Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 листопада 2019, 12:28
6082
5

Десна повернулася на другу позицію після мінімальної перемоги над Ворсклою

Полтавці не можуть зберегти свої ворота в недоторканності вісім матчів поспіль

| Оновлено 04 листопада 2019, 12:28
6082
5
Десна повернулася на другу позицію після мінімальної перемоги над Ворсклою
ФК Ворскла
Зустріч у рамках тринадцятого туру Української Прем'єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та чернігівською «Десною» на полі стадіону «Ворскла» ім. О. Бутовського була свого роду протистоянням між двома полюсами турнірної таблиці національної першості. Господарі поділяли останній рядок з ФК «Львів», зумівши набрати лише вісім очок після своїх попередніх зустрічей. У той же самий час, у зоні переслідувачів донецького «Шахтаря» комфортно влаштувався колектив Олександра Рябоконя, набравши майже в три рази більше залікових балів, ніж опонент за звітною зустріччю.
 
Цікавим фактом було те, що не дивлячись на різницю в положенні в УПЛ, обидві команди пройшли до чвертьфіналу національного Кубку, на своєму шляху припинивши участь в даному турнірі для «Колоса» з Ковалівки, який був мінімально обіграний підопічними Віталія Косовського (1:0), а також для «Миколаєва», з яким «сіверяни» впоралися з бойовим рахунком 4:2.
 
Однак звітний поєдинок за своїм характером не був схожий на сценарій кубкової гри. Команди цілком усвідомлювали важливість набору максимальної кількості очок, від чого розвідка в їх виконанні була досить тривалою. Господарі робили акцент на виконання стандартних положень, та свій перший момент мали якраз після подачі кутового з лівого флангу. З району одинадцятиметрової позначки подачу завершував ударом головою центральний захисник Мартиненко, однак відправив м'яча вище поперечини. Обмовимося відразу, в рамках цієї зустрічі «Ворскла» жодного разу не потрапила в отвір воріт суперника.
 
Кращий момент полтавчан у першій половині був на рахунку Тодора Петровича, коли з правого флангу на вхід штрафного майданчика йому адресував м'яку передачу Пердута. Півзахиснику довелося обробляти м'яча, а невеликий недолік у цьому технічному компоненті зумовив промах із відмінної дистанції. Той самий Пердута міг стати асистентом й для Юрія Коломойця під час свого чергового рейду боковою межею поля до кордонів штрафного, проте промах мимо м'яча у виконанні форварда полтавчан став абсолютно нелогічним завершенням епізоду у чужих воріт.
 
А що ж «Десна»? Підопічні Олександра Рябоконя вважали за краще використовувати першу половину в якості поступового входу в гру, лише одного разу серйозно загрожуючи воротам суперника під час далекого удару Артема Фаворова, після якого м'яч полетів поряд з лівою штангою. Другий тайм у «сіверян» в цьому плані пройшов набагато продуктивніше, а непоганий момент незабаром після повернення команд на поле втратив Дегтярьов, коли від правого кута воротарського не зміг переграти ударом головою Різника.
 
Однак збільшення тиску команди Рябоконя було складно зупинити, і у найбільш невигідний момент останній рубіж оборони «Ворскли» спасував. Подача Богданова зі штрафного з глибини правого флангу була відбита Різником в сторону, як і має діяти голкіпер. Але й не міг подумати воротар полтавчан, що в тій зоні вже встиг опинитися Імереков, добивання якого в сітку порожніх воріт було вже нікому відбити.
 
Зрозуміло, що навіть нечисленна підтримка трибун зобов'язувала господарів поля йти вперед, проте навряд чи неточний дальній удар Володимира Чеснакова, після якого м'яч пройшов повз ліву штангу, зможе задовольнити потреби місцевих любителів футболу. У будь-якому випадку, колектив Косовського від чергової поразки в сезоні УПЛ це ніяк не врятувало, а перемога в звітному поєдинку дозволила «Десні» знову повернутися на другу сходинку турнірної таблиці, нехай і в очікуванні результату матчу київського «Динамо» проти ФК «Львів» буде тепер перебувати команда Рябоконя.
 
У наступному турі полтавська «Ворскла» зіграє у Львові проти ФК «Львів», а чернігівська «Десна» відправиться в гості до дніпровського «Дніпра-1».

Українська Прем’єр ліга13-й тур.

Ворскла –– Десна 0:1

 Імереков, 77

 Петровіч, 41, Чеснаков, 63 – Дегтярьов, 68

Ворскла: Різник – Мельничук, Чеснаков, Мартиненко, Пердута – Петровіч (Скляр, 66), Габелок (Кравченко, 46) – Луізао, Якубу (Ребенок, 84) – Козиренко, Коломоєць.

Десна: Паст – Западня (Мостовий, 46), Гітченко, Імереков, Д. Фаворов – А. Фаворов, Огіря, Хльобас (Картушов, 83), Калітвінцев – Дегтярьов (Філіппов, 73), Богданов.

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська обл.)

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовского (Полтава)

Удари (у площину): 5 (0) – 7 (2)
Кутові: 10 – 6

ВОРСКЛА-ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі наступного сезону

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
charovikl
Десна -красссава!!!!!!!!!!
Александр Зигаренко
Які можуть бути перемоги у Ворскли,якщо всі активи Жеваго заблоковано і він у розшуці
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил