Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBO
| Оновлено 03 листопада 2019, 02:06
24933
16

Альварес - Ковальов - це поєдинок за спадщину. Його не можна пропустити

Лев Кравців у передчутті битви

| Оновлено 03 листопада 2019, 02:06
24933
16
Альварес - Ковальов - це поєдинок за спадщину. Його не можна пропустити
Boxing Scene

Листопад починається яскраво - Сауль Альварес підіймається на дві категорії вгору, щоб відразу битися з чемпіоном. Сергій Ковальов, звичайно, на спаді, але в останніх поєдинках виглядав більш ніж переконливо, має великі габарити і точно може влаштувати мексиканцеві спеку. Чи ні? Розбираємося.

Навіщо Альварес поліз не у свою категорію?

Сауль - унікальний боксер. Він дебютував у професійному боксі в 2005 році, при цьому хлопцю всього двадцять дев'ять років. Так, все правильно, перший професійний поєдинок Канело провів у віці п'ятнадцяти років.

З того часу було багато чого: поразка Мейвезеру, декілька спірних суддівських рішень у бік Альвареса і явна прихильність в його сторону від промоутера Оскара Де Ла Хойі, фанатів і просто всього організаторського цеху, але заперечувати, що Канело - відмінний боксер, не доводиться.

Останнім часом Сауль з хлопця, якого дражнили в школі за незвичну, як для мексиканця, зовнішність, перетворився на справжнього закоренілого боксера. Ще якихось пару років назад його звинувачували в тому, що він - не справжній мексиканець, тому що і виглядає не так, і боксує обережно, і технічний, але зараз він - безумовний спортсмен номер один.

Останні роки Альварес активно вписує своє ім'я в історію. Ганяється за титулом абсолютного чемпіона, підписує контракт на більше, ніж триста мільйонів доларів, і підіймається у вазі, щоб стати чемпіоном у чотирьох вагових категоріях.

Канело вже заглядав до другої середньої ваги і виходив відразу на чемпіона. Роккі Філдінг був величезним чемпіоном на дві голови вище, ніж мексиканець, але це нічим йому не допомогло. Сауль розбив опонента без проблем, нокаутувавши того вже в стартових раундах. Тепер випробування більш серйозне.

Boxing Scene. Cауль Альварес

Безумовно, команда Альвареса йде шляхом найменшого опору: Ковальов - самий віковий з чемпіонів-напівтяжів, знаходиться далеко не на піку своєї форми і навіть не раз програвав достроково. Але, все одно, це не просто крок вгору. Це підняття на дві категорії: з 75,5 кг до 79,4.

Різниця всього в чотири кілограми? Так, тільки різниця і в зрості, і в розмаху рук між Альваресом і Ковальовим - більше десяти сантиметрів. Напівтяжі не важать 79 з половиною кілограм в самому поєдинку, ці хлопці набагато масивніші, ніж показана вага на ваговій категорії. Коротше кажучи, це щось подібне до Усика, що піднявся в супертяжі. Битися можна, але візуальна різниця є занадто великою.

Перемогою в такому поєдинку Сауль точно увійде до історії.

Ковальов - фаворит?

Здавалося б, про що тут говорити? Ковальов більший, потужніший, важчий від природи, це його категорія, в якій він дуже давно і є там чемпіоном. До нього приходить невеликий, хоч і крутий, боксер. Але ні. Як у букмекерських котируваннях, так і в загальних настроях Сергій - аутсайдер цього поєдинку.

Букмекери оцінюють шанси на перемогу мексиканця, в середньому, в 1,3. Шанси на перемогу росіянина набагато нижчі - в середньому коефіцієнт 4. Чому ж так?

Багато експертів також сходяться на думці, що Альварес повинен перемагати. Він молодший на сім років, знаходиться на піку форми, більш витривалий, майстерно обробляє корпус суперників, і просто свіжіший - загальна думка людей з приводу того, чому переможе Сауль. Усі, хто стверджує зворотнє, згадують про те, що хороший великий боксер завжди переможе хорошого маленького, а також про те, що Сергій зараз набагато кращий тактично, ніж був до цього.

