах матчу Пятов заробив пенальті, а Тете (в оригіналі «Pepe» — прим. ред.) забив. До шоку «Максиміра», — розповідає про поєдинок Večernji list.

«Яка драма! «Динамо» вело з рахунком 3:1 на 90-й хвилині, але потім пропустило два голи, другий — після використання VAR», — журиться видання Novi list, яке випускається з 1900-го року.

«На 83-й хвилині Петкович зробив велику частину роботи, допомагаючи забити Іванушецю. На 90-й хвилині Адемі відправив м'яч у сітку після прострілу Олми.
 
Але на третій компенсованій хвилині «Шахтар» зумів відквитати один м'яч завдяки зусиллям Мораеса. А на 98-й хвилині Тете реалізував пенальті, який арбітр Брих призначив за удар ліктем воротаря «Шахтаря» Андрія Пятова з боку Теофіля-Катрена. Брих використовував VAR і призначив найсуворіше покарання.
 
У «Динамо» все ще є шанси на єврокубкову весну, але тепер завдання команди стала набагато складнішим», — пише Novi list.
 
 
«Динамо» вело 3:1 на 89-й хвилині, але через пенальті на 98-й хвилині залишилося без перемоги», — дивується великий хорватський таблоїд 24sata.
 
«Через інфарктну кінцівку «Динамо» залишилося без перемоги в поєдинку 4-го туру Ліги чемпіонів. Завдяки голам Петковича, Іванушеця і Адемі господарі вели з рахунком 3:1, але українці в кінцівці зрівняли рахунок завдяки м'ячам Мораеса і Тете з пенальті.
 
Всього декількох хвилин вистачило, щоб велике свято змінився сумною тишею. Це могла би бути незабутня ніч, якби «Динамо» зробило великий крок до виходу в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, але все розвалилося за секунду.
 
«Динамо» і «Шахтар» видали божевільний матч. Спершу гості повели в рахунку, потім тричі забило «Динамо», але українці відіграли два м'ячі, забивши свій третій гол на восьмій доданій хвилині з пенальті.
 
Суддя Брих вказав на одинадцятиметрову позначку після того, як Теофіль-Катрен ліктем вдарив Андрія Пятова. Арбітр скористався допомогою VAR, який підтвердив його рішення», — шкодує 24sata про свято, яке не відбулося на «Максимірі».

В цілому, хорватські ЗМІ не заперечують рішення Бриха щодо призначення пенальті за фол на Пятові. Але хорвати сильно шкодують про те, що така близька перемога над «Шахтарем» була упущена загребською командою.

Фото Sportske novosti, 24sata і ФК «Шахтар» Донецьк
Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bogdan Barman
В шоке и те кто выключил матч после 3:1 и пошёл спать 😁😁
Сейчас у них тоже шок))
Сергей Иванамофф
"але українці завдяки рішенню судді забили двічі"...
Понятно, судья виноват. Это он оказывается нарушал. Это он причина, а не следствие ошибок и нарушений их игроков. Ну ну.
Шахтер молодцы, что не бросили весла и сражались до конца.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bzzzzz
нда, непривычно даже видеть что наша команда вместо того чтобы просырать все на последних минутах, наоборот тащит
Український Крим
Какая печаль? Какие пожарные? Еще играть и играть в этой группе!!!! Это ж не финал!
OKs100
Теперь Аталанта имеет все шансы пройти в следующий раунд ЛЧ.
Саша Петрик
Интрига до последнего тура пока что запланирована
dudigo78
я вважаю, що в Аталанти найкращі шанси для виходу з групи на другому місці. В них домашня гра з Загребом і виїзна з Шахтарем. В обох матчах вони будуть фаворитами. Якщо припустити, що вони два матчі виграють, то в них 7 очок. Тоді Шахтарю чи Загребу прийдеться вигравати у Сіті, що зрозуміло є в даний час просто не реально. Ось така доволі проста ситуація в групі
Бондаренко Александр
экскюзьми...тренером-маразматиком
Поручик Ржевский
Так, безобразие.
Опять в ветке "русским духом" и "миром" потянуло...
Бондаренко Александр
С таким тренером Хмара змеи окоми ЛЕ за счастье
Stromae1
Нужно признать, что Шахтёр Луческу этого Динамо Загреб даже не заметил бы. Порвал, как тузик грелку. Конечно, это не отменяет того, что любое Динамо - это говно по определению, но факт есть факт.
Denmark1107
В шоці. Обурені. І від чого? Ну, хіба що від недостатку грошей за перемогу🤔🤔
А перспектива, хотілося би дізнатися, яка у цих Загреб, Локомотив, Брюгге.., тощо, у разі потрапляння до 1/8-ї? Хмм... обі$ратися від умовних ПСЖ, Ліверпуль, Ювентус..?
Все зрозуміло наперед. Клубам такого калібру доречно потрапити до ЛЄ, де хоч можна далеко зайти.
Вимальовуються ВЖЕ наступні дуети у плейофф: ПСЖ, Реал; Баварія, Тотенґем; Ліверпуль, Наполі; Лейпциг, ?.. Ювентус, Атлетіко; МС, ?..
Кого ці розлючені хорвати, і іже з ними, наче, збираються проходити?