Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
7478
11

Ненад БЕЛІЦА: «Динамо заслужило перемогу над Шахтарем»

Наставник загребського клубу прокоментував нічию з «гірниками» в Лізі чемпіонів (3:3)

Ненад БЕЛІЦА: «Динамо заслужило перемогу над Шахтарем»
ФК Шахтар Донецьк. Ненад Беліці та Луїш Каштру

Головний тренер загребського «Динамо» Ненад Беліца підбив підсумки нічиєї з донецьким «Шахтарем» (3:3) в поєдинку 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

– Раніше ви вже говорили, що проти VAR. Після матчу ви розмовляли з Феліксом Брихом. Що сказали йому?
– Я взагалі не коментував би цю ситуацію. Неважливо, що я йому сказав. У мене власна негативна думка щодо VAR ще відтоді, коли працював у Польщі. VAR цілковито забирає емоції, знищує їх, створює геть незрозумілі, безглузді ситуації. Так, за допомогою технологій можна визначати, чи перетнув м’яч лінію воріт. Але зважаючи на побачене і вихідними, і вчора ввечері, і зараз, і в Італії, і в Англії, і в Лізі чемпіонів, я говорю, що я – супротивник VAR. Завжди будуть ситуації, коли інтерпретація суддів буде вирішальною, а вони часом інтерпретують так, а часом – так. Нехай краще арбітр помилиться, однак це буде людський фактор. Ми всі іноді помиляємось. Із VAR ми ніби маємо дещо безпомилкове, проте насправді трапляються помилки ще більше. Тож я абсолютний супротивник. Мені це не потрібно.

– Виникло враження, що «Динамо» в Харкові грало краще. У вас зникла концентрація?
– Були різні моменти. Із тактичної точки зору «Шахтар» нас здивував. Тайсон і Марлос діяли на флангах, хоч як правило цього не роблять, а намагаються переважно грати в центр. Можливо, в Харкові ми були трохи кращими. Я вважаю, що ми були сильнішими в обох матчах і заслужили перемогу. Хай там як, здобули одне очко й рухаємось далі. Мені навіть нема в чому дорікнути своїм хлопцям – ми намагалися, грали на максимум та зробили все, що є можливим.

– У вас із «Шахтарем» лишилися однакові суперники – «Манчестер Сіті» й «Аталанта». Тільки ви граєте із «Сіті» вдома та з італійцями на виїзді, а «гірники» – навпаки. На вашу думку, ця нічия на вашу користь або «Шахтаря?
– Побачимо. Результат паралельного матчу в Мілані засвідчив, що взяти очки з «Манчестер Сіті» не неможливо. І з «Аталантою» ми гратимемо на максимум.

– Чи не бажає пані Фортуна повернутися обличчям до «Динамо»?
– Я вірю в перемогу. Так, «Шахтар» і в Харкові зумів забити другий м’яч, і тут звів матч до нічиєї 3:3. «Аталанта» – міцна команда, вона це доводить. Зі свого боку віддаватимемо на полі все заради перемоги, адже дуже на неї налаштовані.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Игра была ровна .... Так что результат закономерен !
MaxUa
"Лучше пусть арбитр ошибется, но это будет человеческий фактор. С VAR у нас вроде бы есть нечто безошибочное, но на самом деле случаются ошибки еще больше."
Хм. Т.е. он против VAR не потому, что VAR якобы ошибается, а потому что VAR ошибается не так, как ошибается судья.
Видимо дело в том, что VAR фиксирует нарушение, рассматривая только конкретный эпизод, тогда как арбитр судит, держа в голове все перипетии того, как складывается матч.
Т.е. если, например, команда 3 раза подряд нарушит правила в своей штрафной, VAR 3 раза подряд даст пенальти, тогда как мало какой арбитр после одного пенальти дает еще 2, посчитав, что и одного "более чем достаточно".
Теперь я кажется понимаю, почему многие против VAR. Потому что арбитр сейчас выше правил и главным является то, как он интерпретирует тот или иной момент, причем нередко эта интерпретация прямо нарушает те самые правила. Интересно, что многих судя по всему такое положение дел устраивает...
Izi_paramon
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
padlo95
Особенно в конце матча)))
Слава Чебан
В харькове да, а вот в этой игре шахта по иноетреснее смотрелась, да и XG 3-1 в пользу шахты
olegkrivbas
Якщо дивитися на два матчі то Динамо було краще в усіх аспектах гри, крім везіння!!