Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 листопада 2019, 15:53
2186
2

Шахтар почав новий проект в області масового спорту

Перше заняття відвідав екс-гравець «Шахтаря» Геннадій Зубов

| Оновлено 04 листопада 2019, 15:53
2186
2
Шахтар почав новий проект в області масового спорту
ФК Шахтар Донецьк
ФК «Шахтар», Фонд ООН в області народонаселення (UNFPA) і «Спеціальна Олімпіада України» оголосили про старт спільного футбольного проекту для дівчаток з інтелектуальною інвалідністю. 3 листопада проект був презентований в Новопечерській школі в Києві, де на постійній основі будуть тренуватися 20 дівчаток з інвалідністю та особливостями розвитку.
 
Перше заняття відвідав екс-гравець «Шахтаря», а нині асистент тренера молодіжного складу Геннадій Зубов. Він допоміг організувати кілька вправ, поспілкувався і сфотографувався з дітьми, вручив їм подарунки від Shakhtar Social: «Дуже приємно, що проводяться такі заходи. Вони розвивають дітей і покращують координацію. Радий, що запрошують, і завжди із задоволенням йду назустріч подібним проектам. Вважаю, це ефективно і по-людськи правильно. Ми провели дуже хороший ранковий урок. Деякі дівчатка досить непогано поводяться з м'ячем, віддають точні передачі і влучають по воротах. На перших заняттях потрібно пояснити, які вправи потрібні, як виконувати те чи інше завдання, і далі вже в процесі їм буде легше робити те, що говорить тренер і педагог. Все геніальне просто: потрібно поводитися з дітьми природно, направляти і в усьому допомагати. У цьому немає ніяких складнощів. Будь-які розвиваючі вправи можна робити щодня, і, впевнений, вони підуть тільки на користь».
 
Представник Фонду ООН в області народонаселення в Україні Хайме Надаль: «Скорочення гендерної нерівності в спорті – дуже важлива справа. У минулому році разом з U-Report ми провели опитування серед молоді: близько 30% дівчат вважають футбол виключно чоловічим видом спорту, але при цьому 45% дівчат любили ганяти м'яч в дитинстві. Не повинно бути такого гендерного поділу. У новому проекті ми пішли далі і хочемо підтримати дівчаток з інтелектуальною інвалідністю, дати їм можливість займатися футболом, соціалізуватися і розвиватися.
 
Директор Shakhtar Social Інна Хмизова: «UNFPA, Special Olympics Ukraine і Shakhtar Social об'єднані одним баченням: в футбол можуть грати всі, незалежно від статі, фізичних і ментальних здібностей. В рамках проекту «Давай, грай!» Ми проводимо регулярні безкоштовні тренування з хорошими тренерами і необхідним інвентарем. На наших заняттях діти не тільки розвиваються фізично, а й соціалізуються, набувають навичок роботи в команді.
 
Виконавчий директор «Спеціальної Олімпіади України» Андрій Підварко: «Щодня завдяки спорту особливі діти відкривають в собі нові таланти і можливості, перевершують власні показники, знищують бар'єри і упередження. Жіночий футбол стрімко набирає обертів у світі. Все більше дівчат вибирають саме цей вид спорту, і не випадково в цьому році українська жіноча збірна з футболу виборола золоті медалі на Всесвітніх літніх іграх в Абу-Дабі. Тому ми даємо життя унікальним проектом. Участь дівчаток в ньому безкоштовно. Ми віримо, що люди з вадами інтелектуального розвитку можуть досягти успіху і зроблять це, якщо дати їм такий шанс.
 
Спільний проект стартував в чотирьох містах України – Києві, Маріуполі, Харкові та Івано-Франківську. З дівчатками працюють 4 тренера і 8 волонтерів «Давай, грай!» за адаптованою методикою тренувань, спеціально розробленої для Disability Football.
 
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rugby1970
Прекрасный проект, благородный, толковый, нужный! Но почему "Шахтер", во-первых, не начинает его по месту прописки, а, во-вторых, почему не начинает его со Степаненко, который, явно, - "с инвалидностью и особенностями развития"???