Це, звичайно, правда. Ковальов з новим тренером навчився працювати спокійніше, не стартувати з перших раундів, намагаючись роздавити опонента і, відповідно, витрачає не так багато сил. При цьому, у росіянина все ще не впала сила удару.

Boxing Scene. Сергій Ковальов

Ще одна важлива деталь перед цим поєдинком - судді. Як би хто це не заперечував, судді відмінно відносяться до Альвареса. Вони можуть нарахувати йому спірну перемогу в рівному поєдинку або нічию у бою, де у нього зовсім не було шансів. Розраховувати на перемогу по очках росіянину точно не варто. Не факт, що він зможе перестукати мексиканця настільки, щоб це було переконливо. Поки нікому, окрім Флойда Мейвезера, це не вдалося.

З приводу того, наскільки реально нокаутувати Канело, теж величезне питання. Сауль тримає, як бетонна стіна. Він пропускав в поєдинках з Головкіним фірмові вбивчі удари казаха і встояв. Не просто встояв, але й єхидно відмахувався, показуючи, наскільки у нього все добре з тим, щоб тримати удари. Чи зможе Ковальов прикластися сильніше або потрапити так, щоб мексиканця повело, буде незрозуміло до самого поєдинку.

Навіщо такий поєдинок Ковальову?

Сергій говорить про якісь виклики і ризик, але, в першу чергу, причина - гроші. Поєдинок з Канело зараз для кого завгодно - це відмінний гонорар, заради якого точно варто підійматися в ринг.

Ковальову вже 36. У будь-якій вазі це вік, близький до завершення кар'єри. Сергій вже не може боксувати так, як раніше: йти вперед, багато бити, давити і ламати. Йому просто бракує сил. Доводиться йти на компроміси, згадувати, що він ще й хороший боксер і перемикатися.

Звичайно, росіянин розуміє, що кожен поєдинок зараз - лебедина пісня. Потенційно можна закінчити кар'єру після кожного з них. Так, він багато говорить, що у повному порядку, але діями доводить, що битися довго не планує.

Поразка тут майже напевно закриє його шлях до можливого абсолютного чемпіонства. За деякою інформацією, Канело не збирається залишатися у напівтяжах, а повернеться назад для касового реваншу з Головкіним, але і росіянин, програвши, залишиться без титулу.

Чого чекати від поєдинку?

Безкомпромісний, жорсткий, важкий для обох поєдинок. Бій за спадщину. Історичний поєдинок.

Це ж просто відмінна історія, коли боєць перестрибує через дві категорії і відразу б'ється за титул. Багато хто по-різному до такого відноситься, але те, що такий бій увійде до історії, сумніватися не доводиться. Можливо, як поєдинок, що довів старе добре боксерське правило. А може, як повторення історії Пакьяо і Де Ла Хойі, тільки вже від підопічного самого Оскара.

P.S. Поединок Сауль Альварес – Сергій Ковальов відбудеться в ніч проти суботи в Лас-Вегасі.

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
Какая битва? Какое наследие? Альварес деклассирует Ковалева похлеще, чем это сделал Уорд во время второго боя с ним.
Barsa2019
Ставлю на Альвареса потому что он в самом рассвете сил и на пике формы.Ковалева время чемпиона уже подходит к концу к сожалению...
SeKo Vaka
Боль за наследие это когда боксер в рассвете деклассирует старичка на закате,и которому даже дал меньше 2 месяцев на подготовку?))) Что автор курит?
Morjoviy
Отличный обзор. Спасибо! Завтра, как говорят в Одессе: будем посмотреть)
pavelvlad
гид для бесплатного просмотра для тех, кто за границей: https://www.vpnscanner.com/vpn-blog/smotret-boj-kovalyova-s-alvaresom/
Akella_147
практически никто не верит в Коваля, я в том числе, мой прогноз - ближе к 9 раунду все закончится ударами по корпусу
tima fialko
Альварес,добий вже кацапа,щоб путінець пішов на пенсію.
byrjyi
За Ковалёва, но задача очень сложная! Честно говоря с трудом верится, что выполнимая!
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил