Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 03 листопада 2019, 08:40
67548
67

Еліна Світоліна - у фіналі Підсумкового турніру WTA

Найкраща українська тенісистка вперше в сезоні зіграє в матчі за титул

| Оновлено 03 листопада 2019, 08:40
67548
67
Еліна Світоліна - у фіналі Підсумкового турніру WTA
WTA. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№8 WTA) виграла півфінальний матч на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
 
Чинна чемпіонка турніру здолала швейцарку Белінда Бенчіч (№7 WTA), яка знялася через травму в третьому сеті.
 
Шеньчжень. Півфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Белінда Бенчіч (Швейцарія) - 5:7, 6:3, 4:1 (відмова)
 
Перший сет був схожий на попередні ігри Світоліної. Українка на рівних вела боротьбу проти суперниці, передбачити результат партії було проблематично. Бенчіч почала досить впевнено і красиво, але не ідеально. Світоліна діяла в більш притаманному їй захисному стилі, але чомусь помилялася частіше, ніж передбачалося. Спочатку рятували подачі на виліт, тільки в першому геймі їх було цілих три. Але коли справа доходила до другого м'яча - починалися неприємності.
 
Першою в рахунку повела швейцарка, реалізувавши свій перший же брейкпоінт в шостому геймі, на що відразу ж отримала зворотний брейк.
 
Під час першого сету, а згодом і всього матчу Бенчіч часто трималася за задню поверхню стегна. Після 11-го гейму вона викликала на корт фізіо і взяла медичний тайм-аут. Цілком можливо, що це була тактична хитрість. Як би там не було, але це принесло швейцарці результат. На прийомі Белінда зіграла дуже успішно, а Світоліна допустила ряд помилок. Особливо варто виділити невдале рішення на третьому сетболі біля сітки, налагодити цей компонент гри Еліні не вдається вже який рік.
 
 
На початку другого сету Світоліна відразу ж почала грати більш агресивно, особливо це відчувалося на прийомі. З другого м'яча відразу ж слідувала атака, це було необхідно, щоб змінити ситуацію на корті на свою користь. Швейцарка виявилася не готовою до різкої зміни вектора гри від суперниці і програла два гейми, хоча мала шанс зробити 1:1. Зайнявши лідируючу позицію, Еліна більше сконцентрувалася на своїх геймах, а на прийомі грала в менш енерговитратний теніс. У шостому геймі українка трохи провалилася і швейцарка отримала подвійний брейкпоінт. Але проблем вдалося уникнути, в цьому непогано допомогла подача.
 
 
Бенчіч все більше кульгала, знову зверталася за допомогою до фізіо і навіть апелювала до трибун, які не дуже хотіли її підтримувати. Доля сету вирішилася в дев'ятому геймі, де Бенчіч кілька разів грубо помилилася, а Еліна зіграла більш активно, ніж до цього.
 
 
Третій сет перетворився на справжню розправу. Світоліна дуже швидко повела з рахунком 3:0, і після ще двох зіграних геймів Бенчіч прийняла рішення знятися.
 
Окремо відзначимо 16 ейсів Еліни - це її найкращий показник в кар'єрі. Завдяки цьому співвідношення віннерсів / невимушених виглядає феноменально.
 
Це була четверта очна зустріч тенісисток, Еліна здобула другу перемогу. Також відзначимо, що це десятий поспіль виграний матч для українки на Підсумкових турнірах (2017 - 1, 2018 - 5, 2019 - 4).
 
У фіналі Світоліна зіграє проти Ешлі Барті (1).Д українки це буде перший в сезоні матч за титул.
 
