Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 31 жовтня 2019, 16:20
5516
1

Наполі зіграв унічию з Аталантою без участі Малиновського

Команди двічі обмінялися голами, проте поєдинок завершився серйозною бійкою

| Оновлено 31 жовтня 2019, 16:20
5516
1
Наполі зіграв унічию з Аталантою без участі Малиновського
witter.com/Atalanta_BC
Вкрай складно вдається колективу Джан П'єро Гасперіні спроба вийти на стабільну серію результатів під час протистоянь на три фронти в цьому сезоні. Чого не можна було сказати про суперника бергамаської «Аталанти» за десятим туром італійської Серії А, неаполітанського «Наполі». Зустріч на поле стадіону «Сан-Паоло» була не тільки найбільш очікуваною подією цього вечора на Апеннінському півострові, але ще і обіцяла стати черговою можливістю для українського півзахисника Руслана Малиновського заявити про свою здатність стати лідером колективу з Бергамо.
 
Домашня гра проти фріульского «Удінезе», яку команда Гасперіні проводила в минулому турі національної першості завершилася з розгромним рахунком 7:1 на користь господарів протистояння. Однак до моменту гри на внутрішній арені, «Богема» здійснила невдалий вояж до Манчестера в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, де поступилася лідеру групи «Манчестер Сіті» (1:5), що сильно відкинуло «бергамасків» від можливості нав'язати боротьбу за вихід у стадію плей-офф донецькому «Шахтарю» та загребському «Динамо». На тлі цих подій, «Аталанта» мала виїзд у південний регіон Італії, куди вкрай не люблять заглядати клуби з солідним показником результативності поєдинків – бергамаскі, в середньому за зіграних дев'ять турів Серії А, вражали ворота опонентів тричі за поєдинок, що є найбільшим показником серед всіх клубів-учасників змагань. У той самий час, «Наполі» пропустив лише двічі в чотирьох зустрічах за рідної публіки.
 
Під повним контролем гравців неаполітанського клубу проходила гра в першій половині поєдинку, за винятком тих рідкісних випадків, коли «Аталанті» вдавалося проводити атаки на швидкості. Саме в такі моменти позначалися підключення крайніх захисників та Кулібалі до чужого штрафного – Мерета просто залишали на самоті на своїй половині.
 
Саме тактика атаки великим числом виконавців і принесла стартовий успіх «віслюкам». Збентежити Карло Анчелотті в правильності обраної моделі могла лише травма півзахисника Аллана, який став жертвою пресингу та боротьби за м'яч. Відразу після заміни опорника неаполітанців, «Наполі» створив свій перший момент. Кальєхон втік лівим флангом з м'ячем в чужий штрафний, але не зміг переграти Голліні в ближньому бою. Однак саме через іспанця і була побудована гольова атака господарів поля в подальшому. Первинна подача кутового на правому фланзі у виконанні Кальєхона загострення в чужій штрафній не принесла, але підбір все одно залишився за атакуючою стороною, після чого послідувала передача під другий навіс іспанського півзахисника, і вже на цей пас всередину воротарського зумів відгукнутися центральний захисник Максимович. Ударом головою з близької відстані до воріт рахунок на табло був змінений.
 
Здавалося, що господарі поля прекрасно контролюють ситуацію на полі, а після чергової «пожежі» у штрафному Голліні це почуття лише загострилося. У поперечину з меж воротарського пробив Аркадіуш Мілік, після чого Лоренцо Інсіньє не зміг заштовхати м'яч у сітку в боротьбі проти захисників і голкіпера.
 
І все ж, «Аталанта» не просто відсиджувалася на своїй половині поля, після чого вкрай вдало сходила в контратаку під завісу першого тайму. Від Калейду Кулібалі зміг втекти Ремо Фрелер правим флангом, після чого пробив низом в ближній кут, а Алекс Мерет не встиг належним чином скластися. Руслан Малиновський перший тайм просидів на лавці запасних.
 
На жаль, українець залишився в запасі і в час, що залишився у цьому поєдинку, проте його відсутність для українського вболівальника могли дещо нівелювати події другої половини. Для початку, Мілік перевірив на міцність поперечину у правого верхнього кута чужих воріт прямим ударом зі стандарту в центральній зоні. Польський форвард був вкрай активним у чужих воріт, тому зовсім не дивно, що саме він завершив другу гольову атаку своєї команди в цій зустрічі. Фабіану Руїсу вдалося зробити відбір в центрі поля, після послідувала миттєва передача в передню лінію, а Мілік спокійно втік від захисників і впевнено переграв у ближньому бою Голліні.
 
Будемо відверті, «Наполі» просто зловив кураж у наступних своїх атаках, за що поплатився під завісу поєдинку, коли між гравцями господарів і арбітром зав'язалася суперечка відносно не призначеного пенальті за фол проти Міліка в штрафний «Богеми». А поки суперники сперечалися, Толой видав довгу діагональ, яка знайшла в чужій штрафній Йосипа Ілічича. Переграти залишеного без допомоги Мерета було не так у ж і складно. Але що було потім! Гравці зав'язалися в бійці біля бокової межі поля, до якої втрутилися і представники тренерського штабу. Карло Анчелотті так відчайдушно намагався відтягнути своїх підопічних від конфлікту, що в пориві пристрасті отримав червону картку за репліки на адресу арбітра. У цілому, кінцівка була, що треба, однак перемоги жодна зі сторін так і не здобула.
 
У наступному турі неаполітанський «Наполі» зіграє в столиці Італії проти «Роми», а «Аталанті» в Бергамо доведеться прийняти на своєму полі «Кальярі».

Італійська Серія А10-й тур.

Наполі – Аталанта – 2:2

 
Максимовіч, 16, Мілік, 71 – Фрелер, 42, Ілічіч, 86

 Максимовіч, 47, Ді Лоренцо, 84, Інсінье, 88 – Толой, 20, де Роон, 63, Пашаліч, 67

Наполі: Мерет – Луперто, Кулібалі, Максимовіч, Ді Лоренцо – Лосано (Мертенс, 59), Фабіан Руіс, Аллан (Зьєлінські, 11), Кальехон – Інсіньє, Мілік (Льоренте, 82).

Аталанта: Голліні – Джимсіті (Кьяєр, 65), Паломіно, Толой – Госенс, Фрелер, де Роон, Хатебур – Пашаліч (Кастань, 69), Гомес (Муріель, 75) – Ілічіч.

Арбітр: П’єро Джакомеллі (Трієст, Італія)

Стадіон: «Сан-Паоло» (Неаполь, Італія)

Наші оцінки:

   

Заміни Наполі: Льоренте – 5,0, Зьєлинські – 6,5, Мертенс – 6,0.

Заміни Аталанта: Кьяєр – 6,0, Муріель – 6,5, Кастанье – 6,0.

Удари (у площину): 15 (11) – 12 (6)
Кутові: 2 – 3
Оффсайди: 3 – 0.

НАПОЛІ-АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Бондарь
Говорите наши судьи чудят,посмотрите какой пенальти Кристина придумал на 90+5