Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 03 листопада 2019, 16:26
46624
74

Барті зупинила Світоліну в фіналі Підсумкового турніру WTA

Перша ракетка світу виявилася занадто сильною

| Оновлено 03 листопада 2019, 16:26
46624
74
Барті зупинила Світоліну в фіналі Підсумкового турніру WTA
WTA. Еліна Світоліна
Українка Еліна Світоліна (№8 WTA) не зуміла захистити торішній титул на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
 
У фінальному поєдинку найкраща українська тенісистка поступилася лідеру світового рейтингу австралійці Ешлі Барті (№1 WTA).
 
Підсумковий турнір WTA. Фінал
Еліна Світоліна (Україна) - Ешлі Барті (Австралія) - 4:6, 3:6
 
Обидві тенісистки жваво розпочали матч, легко забираючи свої подачі. Українка намагалася максимально глибоко грати суперниці під ліво, австралійка, в свою чергу, грала в агресивній атакувальній манері, використовуючи перевагу в більш потужних ударах.
 
Перші вісім геймів стали зразково-показовими з точки зору захисту своєї подачі. На прийомі ніхто не міг виграти більше двох очок. Першою брейкпоінт (він же прихований сетбол) заробила українка, сталося це в дев'ятому геймі. Барті відбилася, з великими зусиллями забрала очко, після чого сталася неприємна для нас розв'язка.
 
Двічі за сет Барті пощастило з тросом. Більш того, другий м'яч, виграний таким чином, вивів їй при рахунку 5:4 на третій сетбол, який був успішно реалізований завдяки класному прийому другої подачі.
 
 
Друга партія розпочиналася більш оптимістично, Еліна вела 2:1 з брейком, але Барті зуміла переломити хід зустрічі. Більш активна гра австралійки, гарматні удари з форхенда і фірмові різаки зліва - і рахунок вже 4:2 на її користь. Українці не залишалося нічого іншого, крім як самій постаратися діяти в більш агресивній манері. Це допомогло зробити брейк, але відчувалося, що перемоги нам сьогодні не бачити
 
Навіть на таких повільних кортах впевнений атакуючий теніс виявився успішнішим, ніж більш захисна гра Світоліної. Чи могла вона сьогодні виступити краще? У цьому є великі сумніви. Українка не сама програла цей матч, Барті була сильнішою. Це спорт, так буває.
 
У будь-якому випадку, Еліна перевершила всі передтурнірні очікування і знову довела, що вона одна з найкращих в світі. І нехай в цьому сезоні не було титулів, але з такою грою і ставленням до своєї роботи Світоліна ще довго буде радувати нас своїми перемогами.
 
Відзначимо, що це була перша поразка Еліни в очних матчах проти Ешлі (5-1). У цьому сезоні було зіграно два матчі (1-1).
 
Завдяки виходу в фінал Світоліна заробила 1080 очок и $2,400,000 призових. Українка завершить сезон на шостому місці в рейтингу WTA.
 
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 45
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Людмила Кіченок успішно стартувала в парі на турнірі в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 18:52 0
Людмила Кіченок успішно стартувала в парі на турнірі в Мадриді