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 67
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MVV
Это просто фантастика! 10 побед подряд на итоговых, второй финал подряд!!!
VIPsector1
Она невероятна! Поздравляю!!!
Дима Семещенко
С победой, первый сэт только подкачал, шла нормально но после мед паузы слабовато вышла!Удачи Элине в финале, давай защиту титула в 2 сэта, чтоб без нервов)
Stanislav Matusevych
Може здатися, що Еліні пощастило з пошкодженням суперниці, але Бенчіч все ж не залізна. Стільки зіграти, щоб вскочити в останній вагон потягу на Шеньчжень - колись це повинно було вилізти боком. Еліна сама зіграла непогано, незважаючи на давно відомі проблеми з останнім ударом. Коли вона зрозуміла, що у суперниці справді травма, почала непогано розкидувати несильні удари по лініях, за якими Бенчіч вже не могла бігти. Це великий спорт, великі гроші, тому на корті нема ніякого співчуття до суперників. Після гри - скільки завгодно. 16 ейсів - новий рекорд у кар'єрі, встановленню якого, звичайно допомогла травма Бенчіч.
З ким краще грати фінал, неясно. Дівчата настільки вимотані, що з будь-яким суперником можуть бути будь-які варіанти. Навіть статистика 5:0 проти Барті зараз не має значення.
A.V.
В фіналі, скоріше за все, буде та ж пісня. Суперниця братиме медикотаймаути, а Еля спокійно дивитиметься на це. Головне в спорті - не як бігти, а як дістатися фінішу. Еля економно розташувала свої сили для того, щоб взяти найбільший куш сезону. І хто їй цензор? Розумничка.
Макс Максов
Эля молодец, с победой!!! Но с игрой возле сетки, нужно что то делать...
Sunrise
Красота!
Akkerman65
Главное - победа и финал! Я очень рад, несмотря на ошибки. Спасибо! Слава Украине!
klokuchka55
Супер!!!
olegg1261
Міс Світоліна дякую за чергову перемогу нехай не таку яскраву як вчора але дуже важливу,адже на протилежній половині корта знаходилась не тільки сильна тенісистка,а і велика акторка
Александр Ад
Молодець Эліна!Прально распределіла сили и вчора виграла и сьогодні!Прапору Україні слава!Слава Укра\ні!
nordi
Вітаю!!! Вчора в коментарі в мене вийшла "оговорочка по Фрейду", коли я сказав, що на зло всим Еліна в фіналі. Вона таки в фіналі!!!
Denmark1107
✌✌✌✌✌✌🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Наші Вітання, Еліночка🏆🏆🏆🏆 Супер.
А головне, що... 🤣🤣🤣 деякі к0зл0рилі на сусідніх сайтах вже понаХрюкували, що - "...если бЫ не травма швейцаркИ...", "пАвезло хАхлушке...", ну, і так далі у каТцапській звірячій інтерпретації.
Serzh_Kievskiy
Поздравляю Элину , и всех ее болельщиков , с выходом в финал!
Очень не простой сезон для нее . Много турниров , где были и 1/4 -финал , и 1/2-финал.
Поэтому , очень бы хотелось , чтобы ей удалось выиграть этот итоговый турнир.
Желаю успеха!!!
serega-2019
Емоції переповнюють, браво Еліно!!
Вітаю з ще одною перемогою, шкода що суперниця знялася, Белінда, треба віддати їй належне грала непогано, але Еліна все одно краща!!
Залишився ще один крок в цьому сезоні і в цьому році.
Самий важливий крок до кубку Підсумкогого турніру WTA, який потрібно зробити і це розуміють всі, як Еліна, тренери, близькі та рідні люди Світоліної так і всі вболівальники Елінки !!!
Сподіваємось цей крок Еліна зробить феерично, ефектно, неперевершено красиво, майстерно і після гри підніме кубок, як справжня чемпіонка і подарує свято собі та всій Україні !!!
Mr.Budd
А я вже раніше писав, що "хтось" прибирає конкуренток 😁
Зараз Барті і Плішкова мріють програти півфінал, щоб піти у відпустку здоровими))
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
scout1202
молодець!!! про з Барті буде значно складніше)
vv691
Чего вы спорите,выиграла и это главное,завтра может еще и первую задавит,заработает денежку и поедет отдыхать!Молодец!!!