Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 16:08
2193
2

Цмокі-Мінськ - Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Дніпряни зіграють з лідером білоруського баскетболу

| Оновлено 04 липня 2021, 16:08
2193
2
Цмокі-Мінськ - Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
БК Дніпро

Поєдинок «Цмокі-Мінськ» - «Дніпро» відбудеться в середу, 30 жовтня, в Білорусі. Початок поєдинку о 18.00 за київським часом.

Вдруге за поточний місяць «Дніпро» вирушає на єврокубковий поєдинок в Білорусь, але, на відміну від першого візиту, дніпрянам належить зіграти з найсильнішою місцевою командою.

З 2009 року «Цмокі-Мінськ» є гегемоном білоруського баскетболу. Починаючи з сезону 2008/2009, мінчани виграли одинадцять чемпіонств і таку ж кількість національних кубків, не віддавши суперникам на внутрішній арені жодного трофею.

Амбіції клубу з самого початку були вищі за внутрішні змагання, тому з сезону 2010/11 мінчани є постійним учасником Ліги ВТБ. Втім, особливого успіху в ній «Цмокі-Мінськ» не знайшов, жодного разу за дев'ять сезонів не завоювавши право участі в поєдинках плей-оф.

Починаючи з сезону 2009/10, «Цмокі-Мінськ» регулярно бере участь в єврокубках, демонструючи при цьому полярні результати. У деяких сезонах як, наприклад, в сезоні 2014/15 білоруський клуб добирався до чвертьфіналу Єврочелленджу, а в деяких, як в сезоні 2018/19, мінчани не могли подолати перший груповий раунд Кубка ФІБА.

У нинішньому сезоні «Цмокі-Мінськ» стартував в Лізі чемпіонів ФІБА, але вже в першому раунді кваліфікації за сумою двох матчів поступився дорогою фінському «Карху» (поразка - 86:93 в гостях і домашня перемога - 68:67), після чого опустився в турнір рангом нижче. У першому турі Кубка Європи ФІБА мінчани впевнено обіграли вдома болгарський «Левські» з рахунком - 81:68 і на пару з «Київ-Баскетом» очолили групу F.

У складі мінчан виступає п'ятеро легіонерів, троє з яких представляють США, а ще двоє Сербію (центровий Олександр Гаврилович має ще й французьке громадянство). З цієї п'ятірки більше всіх виділяється американський захисник Домінез Барнетт, який перейшов в команду з «Тревізо».

Цмокі-Мінськ – Дніпро. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Іншою важливою фігурою в складі мінчан обіцяє стати підписаний менше тижня тому захисник Роберт Лоурі. Цей сезон американський легіонер починав в грецькому «Промітеасі» разом з нашим Олександром Липовим, але не вразив тренерський штаб греків, після чого перейшов в стан білоруського чемпіона. У своєму першому поєдинку в складі мінчан проти грізного казанського «Унікса» Лоурі набрав 15 очок за 20 хвилин і віддав п'ять передач, але зіпсував свою статистику п'ятьма хибними триочковими кидками із шести спроб.

З білоруських гравців в ростері «Цмокі-Мінськ» кидається в очі добре відомий всім любителям баскетболу Володимир Веремєєнко. Один з найкращих гравців в історії білоруського баскетболу за свою кар'єру встиг пограти в чемпіонатах Росії, Іспанії, Туреччини, Італії, Німеччини, а свої найкращі роки провів у складі казанського «Унікса», погравши з ним і в Євролізі. Влітку уродженцю Гомеля виповнилося 35 років і після останніх не самих успішних сезонів, Володимир прийняв рішення догравати в складі мінського клубу. Варто зауважити, що Веремєєнко ніколи не був чемпіоном Білорусі, тепер ветеран білоруського баскетболу з ймовірністю в 99% зможе заповнити цю прогалину.

«Дніпро» повинен підійти до поєдинку з чемпіоном Білорусі в стані повної готовності, адже протистояння 1/16 Кубка України з «Азовмашем» не забрало багато сил у представника Суперліги. З огляду на перемогу мінського клубу в Болгарії, для дніпрян перемога в поєдинку з білорусами дуже важлива, адже вона дозволить українському колективу зрівнятися з «Цмокі-Мінськ»  за набраними очками і зробити дуже важливий доробок для підсумкової переваги над мінчанами за особистими зустрічами, що може виявитися ключовим фактором в підсумковому розподілі команд в турнірній таблиці. З огляду на кадровий потенціал «Дніпра» та їхню перевагу в передній лінії, повернутися з Мінська з перемогою для них - цілком посильне завдання.

Прогноз Sport.ua: перемога «Дніпра».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.