Українка почала з перемоги разом з Альоною Остапенко

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lomancevova
Так смотрю за 2 последних года, кацапы на этом сайте пишут на украинском лучше меня .... мне стыдно
Макс Максов
Эле спасибо за турнир! Но Барти оказалась мастеровитее..
Shchebet
Барти по жизни была квадратной, это не молодые бройлеры в топ 15. Там стероиды из ушей текут...
Ну а здесь - все по игре. Барти увереннее и сильнее. И ошибок меньше.
Хотя скажу я вам честно - с таким сезоном без финалов и трофеев, как в этом году и попасть в финал Итогового турнира - это уже круто для Элины.
Спасибо всем и Элине в первую очередь. Играла она все таки неплохо!
Будем ждать следующий сезон!
Mryaroslav4ik1986
Думаю у Andriy Bilozir є три портрета на стіні(гітлер, сталін і їх наступник карлик пуйло)
Андрій Некрасов
Спасибо Эле за турнир.
Саша Зардунов
Кстати, националисты переводится как патриоты. Как например пишет английская энциклопедия, националисты- это благородное дело нормального человека
Александр Черепанов
Все справедливо сегодня, Эшли была сильнее. У Элины были шансы, но чтобы ими воспользоваться, нужно было играть более агрессивно и точнее. Пока такого тенниса хватило только до финала. Упрекнуть Свитолину практически не в чем, делала все, что могла...НО!!!!!! Я 5 раз за матч кричал во весь голос - Какого хрена ты идешь к сетке с Барти, если это не твое...Зачем?" Да неужели Эндрю не мог ей подсказать, что этого делать нельзя сегодня...Но, нет же, упорно бежит и проигрывает все, имея более выгодные позиции..Это прям удивляло и вызывало недоумение.
Андрей Царенко
Молодець турнір провела дуже сильно!!!і я вірю що це ще не кінець....))
winner2012
Я считаю Элине даже жалеть ни о чем не стоит!
Первое, призовые за второе место почти как за победу Большого шлема(ну чуть меньше).
Второе, очки в рейтинг 1080, это как 2-3 выигранных Премьера.
Третье, потеряла не так то и много очей и стала 6-ракеткой мира с маленьким отставанием от 5-го места.
Четвертое, за два года выиграть и сыграть в финале Итогового дорогого стоит. Я думаю, любой теннисистке дай такие гарантии - была бы очень счастлива!
Поэтому, Эля Топ и заслуживает самых высших похвал!
dudigo78
скажемо прямо: по ходу матчу не було відчуття що світоліна може перемогти сьогодні. Проти Барті необхідно грати активно, бо ті спади в грі у Барті швидкоминучі і надіятись на перемогу лише на помилках суперниці не варто. Це вже не та Барті яка програвала 5 разів підряд. Це вже тенісистка зовсім іншого рівня. Не знаю як воно буде далі, але думаю ми ще не раз і не два побачимо Барті переможницею великих турнірів. А Світоліна зіграла на максимумі своїх можливостей, але на жаль вище голови не пригнеш, коли суперниця у формі
Stelios Komnin
Мало кто ожидал перед турниром, что дойдет до финала в такой форме Элина. Так что молодец. А Барти - пока игрок 1 сезона. В 20 будет ясно что-то по всем молодым. Кто вспомнит, где сейчас Слоан Стивенс.
Vladislav Pohily
Дивився з середини другого сету, тому важко сказати про матч в цілому, але те, що вдалося побачити, змушує констатувати, що перемога Барті цілком закономірна. Сьогодні вона була кращою.
vital
Еліні велике спасибі за успішний турнір. На жаль після стартового гейму на власній подачі з 2-ма ейсами, далі сил в Еліни вже не вистачило на хорошу першу подачу з високим відсотком, а з другою Ешлі не обіграєш.
1080 очок за турнір це краще, ніж можна було очікувати перед стартом Підсумкового, тим більше навіть саме потрапляння сюди було під питанням. Еліна молодчинка.
Andres
Еля молодчинка, але Барті недаремно перша у світовому рейтингу. Не зважаючи на відкат Елі в підсумковому рейтингу сезону, вона стала технічнішою, а півфінали ВШ повинні дати впевненість у майбутньому. ¡Vamos!
Vik_77
Важко було Еліні виграти без першої подачі,а вона сьогодні не пішла... Та й Барті наразі перша в світі не тільки за рейтингом,а й за грою. В будь-якому випадку дякую Еліні за цей чудовий тиждень і масу позитивних емоцій! Молодчинка.
olegg1261
Міс Світоліна ще раз дякую за спортивний характер за видовищний теніс.Вірю в наступному сезоні хоча б на одному ВШ ви переможете!
sarra2008
Нажаль, ця серія повинна була колись закінчитися...
Ешлі сьогодні була більш зарядженою та зібраною, ще й їй інколи просто щастило.
Елі за турнір вцілому - дякую, але сьогодні грала без запалу
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nordi
читаю коменти...довбодятли...Ві Елю викреслювали ще до турніру. Вона молодчина і наша тенісна гордість. А ті кошти, що вона заробляє вам диванним кнопкодавам навіть не присняться. Здоровя і подальших кроків вгору
svv72
Перебрасывать мяч постоянно на ракетку соперницы и ждать пока она ошибется, такой тактикой не выиграть. Жаль что проиграла финал но в общем по рейтингу и финансово продвинулась вперед. Готовься Эля к следующему сезону . Успехов тебе.