Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 листопада 2019, 20:46
7979
2

Шість речей, які ви могли не знати про Дену Вайта

Головні факти про президента UFC

| Оновлено 09 листопада 2019, 20:46
7979
2
Шість речей, які ви могли не знати про Дену Вайта
twitter.com/ufc. Дана Вайт

З приходом Дени Вайта та його друзів і ділових партнерів - братів Фертітта у світ змішаних єдиноборств цей вид спорту отримав новий імпульс. Невідомо, якою була б доля ММА, якщо б в 2001 році ці троє не придбали промоушен UFC, який на той момент майже йшов на дно.

Навіть попри те, що у UFC змінилися власники, Дена, як і раніше, президент організації. І на те є маса причин, одна з них - він знає, як з боїв у чотириунцевих рукавичках зробити прибутковий бізнес. Вайт, поза сумнівом - велика особистість в області професійного спорту. Його зусиллями UFC на сьогодні є однією з найсильніших ліг у світовому спорті, вставши в один ряд з такими заокеанськими монстрами, як NHL, NBA, NFL і MLB.

Попри те, що Вайт публічна персона, фанати ММА можуть знати про нього не все. Sport.ua знайомить вас з шістьма цікавими фактами про Дену, яких ви, ймовірно, не знали.

1. Мафія вижила його з Бостона

Дена розповідав, що він був тренером по боксу в одному із залів Бостона, коли до нього підійшли люди відомого місцевого гангстера Джеймса Балджера і зажадали від нього виплату у розмірі $2500 за ведення бізнесу в їхньому районі. У Вайта не було таких грошей і після «останнього попередження» по телефону він зрозумів, що життя в небезпеці, і час рятуватися втечею.

Дена вирішив покинути місто й узяв квиток на перший же рейс до Лас-Вегасу, де зрештою він доб'ється успіху, стане президентом UFC і перетворить ММА у всесвітньовідомий вид спорту.

2. Він дружить з Трампом

Хоча багатьом американським атлетам і спортивним функціонерам не подобається Дональд Трамп, Вайт обожнює його. Вайт навіть виступав в 2016 році на Національному конгресі республіканців з промовою, в якій високо оцінив і підтримав Трампа, як кандидата в президенти США. Дена багато в чому зобов'язаний 45-му президенту США тим, що він допоміг UFC в перші дні існування промоушену.

Тоді багато американців були проти UFC, політики домагалися заборони ММА в деяких штатах. Трамп був одним з перших впливових прибічників UFC, тому Вайт називає його своїм другом.

MMA Weekly

3. Він сперечається з фанатами

Вайт дуже часто користується соціальними мережами, тому не дивно, що він вступає в дискусії з прихильниками UFC. Втім, це також стосується і бійців ростеру організації, з ними у Дени також трапляються словесні «заруби».

Комусь може здатися непрофесіоналізмом така поведінка, але інших фанатів підкуповує те, як Дена по-дитячому лається з людьми.

4. Він ворогує з бійцями

Вайт ворогував з багатьма своїми бійцями, найяскравіша ворожнеча у нього була з Тито Ортісом. Вони декілька років відкрито обзивали один одного, Тито якось навіть одягнув футболку з написом: «Дена - моя сука». Точку в їхньому конфлікті повинен був поставити боксерський поєдинок, здавалося, що він дійсно відбудеться, але не склалося. І Дена з Тито досі продовжують вести двосічну війну в ЗМІ і соцмережах.

З останніх гострих конфліктів Вайта можна згадати Кріс «Кіборга» Жустіно.

5. Йому не можна вірити

Це вже майже стало мемом. Слова Вайта дійсно часто нічого не коштують. Він так часто брехав у минулому, що тепер уже важко пригадати усі такі моменти.

Так, у 2016 році він спростовував численні чутки і завіряв, що UFC не продається. І незабаром промоушен був проданий більш ніж за $4 млрд.

Пізніше в тому ж році Джон Джонс провалив допінг-тестування, через що за декілька днів до виходу в клітку був скасований його бій проти Деніела Корм’є. Вайт спересердя заявив, що Джонс більше ніколи не битиметься в мейн івентах, але відтоді «Bones» чотири рази виступав і кожного разу в ролі хедлайнера номерних турнірів UFC.

За 5 років до цього Дена заявив, що жінки ніколи не битимуться в UFC, але вже рік потому контракт з промоушеном підписує Ронда Раузі та починає своє домінування в найлегшому жіночому дивізіоні.

6. Його ненавидить власна матір

Мати Дени Джун Вайт багато писала про те, як їй не подобається її син. Вона зайшла в цьому настільки далеко, що написала біографію про Дену, природно, не погоджуючи нічого з ним.

Є підстави сумніватися в правдивості цієї книги, але абсолютно очевидно, наскільки сильно матір ненавидить свого сина. На сторінках цього чтива можна побачити звинувачення Дени в тому, що він став занадто жадібним, перестав вірити в бога, пропустив похорони бабусі, спить з октагон-герл, зраджуючи дружині, використовує анаболічні стероїди і приписує собі те, чого з ним ніколи не відбувалося.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

ВІДЕО. Контрольний в голову. Невертон добив Зорю голом на 90+1
Футбол | 18 квітня 2024, 17:44 7
ВІДЕО. Контрольний в голову. Невертон добив Зорю голом на 90+1

Бразилець встановив кінцевий рахунок зустрічі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
Спасибо за инфо. Если сделать вывод, то очевидно, что для достижения успеха в жизни не обязательно быть идеальным человеком. Главное неуклонно делать свое дело. "Что хромает - то идёт" (Ежи Лец).
Akella_147
Мамаша там получается не лучше, обвиняет в жадности сына, и ещё там что-то о боге заикается..