Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 17:28
7030
0

Мотор - Кіль. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці приймають діючого володаря Кубка ЄГФ

| Оновлено 04 липня 2021, 17:28
7030
0
Мотор - Кіль. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор
Поєдинок «Мотор» - «Кіль» відбудеться у неділю, 3 листопада, в Запоріжжі. Початок поединку в ДС «Юність» о 18.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport. Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу.
 
У першу неділю листопада в гості до чемпіона України завітає представник найсильнішої національної першості в Європі і чинний володар Кубка ЄГФ - німецький «Кіль». Матч з представником Бундесліги стане для «Мотора» лише другою домашньою грою в нинішній Лізі чемпіонів, незважаючи на те, що дана зустріч буде закривати шостий тур в групі В, де і виступає запорізький клуб.
 
Представляючий однойменне місто на півночі Німеччини «Кіль» є одним з найбільш титулованих клубів у своїй країні. На рахунку суперника «Мотора» двадцять чемпіонських титулів в Бундеслізі. Золотий період для «Кіля» припав на середину нульових - середину десятих років поточного сторіччя. Починаючи з сезону 2004/05 і по сезон 2014/15, «Кіль» десять разів ставав чемпіоном Німеччини, поступившись золотом лише в сезоні 2010/11. На європейській арені «Кіль» за цей час виграв три Ліги чемпіонів в сезонах 2006/07, 2009/10 і 2011/12, завдяки чому остаточно утвердився в статусі одного з грандів європейського гандболу.
 
Але в останні сезони справи у німців у внутрішній першості йдуть не так добре. Після останнього чемпіонства в 2015 році «Кіль» вже чотири сезони не може перемогти в чемпіонаті Німеччини. Сезон 2017/18 і зовсім закінчився провалом для суперників «Мотора». «Кіль» зайняв у внутрішній першості лише п'яте місце і вперше за довгий час не кваліфікувався в Лігу чемпіонів, завоювавши право тільки на участь в Кубку ЄГФ.
 
Спустившись на сходинку нижче в європейському гандболі, німецький клуб відразу ж показав, що йому тут не місце, вигравши Кубок ЄГФ сезону 2018/19. Подібний титул став для німецького клубу четвертим в клубній історії, після перемог в даному турнірі в сезонах 1997/98, 2001/02, 2003/04.
 
Титул володаря Кубка ЄГФ став останнім в німецькому етапі кар'єри для блискучого ісландського тренера Альфреда Гісласона, який по завершенні минулого сезону залишив клуб. Новим тренером «Кіля» став чех Філіп Йіха, який багато років провів в команді в якості гравця. Для 37-річного чеха нинішній сезон став першим в якості головного тренера в його кар'єрі.
 
Незважаючи на зміни в тренерському штабі, в міжсезоння «Кіль» не був активний на трансферному ринку. Команду покинули троє виконавців і така ж кількість гравців поповнила клуб. Найбільш значущою виявилася рокіровка на воротарській позиції, де голкіпера збірної Німеччини Андреаса Вольфа змінив тридцятирічний Даріо Квенстед з «Магдебурга».
 
У новому сезоні Ліги чемпіонів після п'яти турів «Кіль» впевнено очолює турнірну таблицю групи В. На рахунку німецького клубу стартова домашня нічия проти польського «Віве Кельце» - 30:30 і 4-матчева переможна серія, яка почалася після цього поєдинку. По черзі були обіграні угорський «Веспрем» - 37:31 (в гостях), «БГК імені Мєшкова» - 31:23 (вдома), «Вардар» - 31:20 (в гостях) і «Монпельє» - 33:30 ( в гостях).
 
У внутрішній першості «Кіль» на даний момент займає друге місце, маючи в своєму активі вісім перемог і одну поразку в пасиві після дев'яти зіграних поєдинків. Але за втраченими очками «Кіль» є тіньовим лідером чемпіонату, оскільки «Бургдорф», який йде на першому місці зіграв на дві гри більше.
 
У складі німецького клубу виступає безліч зоряних гравців, але і серед них особливо виділяється воротар збірної Данії Ніклас Ландін. Тридцятирічний датчанин є одним з кращих голкіперів в сучасному гандболі. На думку багатьох гандбольних фахівців, саме Ніклас Ландін і зоряний напівсередній Міккель Хансен принесли збірній Данії золоті медалі на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо.
 
Дуже цікавою фігурою для українських шанувальників гандболу буде 22-річний лівий напівсередній збірної Австрії Нікола Білик. Він є сином успішного українського гандболіста Сергія Білика, який закінчував свою ігрову кар'єру в Австрії, а потім там і влаштувався. Нікола Білик вирішив піти по стопах батька і стати гандболістом. Це у нього вийшло дуже добре. На даний момент він є одним з лідерів збірної Австрії і одним з найперспективніших гравців Європи. У поточній Лізі чемпіонів у складі німецького гранда Білик закинув двадцять м'ячів.
Що ж до запорізького «Мотора», то наш чемпіон не зможе розраховувати в майбутньому поєдинку на Владислава Донцова, який отримав травму в поєдинку зі словацьким «Татраном».
 
Безумовно, німецький клуб буде фаворитом майбутнього поєдинку. Втім, запорізький «Мотор» вміє на своєму майданчику дивувати топових гостей з Бундесліги (в минулому сезоні запоріжці обіграли у себе вдома «Фленсбург» - 28:26). Розраховуємо, що і в цей раз наш чемпіон зможе покласти на лопатки фаворита, але буде дуже важко.
 
Прогноз Sport.ua: перемога «Кіля». 
 
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.